Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Τηγανίτες με μήλα

Τηγανίτες με μήλα

Φωτογραφία της Maria Dimitriou.


1 κιλό μήλα
2κουταλιες σουπας ζάχαρη
1 ποτηρι μπραντι
7 κουταλιες σουπας αλευρι
6 κουταλιες σουπας νερο
1 κουταλια σουπας ελαιολαδο
1ασπραδι χτυπημενο μαρεγκα
Λάδι για το τηγανισμα
1 κουταλια σουπας ζαχαρη αχνη

Καθαριζουμε τα μηλα κ τα κοβουμε παχιες ροδελες κ τα μαριναρουμε για μια ωρα στη ζαχαρη κ το μπραντι γυριζοντας συχνα τις ροδελες καθε δεκα λεπτα. Ετοιμαζουμε μια παστα με το αλευρι νερο κ λαδι κ σε μια ωρα προσθετουμε τη μαρεγκα. Στραγγιζουμε τα μηλα καλα και τα βουταμε στην παστα και τα τηγανιζουμε στο καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν... Τα βγαζουμε σε αποροφητικο χαρτι και τα σερβιρουμε ζεστα με αχνη ζαχαρη απο πανω. Την ιδια συνταγη μπορουμε να κανουμε με ροδακινα. Καλη επιτυχια! Η συνταγη ειναι απο παλιο περιοδικό