Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Γρανίτα από λεμόνι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes.
 
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9

Γρανίτα από λεμόνι

4.1 /5 κατάταξη (25 ψήφοι)
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 5'. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. 
  2. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη. Σε 30' βγάζετε τη γρανίτα και την ανακατεύετε για 10'. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3 φορές. 
  3. Μόλις πήξει, την μοιράζετε σε 4 ψηλά ποτήρια και τη σερβίρετε με καλαμάκι ή κουτάλι. Αν είναι πολύ παγωμένη, τη βάζετε στο ψυγείο να μαλακώσει τόσο που να μπορείτε να την τρυπήσετε με ένα πιρούνι. 
      
    Από το βιβλίο ελληνική παραδοσιακή μαγειρική , Εκδόσεις Άθως