Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Λαχταριστές συνταγές σπιτικής κουζίνας που βγαίνουν εύκολα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά τους.
icookgreek.com
Φτιάχνουμε βήμα βήμα λουκουμάδες
Λαχταριστές συνταγές σπιτικής κουζίνας που βγαίνουν εύκολα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά τους.
Υλικά για 25 λουκουμάδες
• 7 γρ. μαγιά (2 κουταλάκια του γλυκού)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 αυγό χτυπημένο
• 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
• ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, μέλι ή λιωμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα
• κρέμα ζαχαροπλαστικής για το σερβίρισμα
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Υλικά για 25 λουκουμάδες
• 7 γρ. μαγιά (2 κουταλάκια του γλυκού)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 αυγό χτυπημένο
• 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
• ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, μέλι ή λιωμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα
• κρέμα ζαχαροπλαστικής για το σερβίρισμα
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη μαγιά με το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Το αφήνετε για μιάμιση ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρις ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια. Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο σε μικρή κατσαρόλα και τηγανίζετε μικρές κουταλιές από τη ζύμη.
Μόλις οι λουκουμάδες ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, πασπαλισμένους με τη ζάχαρη και την κανέλα και τους συνοδεύετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Tags: βήμα-βήμα, διατροφή, Ελλάδα, λουκουμάδες, παράδοση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου