Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της γεωργια τζισλακη.
Ωραιότατοι......!!!!!!
Κολοκυθοκεφτέδες
hkafetzou.blogspot.com
Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
2 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φυλλαράκια δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος Αν δεν έχετε βάλτε ξερό
8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
7 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
200 γραμμ. φέτα σε τριμμένη με το χέρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να πλάθεται η ζύμη σε μπαλάκια θα το καταλάβετε αυτό δοκιμάζοντας το
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σημείωση Εδώ εγώ πρόσθεσα κι ένα καρότο τριμμένο να το δοκιμάσω έγινε ωραίο [προαιρετικά ]
Εκτέλεση
Πρώτα πλένουμε καλά τα κολοκύθια τα τρίβουμε στο τρίφτη και τα στίβουμε πολύ καλά,
Τα τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ζαρζαβατικό ψιλοκομμένα ότι κόβετε τριμμένα ότι τρίβετε .
Τελευταίο προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μ ένα κουτάλι και δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται για να στέκεται το μείγμα μας ,
Τώρα εγώ τους αλευρώνω λίγο γιατί μ αρέσει το σταθερό τους σχήμα ,βάζω επάνω σε μία καθαρή σακούλα αλεύρι για να μην πλένω περιττά και τους πλάθω μπαλάκια τους ρίχνω μέσα στο αλεύρι τους γυρίζω να πάει παντού τους πατικώνω λίγο με το χέρι τους τινάζω και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι προς μέτριο να ροδοκοκκινίσουν .
Υλικά
2 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φυλλαράκια δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος Αν δεν έχετε βάλτε ξερό
8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
7 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
200 γραμμ. φέτα σε τριμμένη με το χέρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να πλάθεται η ζύμη σε μπαλάκια θα το καταλάβετε αυτό δοκιμάζοντας το
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σημείωση Εδώ εγώ πρόσθεσα κι ένα καρότο τριμμένο να το δοκιμάσω έγινε ωραίο [προαιρετικά ]
Εκτέλεση
Πρώτα πλένουμε καλά τα κολοκύθια τα τρίβουμε στο τρίφτη και τα στίβουμε πολύ καλά,
Τα τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ζαρζαβατικό ψιλοκομμένα ότι κόβετε τριμμένα ότι τρίβετε .
Τελευταίο προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μ ένα κουτάλι και δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται για να στέκεται το μείγμα μας ,
Τώρα εγώ τους αλευρώνω λίγο γιατί μ αρέσει το σταθερό τους σχήμα ,βάζω επάνω σε μία καθαρή σακούλα αλεύρι για να μην πλένω περιττά και τους πλάθω μπαλάκια τους ρίχνω μέσα στο αλεύρι τους γυρίζω να πάει παντού τους πατικώνω λίγο με το χέρι τους τινάζω και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι προς μέτριο να ροδοκοκκινίσουν .
Αν δεν τους αλευρώσετε παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε μέσα στο λάδι ,
Τους γυρνάμε μόνο όταν είναι έτοιμη από την μία πλευρά να μην διαλύσουν.
Τους βάζουμε καθώς τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο μετά σε πιατέλα και σερβίρουμε, προλάβετε να δοκιμάστε μόνο είναι τόσο φανταστικοί που εξαφανίζονται αμέσως !!!!
Τους βάζουμε καθώς τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο μετά σε πιατέλα και σερβίρουμε, προλάβετε να δοκιμάστε μόνο είναι τόσο φανταστικοί που εξαφανίζονται αμέσως !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου