Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Γιουβέτσι με μοσχάρι και μανέστρα

Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Konstantina Athanasiou

Υλικά συνταγής

  • μανέστρα ή μανεστράκι: 500 γρ.
  • μοσχάρι: (κιλότο, σπάλα ή ελιά) 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • ντομάτες: 1 κιλό, ώριμες
  • ντοματοπελτές: 1 κουταλιά της σούπας
  • κρεμμύδια: ξερά 2 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 6 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • βούτυρο: φρέσκο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • δάφνη: 1 φύλλο
  • κεφαλογραβιέρα: 180 γρ. τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβετε. Πλένετε, στεγνώνετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε πήλινο ταψί με σκέπασμα, του προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τις ντομάτες, τη δάφνη και το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
  2. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 °C για 1 ώρα και 30’. Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια για 2’ - 3’, μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε στο ταψί τη μανέστρα ή το μανεστράκι, τα κρεμμύδια και ζεστό νερό. Συνεχίζετε το ψήσιμο (πάντα με το πήλινο σκεπασμένο) για 1 ώρα ακόμη, συμπληρώνοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, με το τριμμένο τυρί.

Συμβουλή

Μπορείτε αντί για μοσχάρι, να μαγειρέψετε το γιουβέτσι σας με αρνάκι ή κατσικάκι.

Mix & Match

Από τον αμπελώνα της Νεμέας θα βρείτε πολλά αξιόλογα Αγιωργίτικα, που έχουν μεν αναπαυτεί για λίγο σε βαρέλι αλλά εξακολουθούν να είναι «ζωντανά» και φρέσκα, ενώ παράλληλα αγαπούν τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, με έμφαση στα κρεατικά με σάλτσα ντομάτας. Ιδανικότερο είναι να επιλέξουμε κρασιά με ημερομηνία γέννησης το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις