Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Συντήρηση σπιτιού μετά το καλοκαίρι!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ας μιλήσουμε.
Ανανεώστε το σπίτι σας και δείτε πώς αυτό θα έχει το ίδιο εφέ και στην ψυχολογία σας.
 
Μπορεί εσείς να επιστρέψατε μόλις από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το φθινόπωρο, το σπίτι σας όμως έμεινε πίσω, και το πιο πιθανό είναι πως χρειάζεται, μετά τις παρατεταμένες ζέστες του καλοκαιριού,…
as-milisoume.gr
 
Μπορεί εσείς να επιστρέψατε μόλις από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το φθινόπωρο, το σπίτι σας όμως έμεινε πίσω, και το πιο πιθανό είναι πως χρειάζεται, μετά τις παρατεταμένες ζέστες του καλοκαιριού, την δική σας φροντίδα για να ανανεωθεί.
Η συντήρηση του σπιτιού είναι γεγονός πως όσο και να μας απασχολεί είναι κάτι που οι περισσότεροι αναβάλουμε. Ο χρόνος, το χρήμα, η σκόνη και φυσικά η προσωπική εργασία λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες σχεδόν πάντα. Κι όμως, το σπίτι μας είναι το σπίτι μας. Ο χώρος που μας εκφράζει και στον οποίο περνάμε περισσότερο από το ⅓ της ημέρας μας. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς με τη συντήρησή του, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από το κόστος των πιθανών ζημιών που θα προκύψουν στο μέλλον.
Επιστρέφοντας λοιπόν από τις διακοπές φροντίζουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχει το σπίτι. Προτεραιότητα έχουν πάντα οι περιβάλλοντες χώροι. Μία σωστή μόνωση θα μας λύσει πολλά ενεργειακά ζητήματα ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα, θωρακίζοντας έτσι το κτήριο. Εάν έχετε ξύλινα κουφώματα επιλέξτε μία καλή βαφή που θα τα προστατεύσει από τις βροχές και την υγρασία. Τα αλουμίνια θα χρειαστούν ένα καλό έλεγχο για τυχόν διαρροές αέρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εξωτερικούς τοίχους ακόμα κι ένα απλό βάψιμο μπορεί να βοηθήσει στη συντήρησή τους, αφού θα στοκαριστούν οι όποιες ρωγμές έχουν προκληθεί με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης μην παραλείψετε να ελέξετε τις υδροροές, τα φρεάτια και τις αποχετεύσεις –ειδικά αν είστε σε μονοκατοικία. Κάθε δίοδος για τα όμβρια (νερά της βροχής) πρέπει να είναι ελεύθερη ενόψει του χειμώνα.

Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Εάν δεν ανήκετε σε εκείνους που όταν αλλάζει η εποχή επιλέγουν να πλένουν τους τοίχους, τότε η λύση του βαψίματος είναι η μοναδική. Αυτό θα «αναζωογονήσει» και το ενδιαφέρον σας για το σπίτι. Κάντε έρευνα αγοράς για να δείτε επίσης τον τρόπο θέρμανσης του χώρου σας, έαν δεν έχετε κάποια μόνιμη και αποδοτική θέρμανση. Ο λέβητας, ακόμα και ο καυστήρας του φυσικού αερίου χρειάζονται μία φορά το χρόνο έλεγχο από ειδικό και ο Σεπτέμβριος είναι ο ενδεδειγμένος μήνας. Εάν έχετε τζάκι, επειδή θα το ανάψετε αρκετά το χειμώνα, φροντίστε να καθαρίσετε την δίοδο του καπνού και την καμινάδα. Καθαρίστε οπωσδήποτε ξανά τα φίλτρα του κλιματιστικού σας ειδικά αν ανήκετε σε εκείνους που το χρησιμοποιούν και για τη θέρμανση του σπιτιού. Ελέγξτε με κάποιον ειδικό τις σωληνώσεις και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του χώρου σας. Συνήθως μας προειδοποιούν, και τα σημάδια δεν πρέπει να τα προσπερνάμε, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις μας φέρνουν αντιμέτωπους με δαπανηρές ζημιές. Ένας πολύ παλιός ηλεκτρολογικός πίνακας πρέπει να αντικαθίσταται με νέας τεχνολογίας υλικά. Μια βρύση που στάζει ή ένα καζανάκι που τρέχει  είναι σίγουρο πως θέλουν αντικατάσταση, εάν δεν επισκευάζονται.

Κάνοντας όλα αυτά σίγουρα εκτός από το σπίτι σας, θα ανανεωθεί και η σχέση σας μαζί του και είναι πιθανό να θελήσετε να «πειράξετε» και τη διακόσμηση. Προσθέστε κάποια μικρά έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα, ή αλλάξτε κουρτίνες. Κι έτσι ο χώρος σας θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί το φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις