Ο χρήστης Maria Dimitriou είναι στην πόλη Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Σεπτέμβρης μουσαφίρης ηλιοψημένος με ξανθές μπούκλες σταμάτησε να ξαποστάσει κάτω απ τη κληματαρια...
χαμόγελο στα χείλη του μια υπόσχεση...να ξανάρθει του χρόνου...
ρεγάλο για το δρόμο λίγη μουσταλευριά....
και του χρόνου ...!
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε μουσταλευριά.
Μια καλή φίλη αγρότισσα μου έδωσε ένα μπουκάλι (1 1/2 λίτρο ) μούστο έτοιμο "κομμένο" δηλαδή το χυμό απο τα σταφύλια το ψήνουν με ασπρόχωμα... είναι μια διαδικασία παραδοσιακή που διαδόθηκε απο γενιά σε γενιά και την γνωρίζουν οι άνθρωποι ποι ασχολούνται με τα αμπέλια και τα συναφή... παίρνουμε λοιπόν το φτιαγμένο μούστο και τον ψήνουμε με αλεύρι ως εξής¨
για 6 ποτήρια μούστο χρησιμοποιούμε 1 ποτήρι αλεύρι
βάζουμε τα 4 ποτηρια μούστο να βράσει
στν υπόλοιπο 2 ποτήρια διαλύουμε καλά 1 ποτήρι αλεύρι
όταν ο μούστος στο τσικάλι πάει να βράσει ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3/4 περίπου
όποιος θέλει βάζει λίγη μαστίχα 1 κουταλάκι
τον βάζουμε ζεστό στα πιατάκια με κανέλα και σουσάμι.
καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου