Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ποτέ πια μόνα τα παιδιά!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Andromachi Preka.
ΜΑΝΕΣ!!!! ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Eίναι μερικές αλήθειες που κάνουν την διαφορά.Είναι αλήθειες και μυστικά που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο.
thesecretrealtruth.blogspot.com

Έκτακτο! Ομόφωνη Απόφαση (ΚΕ.Σ.Υ.): Ποτέ πια μόνα τα παιδιά κατά την διάρκεια ιατρικων πράξεων!

http://www.mommyandthecity.gr/wp-content/uploads/2016/02/pote-pia-mona.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  (ΚΕ.Σ.Υ.):
Ποτέ πια μόνα τα παιδιά!   Οι γονείς δικαιούνται να είναι μαζί με το παιδί τους κατά την διάρκεια ιατρικών πράξεων στο παιδί τους!
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η δικαιοσύνη μπορεί να επικρατήσει, όχι όμως χωρίς την μεγάλη προσπάθεια των ίδιων των πολιτών!
!Προσοχή, το ότι εστάλει αυτή η απόφαση στους γονείς που προσέφυγαν στον ΣτΠ, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έχει γνωστοποιηθεί ήδη και σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων (διευθυντές, ιατροί, νοσηλευτές).
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  (ΚΕ.Σ.Υ.):
Ποτέ πια μόνα τα παιδιά!   Οι γονείς δικαιούνται να είναι μαζί με το παιδί τους κατά την διάρκεια ιατρικών πράξεων στο παιδί τους!
 Το PDF βρίσκεται εδώ:
Εκτυπώστε το pdf και έχετέ το μαζί σας στην τσάντα του μωρού/παιδιού.
Άρα, συνεχίζετε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα χαρτιά τα οποία εξηγούν στο προσωπικό την στιγμή εκείνη ότι είναι έννομο δικαίωμά σας, να μπορέσετε να είστε μαζί με το παιδί σας κατά τη διενέργεια ιατρικής πράξης (στην οποία εκείνο έχει τις αισθήσες του) και συνεργαζόμενοι/-ες με το προσωπικό να κάνετε ότι σας επιτρέπεται (να του μιλάτε, τραγουδάτε, χαιδεύετε, κρατάτε χέρι, να το έχετε αγκαλιά κλπ) για να κάνετε το παιδί σας να αισθανθεί καλύτερα, στο ίδιο δωμάτιο.

 Αποδέκτες του εγγράφου ήταν όλες οι μητέρες (διαφόρων ειδικοτήτων) όπως και κάθε άλλος γονέας που προσέφυγε νομικά με την βοήθεια/συλλογική προσπάθεια της ομάδας Ποτέ πια Μόνα.
Με αφορμή την απάντηση αυτή του ΚΕ.Σ.Υ.  σύσσωμη η ομάδα Ποτέ πια Μόνα που αποτελείται από γονείς:
«Ζητούμε άμεση καθαίρεση του εγγράφου που είναι θυροκολλημένο έξω από τα επείγοντα παιδιατρικής των νοσοκομείων και απαγορεύει την παρουσία των γονέων«

Απόφαση-γνωμοδότηση του Συνήγορου του Πολίτη σχετικά με απομάκρυνση γονέων από το δωμάτιο κατά την διάρκεια απλών ιατρικών πράξεων στα παιδιών τους!   
Επιτέλους δικαίωση για τους γονείς που παλεύουν για το αυτονόητο! Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι γονείς που υποστηρίζουν το αυτονόητο, να είναι παρόντες σε κάθε ιατρική πράξη, στην οποία το παιδί έχει τις αισθήσεις του, εφόσον δεν υπάρχει άλλος συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους.
Η εμπεριστατωμένη εισήγηση με βιβλιογραφία και όλα τα σχετικά παραρτήματα, δίνει βάση στο αίτημα όλων αυτών των γονέων, που προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τους επαγγελματίες υγείας να δρούν υπέρ του συμφέροντος του παιδιού.
Αναδεικνύει το προφανές, ότι δηλαδή η παρουσία του γονέα θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται! Επίσης αναφέρεται και στην περίπτωση των εφήβων των οποίων η ανάγκη για παρουσία του γονέα, επίσης θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Όπως αναφέρει, η απομάκρυνση εάν είναι απαραίτητη θα πρέπει να έχει ειδική κατά περίπτωση αξιολόγηση. Ελπίζουμε εδώ να υπάρξει ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογούν μια τέτοια «κατά περίπτωση» απομάκρυνση, πχ σε περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών του γονέα, ή υποψίας κακοποίησης (έλειπε αυτή η περίπτωση απο την ετυμηγορία) κα.
 Η απόφαση, πολύ ευγενικά, αλλά ξεκάθαρα, υποδεικνύει ότι είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί ειδική οδηγία, η οποία θα οδηγήσει και σε καλύτερη εκπαίδευση των ειδικών, στο να παρέχουν αυτό που οφείλουν, το οποίο όπως αναφέρει ο συνήγορος του πολίτη, δεν είναι μόνο η παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και η ορθή μεταχείριση του ασθενούς. Το αυτονόητο δηλαδή. 
 • ΝΕΟ LINK UPDATE 1/10/14 :
  O Δικηγόρος κ. Στέφανος Τζιαφάλιας, συνέταξε το εξής κείμενο που απαντά στο εάν η άρνηση γιατρού ή νοσηλευτή να τελέσει οφειλούμενη ιατρική πράξη, όταν ο γονέας δεν δέχεται απομάκρυνση απο το τέκνο του κατά την διάρκεια αυτής (ή γενικά για οποιαδήποτε αιτία) τελεί αδίκημα:
 http://parents.org.gr/images/upload/potepiamona_poinikieythyni.pdf
 • ΝΕΟ LINK/UPDATE 27/9:
  Οι Δράσεις της ομάδας «Ποτέ πια μόνα» !
  http://parents.org.gr/news/a575
  Εδώ τοποθετούμε όλα τα νέα των δράσεων της ομάδας.
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας ενός από τους διαχειριστές της ομάδας «Ποτέ πια μόνα» γιαδημοσιογραφική κάλυψη: Κάλι Μαλαμάτου 6951924271
 • Συζητήστε και ψηφίστε εδώ: Αιμοληψία – σας ζήτησαν να βγείτε από το δωμάτιο; http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28539
 • Η ώρα της εξέτασης – πως να προετοιμάσετε το παιδί σας, τι θα ήταν καλό να κάνετε εκείνη την ώρα: http://pediatros-thes.gr/ 
 • Παράδειγμα της πραγματικότητας: Φωτογραφία απο ανάρτηση σε πόρτα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. 
  Σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα εισηγείται ο Συνήγορος του Πολίτη,
  με αυτή την ανακοίνωση απαγορεύεται στους γονείς  «με βάση τα καθιερωμένα»,
  (δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει νόμος που να υποστηρίζει τα «καθιερωμένα»)
  να είναι παρόντες ακόμα και σε απλές πράξεις (πχ αιμοληψία):

mommyandthecity.gr