Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι Ελληνογενείς Καλάς

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

olympospress.blogspot.gr

https://olympospress.blogspot.gr/2014/11/blog-post_28.html

 
Οι απόγονοι των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου, δίνουν απαντήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στην Νέα Υόρκη. Άραγε γιατί δεν τους αναγνωρίζει το ΥΠΕΞ ως Ελληνική διασπορά; Ευτυχώς που υπάρχει κινητοποίηση από την Ομογένεια στο κομμάτι των Ελληνογενών.
Ωστόσο ίσως πρέπει να επισκεφτούν και τους Ελληνογενείς Παστούν που είναι πολυπληθέστεροι.
Συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον αγώνα για επιβίωση της φυλής των Καλάς (σ.σ. οι Καλάς υποστηρίζουν ότι έχουν Ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου) πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.
Στο τέλος του «ανοικτού εορταστικού συνεδρίου», όπως ονομάστηκε, εγκρίθηκε ψήφισμα με τον οποίο υποστηρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει ποτέ να συμφωνήσει σε χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παράγωγά του για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων».
Το συνέδριο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με τη συνεργασία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της οποίας ο πρόεδρος Δημήτρης Χατζής ήταν ο κεντρικός ομιλητής.
Ο κ. Χατζής έκανε συνοπτική ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του ζητήματος της ονομασίας και στο ιστορικό της ίδρυσης της Παμμακεδονικής Ένωσης το 1947, ως «κίνησης προάσπισης των συμφερόντων και της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο πρόεδρο τον Στίβεν Λαδά», όπως είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, ενώ, ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι η απαλοιφή κάθε επεκτατικής και επιθετικής βλέψης των Σκοπιανών προς την πατρίδα μας», προσθέτοντας ότι «παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση της Ελλάδας σε τουριστικό επίπεδο και σε επίπεδο ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή της Μακεδονίας».
Τέλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης παρουσίασε στοιχεία και ντοκουμέντα που «αποδεικνύουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών» και «την προπαγάνδα που ασκούν στα σχολεία της χώρας τους, αλλά και τις προκλητικές κινήσεις τους στο εξωτερικό ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις».
Στο συνέδριο μίλησαν επίσης ο καθηγητής Νίκος Γεωργαντζάς (για την πολιτικό- πνευματική επιρροή του Αριστοτέλη στα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η συγγραφέας Λακσάν Μπίμπι (για το περιεχόμενο του βιβλίου της που αφορά τη φυλή των Καλάς), ο στρατιωτικός σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, αντισμήναρχος “Αγγελος Καλλιγαρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρος Γαλάτουλας, ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος, ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Γεωργόπουλος και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων, Τιμολέων Κακούρος.
ΠΗΓΗ Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις