Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Μιχάλης Θωμάς.
ΛΙΚΕΡ & ΗΔΥΠΟΤΑ | Συνταγή για σπιτικό λικέρ από ρόδι
icookgreek.com
Υλικά συνταγής
- 8-10 ρόδια
- 750 γρ. ζάχαρη
- 750 ml τσίπουρο ή ρακή
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρίφαλα
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα ρόδια, ώστε να πάρετε τους σπόρους και όσο υγρό βγάλουν. Βάζετε τους σπόρους και το ζουμί των ροδιών, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε βάζο που κλείνει ερμητικά. Αφήνετε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος ή έξω στον ήλιο. (Κουνάτε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα).
- Μετά το μήνα φιλτράρετε το περιεχόμενο του βάζου και το ανακατεύετε με το τσίπουρο ή τη ρακή. Το βάζετε σε μπουκάλια, χωρίς να τα γεμίσετε πάνω πάνω, ώστε να μπορείτε να το κουνάτε κάθε τόσο. Το αφήνετε άλλες 10 μέρες και το λικέρ είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου