Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Συντήρηση αμπελόφυλλων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Κοινοποιήστε στο Facebook Διατηρήστε τα αμπελόφυλλα & παντζαριού σε βάζο 2. Διατηρήστε τα αμπελόφυλλα στην κατάψυξη Παίρνουμε τα αμπελόφυλλα και τα καθαρίζουμε από το σκληρό κοτσανάκι που τυχόν έχουν. Τα πλένουμε πολύ καλά.…
idiva.gr

https://www.kopiaste.info/?p=148

Η καλύτερη εποχή που πρέπει να τα αγοράσουμε και να διατηρήσουμε τα αμπελόφυλλα είναι την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο που είναι ακόμη μικρά και τρυφερά και δεν τα έχουν ψεκάσει ακόμη.
Εγώ συνήθως αγοράζω γύρω στα δύο κιλά, τα πλένω καλά, τα στραγγίζω και μετά τα χωρίζω σε μερίδες, γύρω στα 60 – 80 κομμάτια, τα τυλίγω σε μεμβράνη κουζίνας και τα κάνω ρολά και τα βάζω στον καταψύκτη.Report this ad

Γράφω επάνω την ημερομηνία αγοράς και πόσα κομμάτια έχει το κάθε πακέτο.

Report this ad
 
Κρατάνε σχεδόν ένα χρόνο και όταν χρειάζεται να τα μαγειρέψω δεν χρειάζονται απόψυξη, απλώς τα βάζω στο νερό και όταν βράσουν για 5 λεπτά έχουν ξεπαγώσει.  Όταν βράσουν χάνουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους αλλά αυτό δεν μας πειράζει.

Θυμάμαι, η μητέρα μου τα συντηρούσε με άλλο τρόπο.  Αφού τα έπλενε, τα περνούμε σε κλωστή με βελόνα και τα κρέμαγε να ξεραθούν.
Καλό είναι να ξεραίνονται μέσα στο σπίτι και όχι στον ήλιο.Το μόνο κακό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι πρέπει να έχεις αποθηκευτικό χώρο γιατί χρειάζονται κάπου να κρέμονται όλο το χρόνο και θρυμματίζονται εύκολα.
Επίσης μια άλλη μέθοδος είναι η διατήρηση στην άλμη (με νερό και αλάτι) αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με αυτόν τον τρόπο.
Συνήθως έτσι τα βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ σε βαζάκια στην άλμη ή σε σακουλάκια αεροστεγώς κλεισμένα.
Report this ad
Κοπιάστε και Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις