Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ριζότο με πιπεριές

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - Ρύζι - gastrotourismos.gr: Γαστρονομία , Συνταγές , Ταξίδια

ΥΛΙΚΑ 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα 2 πιπεριές κόκκινες 2 πιπεριές κίτρινες 2 πιπεριές πράσινες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο ½ ποτήρι…
gastrotourismos.gr

http://www.knorr.gr/sintages/detail/19970/1/rizoto-me-piperies

Ριζότο με πιπεριές


  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά


  • 500 γρ. ρύζι για ριζότο
  • Για τη σάλτσα
  • 2 Κύβοι Λαχανικών Knorr
  • 4 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 750 ml ζεστό νερό
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε κύβους. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Θρυμματίζουμε τους Κύβους Λαχανικών μέσα στο κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Tip:

    Προτού σερβίρετε, αντί για πιπέρι, πασπαλίστε με Knorr Aromat Λαχανικών & Μυρωδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις