Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - Ρύζι - gastrotourismos.gr: Γαστρονομία , Συνταγές , Ταξίδια
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα 2 πιπεριές κόκκινες 2 πιπεριές
κίτρινες 2 πιπεριές πράσινες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. βασιλικό
ψιλοκομμένο ½ ποτήρι…
gastrotourismos.gr
http://www.knorr.gr/sintages/detail/19970/1/rizoto-me-piperies
http://www.knorr.gr/sintages/detail/19970/1/rizoto-me-piperies
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. ρύζι για ριζότο
- Για τη σάλτσα
- 2 Κύβοι Λαχανικών Knorr
- 4 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 750 ml ζεστό νερό
- Λίγη παρμεζάνα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε κύβους. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Θρυμματίζουμε τους Κύβους Λαχανικών μέσα στο κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip:
Προτού σερβίρετε, αντί για πιπέρι, πασπαλίστε με Knorr Aromat Λαχανικών & Μυρωδικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου