Μελομακάρονα από την Ιεράπετρα
Συνταγή δοκιμασμένη με σίγουρη επιτυχία!
Υλικά:
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι με πορτοκαλόζουμο τα 3/4 και ρακί το 1/4
το ξύσμα απο το πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (γύρω στο 1 κιλό)
που το κοσκινίζουμε καθώς το προσθέτουμε σιγά-σιγά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να αφήνει το χέρι καθαρό.
Για το μέλωμα
1 ποτήρι μέλι ,
2/3 του ποτηριού ζάχαρη ,
2,5-3 ποτήρια νερό και 1
ξυλάκι κανέλλα
για το πασπάλισμα
1 ποτήρι καρυδόψιχα κοπανισμένη ελαφρά,
2/3 ποτηριού
σησάμι καβουρντισμένο,
2 κουταλιές κανέλλα (κοφτές)
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου