Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα από την Ιεράπετρα



Μελομακάρονα από την Ιεράπετρα 
Συνταγή δοκιμασμένη με σίγουρη επιτυχία! 

 Υλικά:
2 ποτήρια λάδι 
1 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι με πορτοκαλόζουμο τα 3/4 και ρακί το 1/4 
 το ξύσμα απο το πορτοκάλι 
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο 
1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο
 αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (γύρω στο 1 κιλό) που το κοσκινίζουμε καθώς το προσθέτουμε σιγά-σιγά. 
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να αφήνει το χέρι καθαρό. 

Για το μέλωμα 
1 ποτήρι μέλι , 
2/3 του ποτηριού ζάχαρη ,
2,5-3 ποτήρια νερό και 1 ξυλάκι κανέλλα 

για το πασπάλισμα 
1 ποτήρι καρυδόψιχα κοπανισμένη ελαφρά, 
2/3 ποτηριού σησάμι καβουρντισμένο, 
2 κουταλιές κανέλλα (κοφτές) 

 Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις