Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Φρούτα


                 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστικά για τα φρούτα
                                                Φρούτα
                     

 Μυστικά για την επιλογή και τη συντήρηση τους

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως οι περισσότεροι επιλέγουμε τα φρούτα στη διατροφή μας. Στην πλειοψηφία τους έχουν λίγες θερμίδες και μας προσφέρουν δροσιά αλλά και μπορούν να μας μειώσουν το αίσθημα της πείνας.

Τα φρούτα είναι μια επιλογή ιδανική και εκτός καλοκαιριού αφού η κατανάλωση τους μεταξύ άλλων μας εμπλουτίζει με πλούσια θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να ξεχωρίσετε τα φρέσκα φρούτα αλλά και πώς να τα συντηρήσετε σωστά.

3 βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

1. Αναγνωρίστε τα μπαγιάτικα: Τα φρούτα δηλαδή που μοιάζουν αφυδατωμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κόψετε τα εξωτερικά σημεία και μαζί με αυτά θα χάσετε και τις βιταμίνες οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε αυτά τα σημεία.

2. Αποφύγετε τα άγουρα: Κατά την επιλογή του φρούτου δώστε έμφαση στην ωριμότητα του. Όταν ένα φρούτο έχει ωριμάσει τότε περιέχει και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Προσοχή όμως στα φρούτα που έχουν ωριμάσει υπερβολικά, εκτός και αν θέλετε να φτιάξετε μαρμελάδα.

3. Προσέξτε τα χτυπημένα: Τα φρούτα που έχουν τρύπες, δεν είναι ακέραια, έχουν χτυπήματα ή κηλίδες καλό είναι να τα αποφεύγετε γιατί το οξυγόνο που εισέρχεται στο εσωτερικό τα αλλοιώνει και μειώνει τη διάρκεια ζωής.


Καρπούζι
Επιλογή: Αν το ανοίξετε και δείτε έντονο κόκκινο χρώμα και ζαχαρωμένη την «καρδιά» του τότε κάνατε σωστή επιλογή. Ακόμη μπορείτε να πιέσετε με το δάχτυλο σας το καρπούζι. Αν το καρπούζι τρίζει τότε είναι καλής ποιότητας. Τέλος όσο πιο λίγο ζυγίζει για τον όγκο του τόσο πιο ώριμο είναι.

Συντήρηση: Αν το βάλετε στο ψυγείο χωρίς να το κόψετε μπορεί να διατηρηθεί έως και μισό μήνα. Αν το κόψετε και το καλύψετε με μεμβράνη η διάρκεια δε θα ξεπεράσει τις 3 ημέρες.


Πεπόνι
Επιλογή: Σε αντίθεση με το καρπούζι κατά την επιλογή του πεπονιού ισχύει ο κανόνας : «Όσο πιο βαρύ τόσο πιο γλυκό». Αποφύγετε τα πεπόνια με μαλακά σημεία, και ρωγμές και επιλέξτε αυτά που έχουν έντονη μυρωδιά.

Συντήρηση: Αν το πεπόνι είναι άγουρο μην το βάλετε στο ψυγείο. Βάλτε το λίγες ημέρες μετά αφού έχει ωριμάσει. Όταν το κόψετε καλύψτε το καλά για να μην αλλοιωθεί και για να μην μυρίσουν τα άλλα τρόφιμα του ψυγείου.


Βερίκοκο
Επιλογή: Το χρώμα τους τα βερίκοκα το αποκτούν λίγο πριν ωριμάσουν ολοκληρωτικά για αυτό μην βασίζεστε μόνο σε αυτό. Τα βερίκοκα δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρά αλλά πρέπει να έχουν και το άρωμα που τα χαρακτηρίζει.

Συντήρηση: Εκτός από την κλασική συντήρηση τα βερίκοκα μπορούν να κοπούν στη μέση, αφού πρώτα πλυθούν, και αφού βγάλετε το κουκούτσι βάλτε τα στην κατάψυξη.


Αχλάδι
Επιλογή: Τα σκληρά αχλάδια είναι άγουρα. Αν υπάρχουν κηλίδες πάνω τους δε σημαίνει ότι δεν είναι καλής ποιότητας παρά μόνο αν είναι βαθιές. Η σκούρα απόχρωση που μπορεί να έχουν κάποια αχλάδια οφείλεται στο ότι ήταν ήδη ώριμα και έμειναν εκτός ψυγείου. Δεν έχουν χάσει ωστόσο τη γεύση τους.

Συντήρηση: Αν τα αχλάδια είναι ώριμα βάλτε τα στο ψυγείο γιατί αν μείνουν εκτός μπορούν να αλλοιωθούν πιο εύκολα.


Σταφύλια
Επιλογή: Το κλαδί πρέπει να είναι φρέσκο και σκληρό, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και οι ρώγες να μην είναι μεγάλες. Οι ρώγες ακόμη πρέπει να έχουν ομοιόμορφο χρώμα.

Συντήρηση: Διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες ημέρες και σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην αφυδατωθούν.


Σύκα
Επιλογή: Τα ώριμα σύκα θα τα καταλάβετε από το φλοιό τους. Αν αποκτήσουν το χαρακτηριστικό χρώμα τότε βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης. Τα σύκα που βγάζουν γάλα δεν είναι ακόμη ώριμα.

Συντήρηση: Δεν είναι εύκολα στη συντήρηση. Διατηρούνται στο ψυγείο περίπου 4 ημέρες.


Φράουλες
Επιλογή: Οι φράουλες είναι από τα πλέον «ευαίσθητα» φρούτα. Όταν τις αγοράζετε προσέξτε να μην είναι πολύ ώριμες , να διαθέτουν έντονο άρωμα και κόκκινο χρώμα. Ακόμη τα φύλλα τους πρέπει να είναι φρέσκα.

Συντήρηση: Οι φράουλες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο 30-35 ώρες. Αν ωστόσο πλυθούν και κοπούν μπορούν να διατηρηθούν έως και 48 ώρες. Βάλτε τις σε ένα μπολάκι και ρίξτε τους λίγο κονιάκ

lifezone.gr




Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις