Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Χορτόπιτα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Yoda.gr.

Η νέα πρόταση του Αθηναγόρα Κωστάκου για την Σαρακοστή. Σπιτική, Παραδοσιακή και Νηστίσιμη Χορτόπιτα!
Δείτε όλες τις συνταγές μας εδώ ➡️http://tinyurl.com/mq2hybw


🍴 6 Άτομα 🕓 60' 📖 Εύκολη

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 3 τρυφερά πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γραμ. σπανάκι
  • 350 γραμ. αντίδια
  • 1 ματσάκι φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

ZOOM
Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και βότανα που θα χρησιμοποιηθούν στην πίτα
Σε ένα τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα να μαραθούν μέχρι να γίνουν διάφανα
Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε ένα μπολ, το σπανάκι και τα αντίδια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα τρίβουμε με τα χέρια ώστε να πέσει ο όγκος τους και απομακρύνουμε τα υγρά τους που δεν χρειαζόμαστε
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα χόρτα, πιπερώνουμε, ψιλοκόκοβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2-3 φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο, στο επόμενο φύλλο αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2-3 φύλλα. ραντισμένα και αυτά με ελαιόλαδο
Φτιάχνουμε τις άκρες των φύλλων στο ταψί ωραίες και με φορά προς τα μέσα ώστε να φτιάξουν ένα στεφανάκι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια στην επιφάνεια της
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς °C για 40 λεπτά, για ακόμη 20 λεπτά αφήνουμε την πίτα να ψηθεί μόνο στην κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσει η πίτα
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ακολουθεί διαφήμιση 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις