Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Yoda.gr.
Η νέα πρόταση του Αθηναγόρα Κωστάκου για την Σαρακοστή. Σπιτική, Παραδοσιακή και Νηστίσιμη Χορτόπιτα!
Δείτε όλες τις συνταγές μας εδώ ➡️️ http://tinyurl.com/mq2hybw
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 3 τρυφερά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 350 γραμ. σπανάκι
- 350 γραμ. αντίδια
- 1 ματσάκι φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ZOOM- Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και βότανα που θα χρησιμοποιηθούν στην πίτα
- Σε ένα τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα να μαραθούν μέχρι να γίνουν διάφανα
- Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε ένα μπολ, το σπανάκι και τα αντίδια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα τρίβουμε με τα χέρια ώστε να πέσει ο όγκος τους και απομακρύνουμε τα υγρά τους που δεν χρειαζόμαστε
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα χόρτα, πιπερώνουμε, ψιλοκόκοβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2-3 φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο, στο επόμενο φύλλο αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2-3 φύλλα. ραντισμένα και αυτά με ελαιόλαδο
- Φτιάχνουμε τις άκρες των φύλλων στο ταψί ωραίες και με φορά προς τα μέσα ώστε να φτιάξουν ένα στεφανάκι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια στην επιφάνεια της
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς °C για 40 λεπτά, για ακόμη 20 λεπτά αφήνουμε την πίτα να ψηθεί μόνο στην κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσει η πίτα
- ------------------------------------------------------------------------------------------------
- ακολουθεί διαφήμιση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου