Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Χορτοπιτάκια

Με τη ρακή και μόνα τους
πιτάκια νόστιμά ναι
με χόρτα απο τα βουνά
της Κρήτης μόνο νάναι


Χορτοπιτάκια με ρακή
και μια καλή παρέα
είν αρκετά και η βραδυά
θε να κυλήσει ωραία

Φωτογραφία της Maria Dimitriou.

καθαρίζουμε κ πλένουμε χόρτα του βουνού
τα κόβουμε γύρω στους δέκα πόντους 
και τα βράζουμε πέντε λεπτά
τα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το τηγάνι 
 με ελαιόλαδο ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος

έχομε ετοιμάσει φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μάραθο 
αλάτι πιπέρι κύμινο
μόλις κάψει το λάδι βάζομε τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά 
σωτάρουνμε για πέντε λεπτά και 
αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους

μόλις δεν έχουν υγρά τα σβήνουμε
και τα αφήνουμε να κρυώσουν

εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μια ζύμη με αλεύρι νερό, 
λίγο λάδι και λίγο αλάτι
φτιάχνουμε μια ζύμη μέτρια και ανοίγουμε φύλλο λεπτό
ή για ευκολία βάζουμε το μύλο 
στο νούμερο 7 με τέρμα το 9
δηλ στην τρίτη θέση απ το τέλος

φτιάχνουμε τα χορτοπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο
και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά
γυρίζοντας μέχρι να πάουν χρώμα

Καλή επτυχία! κ Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις