Η Maria Dimitriou πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Με τη ρακή και μόνα τους
πιτάκια νόστιμά ναι
με χόρτα απο τα βουνά
της Κρήτης μόνο νάναι
Χορτοπιτάκια με ρακή
και μια καλή παρέα
είν αρκετά και η βραδυά
θε να κυλήσει ωραία
πιτάκια νόστιμά ναι
με χόρτα απο τα βουνά
της Κρήτης μόνο νάναι
Χορτοπιτάκια με ρακή
και μια καλή παρέα
είν αρκετά και η βραδυά
θε να κυλήσει ωραία
καθαρίζουμε κ πλένουμε χόρτα του βουνού
τα κόβουμε γύρω στους δέκα πόντους
και τα βράζουμε πέντε λεπτά
τα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το τηγάνι
με ελαιόλαδο ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος
έχομε ετοιμάσει φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μάραθο
αλάτι πιπέρι κύμινο
μόλις κάψει το λάδι βάζομε τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά
σωτάρουνμε για πέντε λεπτά και
αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους
μόλις δεν έχουν υγρά τα σβήνουμε
και τα αφήνουμε να κρυώσουν
εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μια ζύμη με αλεύρι νερό,
λίγο λάδι και λίγο αλάτι
φτιάχνουμε μια ζύμη μέτρια και ανοίγουμε φύλλο λεπτό
ή για ευκολία βάζουμε το μύλο
στο νούμερο 7 με τέρμα το 9
δηλ στην τρίτη θέση απ το τέλος
φτιάχνουμε τα χορτοπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο
και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά
γυρίζοντας μέχρι να πάουν χρώμα
Καλή επτυχία! κ Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου