Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

20 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα αφήγησης

Pagosmia Mera

20 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα αφήγησης

To Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, μέλος του διεθνούς δικτύου για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής «Ίδρυμα Οικ. Γ. Ψαρόπουλου», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας "Ο Κένταυρος" και την «Πήλιον Όρος», εκδήλωση για τον εορτασμό της "Παγκόσμιας ημέρας αφήγησης", που θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην Αθήνα, στους χώρους του Μουσείου Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο).
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει πέντε ώρες και είναι χωρισμένο σε ημίωρες παραστάσεις αφηγήσεων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και Ομιλίες με θέμα:
Α) «Η παγκοσμιότητα των παραμυθιών» από τη λαογράφο Μαρία Βραχιονίδου. Β) «Γιορτή Παραμυθιών 2003 – 2013. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» από το Γιώργο Ευγενικό. Γ) «Όταν ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών στα καλντερίμια του Πηλίου» από τον Δημήτρη Προύσαλη.
Οι αφηγητές που θα συμμετάσχουν είναι:
Βέρα Αισώπου, Σύνη Αστρά, Μαρούσα Απειρανθίτου, Μαρία Βραχιονίδου, Άννα Γιάνκου, Γιώργος Ευγενικός, Μαρία Καναβάκη, Κάτια Καντούρη, Ναυσικά Καψαλά, Βασιλική Κοφινά, Χρύσα Πορίχη, Δημήτρης Προύσαλης, Μαρία Σιταροπούλου, Λουκία Σουγιά, Άννα Σταματούκου, Σοφήλια Τσορτέκη, Βασιλική Ψαρρά.
Θα συμμετάσχουν επίσης οι μαθητές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης:
Γεωργία Λαζάρου, Ελίνα Μενούνου, Εμμανουέλλα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Πάντου.
Η λίστα των αφηγητών είναι μεγάλη και εμπλουτίζεται συνεχώς. Θα παραμείνει ανοιχτή για όποιον θέλει εκείνη την ημέρα να μοιραστεί μαζί μας τις ιστορίες του.
Ένα ζεστό τσάι ή ένα ποτήρι κρασί θα σας κρατήσει συντροφιά ... γιατί η νύχτα μπορεί να είναι μακριά...
Φέτος το θέμα των εκδηλώσεων είναι "Η τύχη και η μοίρα "

συνέχεια   http://www.independent.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B7%CE%BC%CE%B5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις