Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

FEREIKOS

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη The Famous Grouse.
Οι αδερφές Παναγιώτα και Μαρία Βλάχου βρήκαν την απάντηση που έψαχναν στα σαλιγκάρια. Και όμως από μια τρελή ιδέα που είχαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα σαλιγκαροτροφεία παγκοσμίως! Τα σαλιγκάρια ξεκίνησαν από την Ελλάδα και έχουν φτάσει σε όλο τον κόσμο, μέχρι και σε κολεξιον μόδας της Vivienne Westwood! Διάβασε αύτη, και άλλες #famousforareason ιστορίες @ www.famousforareason.gr


famousforareason.gr



«Όσο η Ελλάδα έκλεινε τις επενδυτικές πόρτες στο νέο επιχειρείν, τόσο εμείς επιμέναμε. Όσο η κρατική αρωγή προορίζονταν σε επιχειρήσεις εσωρούχων και όχι στην μοναδική έως το 2007 απόπειρα βιολογικής εκτροφής σαλιγκαριών, τόσο πεισμώναμε. Ώσπου, τα καταφέραμε! Σε λίγα χρόνια, η εταιρία FEREIKOS απέκτησε 203 συνεργάτες από τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη, ενώ σήμερα εξάγουμε πάνω από 400 τόνους φρέσκων σαλιγκαριών ετησίως σε 11 χώρες του εξωτερικού. Και αυτό είναι μόνο η αρχή!»
Πίσω στο 2007. Τότε που το brain drain «άπλωνε τα πλοκάμια του» επί ελληνικού εδάφους και οι επαγγελματικές προοπτικές για αποφοίτους ξένων Φιλολογιών περιορίζονταν στο μονόδρομο του φροντιστηρίου ή των μεταφράσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

«Το όνομα FEREIKOS προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά. Φέρω+Οίκος σημαίνει κουβαλώ το σπίτι μου, όπως τα σαλιγκάρια»
Ήταν τότε που οι αδερφές Παναγιώτα και Μαρία Βλάχου από την Κόρινθο, ανέλαβαν το ρίσκο της ενασχόλησης με την σαλιγκαροτροφεία, επιδόθηκαν στο «ράλι» της αγροκτηνοτροφικής ζωής με μηδέν γνωστικά εφόδια και με αποκλειστική «πυξίδα» την αισιοδοξία, αλλά και ένα επενδυτικό κεφάλαιο μόλις 15.000 ευρώ, ξεκίνησαν την επιχείρηση τους σε χωράφι του παππού τους! «Η έμπνευση ήρθε κατόπιν τηλεφωνήματος από την αδερφή μου. Ήμουν στην Ελβετία. Εκείνη την ώρα έτρωγα ένα γκουρμέ πιάτο 12 σαλιγκαριών, αξίας 37 ευρώ! Η απάντησή της: Και δεν πάω να μαζέψω μερικά από τον κήπο μας να σου τα στείλω;», αναπολεί η 36χρονη Μαρία. «Χωρίς να το πολυσκεφτούμε, το επιχειρηματικό μαμούνι τρύπωσε μέσα μας! Πάντα θέλαμε να κάνουμε κάτι δικό μας», συμπληρώνει η 33χρονη Παναγιώτα.
συνέχεια...  http://famousforareason.gr/i-ellinides-pou-ekanan-ta-saligkaria-na-trexoun-stin-pagkosmia-agora-2/?age-verified=a9b0a4ca56

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις