Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Σπήλι





Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το μαγευτικό 
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Σπήλι


spil 

Το Σπήλι βρίσκεται 30km νότια του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 430m, και είναι κτισμένο στους πρόποδες του όρους Βορίζη, παραφυάδας του Ψηλορείτη. Ο πληθυσμός του χωριού φτάνει τους 800 κατοίκους οι οποίοι αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες. Οι κάτοικοι του χωριού είναι κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφοι και έμποροι, αλλά τα τελευταία χρόνια κυρίως οι νέοι, ασχολούνται με τον τουρισμό.
Το χωριό αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για την νότια Κρήτη και αυτό το κάνει ιδιαίτερα προνομιούχο για την θέση του. Λόγω της σπουδαιότητας της θέσης του, στο χωριό λειτουργούν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες όπως: Τράπεζες, Ταχυδρομείο, ΟΤΕ, Κέντρο Υγείας, Αστυνομία ακόμα και συνεδριακό κέντρο στην Μητρόπολη. Ως εκ τούτου το μέρος ενδείκνυται για ξένους αλλά και για Έλληνες όπου μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους χωρίς να τους λείψει τίποτα.
Στο κέντρο του χωριού, στην πλατεία με τα δύο αιωνόβια πλατάνια, βρίσκεται η κεφαλοβρύση όπως την αποκαλούν οι Σπηλιανοί. Πρόκειται για μία σειρά από 25 κρήνες (βρύσες) με μορφή κεφαλής λιονταριού από τα στόματα των οποίων ρέουν 330 κ.μ. νερού κάθε ώρα, πλούσιου σε σίδηρο και με σταθερή θερμοκρασία στους 13°C. Γύρω από την κεφαλοβρύση υπάρχουν ταβέρνες με γνήσια Κρητική κουζίνα, γραφικά καφενεία και καταστήματα λαϊκής τέχνης.
Εχετε πάει στο Σπήλι; Εαν όχι πρέπει να επισκεφθείτε το πανέμορφο αυτό χωριό…Η κάμερα του mykriti θα σας ταξιδέψει μέχρι εκεί…
Απολαύστε το υπέροχο βίντεο:

 




\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις