Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση

Βοηθήστε το παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο σχολείο



                         Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση
Στο σπίτι το βλέπετε, είναι έξυπνο, ετοιμόλογο. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν πάτε κάπου εκτός του χώρου του, κλείνεται στον εαυτό του και δεν ξεκολλάει με τίποτα από πάνω σας.

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να χαίρεται ότι και άλλα πολλά παιδιάκια της ηλικίας του δίνοντας του την επιβεβαίωση που χρειάζεται και το θάρρος να δοκιμάσει πράγματα μόνο του.

Αν το δείτε ότι προσπαθεί να κάνει κάτι, αφήστε το να δοκιμάσει. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα πείτε του «μπράβο» και πως είναι σημαντικό το ότι προσπάθησε.

Εάν σας θέλει συνεχώς στο πλευρό του για να κάνει κάτι, εσείς συνεχίστε να ασχολείστε με αυτό που κάνετε και προτρέψτε το να δοκιμάσει. Αν δεν τα καταφέρει μόνο τότε να πάτε να βοηθήσετε.

Εάν απογοητευτεί ότι δεν τα καταφέρνει, πείτε του να προσπαθήσει ξανά για να καταλάβει και το ίδιο ότι μπορεί, απλά ότι ίσως χρειάζεται για κάποια πράγματα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Δώστε του την ευκαιρία να δοκιμάζει πράγματα, να κάνει όσα περισσότερα μπορεί.

Εξηγήστε του εάν το βλέπετε να απογοητεύεται για κάτι που μπορεί να κάνει καλύτερα ένας φίλος του, ότι το κάθε παιδάκι είναι ξεχωριστό και κάνει καλύτερα αυτό που μπορεί.

Φωνάξτε του και δείξτε του ότι θέλετε τη βοήθεια του σε κάτι που κάνετε. Μπορεί να είναι το μαγείρεμα.

Παίξτε μαζί του αγαπημένα του παιχνίδια. Εάν σας νικήσει, τότε και πάλι να του πείτε μπράβο.

Αφήστε το μόνο του να τακτοποιήσει το δωμάτιο του όπως αυτό θέλει.

Αν φτιάξει κάτι όμορφο, βάλτε τον σε έναν τοίχο του σπιτιού σας να το βλέπετε όλοι.

Εάν βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο και θέλει κάτι, προτρέψτε το να το ζητήσει το ίδιο. Μπορεί στην αρχή να νιώθει δισταγμό αλλά μετά θα αισθανθεί μεγάλη χαρά και θα καταλάβει ότι δεν είναι τίποτα και τόσο δύσκολο.

Εάν εσείς είστε άνθρωπος με αυτοπεποίθηση, τότε αυτό, σιγά σιγά, θα το μεταφέρετε και στο παιδί σας.

dolce.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις