Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
icookgreek.com
Εύκολα και γρήγορα καστανό ρύζι; Κι όμως, ναι!
Μήπως ανήκετε σ’ εκείνους που ακόμη πιστεύουν ότι το καστανό ρύζι «θέλει μια ώρα βράσιμο», είναι «μπελάς» και εντέλει «τσάμπα η φασαρία»; Η νέα γενιά των καστανών ρυζιών, θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα ξέρατε γι' αυτά και να ανακαλύψετε πως η απόλαυση, η υγιεινή διατροφή και η πρακτικότητα συνδυάζονται περίφημα!
Το καστανό ρύζι που το βράζαμε με τις ώρες,
περιμένοντας υπομονετικά πότε θα μαλακώσει στο όνομα μιας υγιεινής και
ισορροπημένης διατροφής, ξεχάστε το. Ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα στην
αγορά διατίθεται πλέον ελληνικό καστανό ρύζι για τέλειο σπυρωτό πιλάφι,
καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, αλλά και καστανό ρύζι σε σακουλάκια
–η πλέον πρακτική εκδοχή– που είναι έτοιμα σε μόλις 10’. Ο λόγος για τη
σειρά Brown Family της Agrino, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα καινοτόμο
προϊόν, που αλλάζει τα δεδομένα στην κουζίνα μας: καστανό ρύζι Basmati
για υγιεινές γεύσεις που μας ταξιδεύουν.
Το καστανό ρύζι της σειράς Agrino Brown Family, σε όποια απ’ τις 4 ποικιλίες του κι αν το επιλέξει κανείς, συναγωνίζεται σε γεύση και πρακτικότητα τις αρετές του λευκού ρυζιού, διατηρώντας άθικτα τα σημεία που το καθιστούν αγαπημένο συστατικό διαιτολόγων και διατροφολόγων. Καθώς το περίβλημα του καρπού του (περικάρπιο) δεν αφαιρείται, αφού από τον πρωτογενή κόκκο ρυζιού απομακρύνεται μόνον ο εξωτερικός φλοιός, το καστανό ρύζι παραμένει μια πρώτης τάξεως φυσική πηγή εδώδιμων (φυτικών) ινών, που όλοι γνωρίζουμε πλέον πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό αλλά και πόσο αισθητή είναι η απουσία τους από μια «δυτικού τύπου» διατροφή. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Αποτελεί άριστη πηγή σύνθετων υδατανθράκων (αργής καύσης), έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και είναι πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθώς και θειαμίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου