Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
ediva.gr
https://www.ediva.gr/eykola-nistisima-kourkoumpinia-fournou/
Εύκολα νηστίσιμα κουρκουμπίνια φούρνου!
Εύκολα νηστίσιμα κουρκουμπίνια φούρνου!
Πως να φτιάξεις κουρκουμπίνια εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και χωρίς…
Κουρκουμπινάκι και εύκολο και γρήγορο και οικονομικό και χωρίς τηγάνισμα, γίνεται; Μα φυσικά και γίνεται με την συνταγή του ediva.gr. Δοκίμασε την και δε θα το μετανιώσεις!
Τα κουρκουμπίνια είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά χάρις στο τραγανό αλλά ζουμερό τους φύλλο. Η συγκεκριμένη συνταγή που θα δούμε είμαι σίγουρη πως θα σε ξετρελάνει εσένα, αλλά και όποιον την δοκιμάσει από τα χεράκια σου, μιας και δεν θα σε λιγώνει και δεν θα ξέρεις πως να σταματήσεις!
Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα προς βήμα την διαδικασία;
Σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνεις το βιτάμ και ανακατεύεις με τη βανίλια, ενώ στην συνέχεια αφήνεις το μείγμα στην άκρη να χλιαρύνει λίγο.
Έπειτα, απλώνεις τα φύλλα και παίρνεις ένα μπροστά σου. Το βουτυρώνεις ελαφρά και βάζεις ένα δεύτερο από πάνω, το βουτυρώνεις και αυτό και βάζεις ένα τρίτο.
Το τρίτο το βουτυρώνεις μόνο το μισό στη στενή πλευρά και διπλώνεις το άλλο μισό από πάνω. Βουτυρώνεις και αυτή την πλευρά και βρέχεις ελαφρά το τελείωμα από την πλευρά του διπλώματος. Τις άκρες θα τις τυλίξεις μέσα.
Βέβαια, σου έχω και έναν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να γίνει αυτή η δουλειά, γιατί ξέρω ότι το κεντράρισμα είναι δύσκολο. Παίρνεις όλα τα φύλλα μπροστά σου και τα διπλώνεις στη μέση από τη φαρδιά πλευρά. Κατεβάζεις ένα φύλλο και το βουτυρώνεις.
Κατεβάζεις και ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνεις και αυτό. Κατεβάζεις το τρίτο φύλλο και το αφήνεις όπως είναι και συνεχίζεις. Στην ουσία θα πρέπει να βουτυρώνεις δύο και να αφήνεις ένα καθαρό.
Όταν τελειώσει αυτή η πλευρά διπλώνεις από την αντίθετη πλευρά και συνεχίζεις. Ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Έχεις πολύ γρήγορα τέλεια ευθυγραμισμένα φύλλα.
Παίρνεις τώρα κάτι λεπτό όπως μια βελόνα πλεξίματος ή το συρματάκι μιας κρεμάστρας για να σε βοηθήσει στο να το τυλίξεις σε σφιχτό ρολό. Εννοείται μπορείς και χωρίς αυτό απλά θα σε διευκολύνει αρκετά. Το αφήνεις στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
Όταν τελειώσεις με όλα τα βάζεις στο ψυγείο για 10 λεπτά για να κοπούν καλύτερα. Παίρνεις ένα ρολό και το βάζεις σε ένα ξύλο κοπής και κόβεις ελαφρώς διαγώνια κουρκουμπινάκια πάχους ενός δακτύλου περίπου.
Τα αραδιάζεις σε ένα ταψί που τα χωράει ακριβώς (να μην είναι πολύ μεγαλύτερο για να σιροπιαστούν καλύτερα μετά), βουτυρώνεις την επιφάνεια και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν χωρίς να καούν. Βέβαια άμα τα προτιμάς τηγανιτά μπορείς να τα τηγανίσεις σε σπορέλαιο, αλλά θα τα αφήσεις τουλάχιστον 1 ώρα κομμένα στο ψυγείο να σφίξουν καλά.
Όταν περάσουν 30 λεπτά ψησίματος βάζεις να ετοιμάσεις το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζεις τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το λεμόνι και βράζεις για 6-7 λεπτά. Πρέπει να έχει την πυκνότητα σιροπιού μπακλαβά. Το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη βανίλια.
Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και ρίχνεις όλο το σιρόπι μέσα. Θα αφρίσει λίγο και θα επιπλέουν μέσα αλλά μη τρομάξεις σε 1 ωρίτσα θα έχουν ρουφήξει σχεδόν όλο το σιρόπι. Τα αφήνεις να κρυώσουν και σερβίρεις!
Tip: Δε χρειάζονται ψυγείο και διατηρούνται καλύτερα στο ταψί, αντιθέτως σε τάπερ μαλακώνουν.
Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
Καλή επιτυχία κορίτσια! Δες επίσης κι άλλες νηστίσιμες συνταγές εδώ!
Κουρκουμπινάκι και εύκολο και γρήγορο και οικονομικό και χωρίς τηγάνισμα, γίνεται; Μα φυσικά και γίνεται με την συνταγή του ediva.gr. Δοκίμασε την και δε θα το μετανιώσεις!
Τα κουρκουμπίνια είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά χάρις στο τραγανό αλλά ζουμερό τους φύλλο. Η συγκεκριμένη συνταγή που θα δούμε είμαι σίγουρη πως θα σε ξετρελάνει εσένα, αλλά και όποιον την δοκιμάσει από τα χεράκια σου, μιας και δεν θα σε λιγώνει και δεν θα ξέρεις πως να σταματήσεις!
Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα προς βήμα την διαδικασία;
Δες επίσης: Πως να φτιάξεις νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας!
Πως να φτιάξεις νηστίσιμα κουρκουμπίνια
Τι υλικά θα χρειαστείς για τα κουρκουμπίνια:- 500γρ φύλλο κρούστας
- 1 πλάκα βιτάμ (250γρ)
- 1 βανίλια
- 500γρ ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι νερό (330γρ)
- 1 κουταλιά γλυκόζη
- 1 βανίλια
- λίγες σταγόνες λεμονιού
Σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνεις το βιτάμ και ανακατεύεις με τη βανίλια, ενώ στην συνέχεια αφήνεις το μείγμα στην άκρη να χλιαρύνει λίγο.
Έπειτα, απλώνεις τα φύλλα και παίρνεις ένα μπροστά σου. Το βουτυρώνεις ελαφρά και βάζεις ένα δεύτερο από πάνω, το βουτυρώνεις και αυτό και βάζεις ένα τρίτο.
Το τρίτο το βουτυρώνεις μόνο το μισό στη στενή πλευρά και διπλώνεις το άλλο μισό από πάνω. Βουτυρώνεις και αυτή την πλευρά και βρέχεις ελαφρά το τελείωμα από την πλευρά του διπλώματος. Τις άκρες θα τις τυλίξεις μέσα.
Βέβαια, σου έχω και έναν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να γίνει αυτή η δουλειά, γιατί ξέρω ότι το κεντράρισμα είναι δύσκολο. Παίρνεις όλα τα φύλλα μπροστά σου και τα διπλώνεις στη μέση από τη φαρδιά πλευρά. Κατεβάζεις ένα φύλλο και το βουτυρώνεις.
Κατεβάζεις και ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνεις και αυτό. Κατεβάζεις το τρίτο φύλλο και το αφήνεις όπως είναι και συνεχίζεις. Στην ουσία θα πρέπει να βουτυρώνεις δύο και να αφήνεις ένα καθαρό.
Όταν τελειώσει αυτή η πλευρά διπλώνεις από την αντίθετη πλευρά και συνεχίζεις. Ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Έχεις πολύ γρήγορα τέλεια ευθυγραμισμένα φύλλα.
Παίρνεις τώρα κάτι λεπτό όπως μια βελόνα πλεξίματος ή το συρματάκι μιας κρεμάστρας για να σε βοηθήσει στο να το τυλίξεις σε σφιχτό ρολό. Εννοείται μπορείς και χωρίς αυτό απλά θα σε διευκολύνει αρκετά. Το αφήνεις στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
Όταν τελειώσεις με όλα τα βάζεις στο ψυγείο για 10 λεπτά για να κοπούν καλύτερα. Παίρνεις ένα ρολό και το βάζεις σε ένα ξύλο κοπής και κόβεις ελαφρώς διαγώνια κουρκουμπινάκια πάχους ενός δακτύλου περίπου.
Τα αραδιάζεις σε ένα ταψί που τα χωράει ακριβώς (να μην είναι πολύ μεγαλύτερο για να σιροπιαστούν καλύτερα μετά), βουτυρώνεις την επιφάνεια και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν χωρίς να καούν. Βέβαια άμα τα προτιμάς τηγανιτά μπορείς να τα τηγανίσεις σε σπορέλαιο, αλλά θα τα αφήσεις τουλάχιστον 1 ώρα κομμένα στο ψυγείο να σφίξουν καλά.
Όταν περάσουν 30 λεπτά ψησίματος βάζεις να ετοιμάσεις το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζεις τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το λεμόνι και βράζεις για 6-7 λεπτά. Πρέπει να έχει την πυκνότητα σιροπιού μπακλαβά. Το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη βανίλια.
Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και ρίχνεις όλο το σιρόπι μέσα. Θα αφρίσει λίγο και θα επιπλέουν μέσα αλλά μη τρομάξεις σε 1 ωρίτσα θα έχουν ρουφήξει σχεδόν όλο το σιρόπι. Τα αφήνεις να κρυώσουν και σερβίρεις!
Tip: Δε χρειάζονται ψυγείο και διατηρούνται καλύτερα στο ταψί, αντιθέτως σε τάπερ μαλακώνουν.
Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
Καλή επιτυχία κορίτσια! Δες επίσης κι άλλες νηστίσιμες συνταγές εδώ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου