Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
news-tora.eu
ΥΛΙΚΑ Μία κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο) Μία κούπα καλαμποκέλαι
ΥΛΙΚΑ
*Αν σας αρέσουν τα καρύδια, προσθέτετε μερικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι μας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).
Έχουμε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλουμε το ταψί μας το χαμηλώνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.
- Μία κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο)
- Μία κούπα καλαμποκέλαιο
- Μία κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό (το ανθρακικό αντικαθιστά τα αυγά και βοηθά το μίγμα να φουσκώσει ενώ παράλληλα δίνει τέλεια γεύση)
- Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
- Δύο βανίλιες
- Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4-5 μήλα σε κυβάκια (καλό θα είναι, στο μπολ με τα κομμένα μήλα να προσθέσεις μαύρη ζάχαρη και κανέλλα διότι με αυτό το τρόπο δεν μαυρίζουν κι έχουν υπέροχη γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι μας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).
Έχουμε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλουμε το ταψί μας το χαμηλώνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου