Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Συνταγες της Λιχουδας
H
MAMA MOY TO ΛΕΕΙ ΚΟΛΥΒΟΖΟΥΜΟ..
ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΟΥΡΕΣ..
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ..
ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ..😉😍🎄🎄
250 γρ. σιτάρι ( για βράσιμο)
1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα ταψάκι στο φούρνο.
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
½ κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
½ κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
½ κούπα σταφίδες
προαιρετικά ρόδι σύκα βερυκκοκα
Κανέλα για το πασπάλισμα ή ινδοκάρυδο
Μουσκευουμε από βραδύς το σιτάρι και την άλλη μέρα το βράζουμε γύρω στη μία ώρα. Στη συνέχεια μετράμε 10 κούπες απ τον ζωμό και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Αλέθουμε στο μουλτι το μισό από το βρασμένο σιτάρι με λίγο ζωμό, να γίνει χυλός και και το προσθέτουμε στο ζωμό.Διαλύουμε το αλεύρι σιγά σιγά προσθέτοντας του λίγο λίγο από τον κρύο ζωμό για να μη… σβολιάσει, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά,κρέμα αν πήξει πολύ ,προσθέτουμε λίγο νεράκι.Αφού το πάρουμε απ το μάτι, προσθέτουμε τις σταφίδες κι ανακατεύουμε.Σε ένα βαθύ σκεύος, βάζουμε το ταχίνι μας, και ρίχνουμε σιγά σιγά κρύο νεράκι περίπου 1 -1 1/2 κούπα. και το ανακατεύουμε να γίνει αραιή κρέμα, στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο από την κρέμα να ενσωματωθεί και να μην κόψει . το κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε και το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας ζωηρά.Αφήνουμε την κρέμα να ¨πάρει μια βράση¨ ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τα καρύδια , τα αμύγδαλα, και το σουσάμι.Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε κανέλλα.Αν θα βάλετε αλεύρι, καλό θα είναι να το καβουρδίσετε ελαφρά για να φύγει η αλευρίλα.Το ταχινι ¨δένει¨την κρέμα και το παει σε αλλο επίπεδο γευστικά για μένα..Καλή επιτυχία
ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΟΥΡΕΣ..
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ..
ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ..😉😍🎄🎄
250 γρ. σιτάρι ( για βράσιμο)
1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα ταψάκι στο φούρνο.
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
½ κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
½ κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
½ κούπα σταφίδες
προαιρετικά ρόδι σύκα βερυκκοκα
Κανέλα για το πασπάλισμα ή ινδοκάρυδο
Μουσκευουμε από βραδύς το σιτάρι και την άλλη μέρα το βράζουμε γύρω στη μία ώρα. Στη συνέχεια μετράμε 10 κούπες απ τον ζωμό και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Αλέθουμε στο μουλτι το μισό από το βρασμένο σιτάρι με λίγο ζωμό, να γίνει χυλός και και το προσθέτουμε στο ζωμό.Διαλύουμε το αλεύρι σιγά σιγά προσθέτοντας του λίγο λίγο από τον κρύο ζωμό για να μη… σβολιάσει, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά,κρέμα αν πήξει πολύ ,προσθέτουμε λίγο νεράκι.Αφού το πάρουμε απ το μάτι, προσθέτουμε τις σταφίδες κι ανακατεύουμε.Σε ένα βαθύ σκεύος, βάζουμε το ταχίνι μας, και ρίχνουμε σιγά σιγά κρύο νεράκι περίπου 1 -1 1/2 κούπα. και το ανακατεύουμε να γίνει αραιή κρέμα, στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο από την κρέμα να ενσωματωθεί και να μην κόψει . το κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε και το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας ζωηρά.Αφήνουμε την κρέμα να ¨πάρει μια βράση¨ ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τα καρύδια , τα αμύγδαλα, και το σουσάμι.Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε κανέλλα.Αν θα βάλετε αλεύρι, καλό θα είναι να το καβουρδίσετε ελαφρά για να φύγει η αλευρίλα.Το ταχινι ¨δένει¨την κρέμα και το παει σε αλλο επίπεδο γευστικά για μένα..Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου