Μωσαϊκό: Σουφλέ κάστανο:
Σουφλέ κάστανο Μια υπέροχη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κάστανο.
Ένα αφράτο γλυκάκι, σαν το σουφλέ σοκολάτας, για τους λάτρ...
Μια υπέροχη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κάστανο. Ένα αφράτο γλυκάκι, σαν το σουφλέ σοκολάτας, για τους λάτρεις του κάστανου
• 4 κρόκους αυγών
• 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου
• 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
• 3 κ.σ. γάλα
• 1 κ.σ. κονιάκ
• 4 ασπράδια αυγών
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
Βάλε μερικά κάστανα (10-15) να βράσουν καλά, καθάρισε τα και λιώσε σε πουρέ
Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών να πάρουν ανοικτό πορτοκαλί χρώμα
Σε άλλο μπολ χτύπησε τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ. Πρόσθεσε και τους κρόκους αυγών να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
Σε καθαρό μπολ με καθαρό σύρμα χτύπησε τα ασπράδια να πάρεις μια αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα
Βάλε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και γέμισε μέχρι τα 2/3
Ψήσε για 35 με 40 λεπτά και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος
tlife.gr
Μια υπέροχη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κάστανο. Ένα αφράτο γλυκάκι, σαν το σουφλέ σοκολάτας, για τους λάτρεις του κάστανου
• 4 κρόκους αυγών
• 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου
• 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
• 3 κ.σ. γάλα
• 1 κ.σ. κονιάκ
• 4 ασπράδια αυγών
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
Βάλε μερικά κάστανα (10-15) να βράσουν καλά, καθάρισε τα και λιώσε σε πουρέ
Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών να πάρουν ανοικτό πορτοκαλί χρώμα
Σε άλλο μπολ χτύπησε τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ. Πρόσθεσε και τους κρόκους αυγών να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
Σε καθαρό μπολ με καθαρό σύρμα χτύπησε τα ασπράδια να πάρεις μια αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα
Βάλε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και γέμισε μέχρι τα 2/3
Ψήσε για 35 με 40 λεπτά και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου