Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/04/2.html
faghta-giagias.blogspot.com
Σπιτικές παραδοσιακές συνταγές, μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, της γιαγιάς.
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου
Αυτή είναι η πιο παλιά, από τις συνταγές που έφτιαχνε η γιαγιά μου
και έχει περισσότερο βούτυρο από το συνηθισμένο. Μας δίνει, μυρωδάτα,
πολύ αφράτα και μαλακά κουλούρια, που τρίβουν στο στόμα.
Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Υλικά
• 160 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
• 450 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 3 βανίλιες
• 1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο (170 ml)
• 1 μπέικιν πάουντερ (20 γραμμ.)
• 1 φακελάκι αμμωνία (28 γραμμ.)
• 8 αυγά φρέσκα
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου
Υλικά
• 160 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
• 450 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 3 βανίλιες
• 1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο (170 ml)
• 1 μπέικιν πάουντερ (20 γραμμ.)
• 1 φακελάκι αμμωνία (28 γραμμ.)
• 8 αυγά φρέσκα
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά. |
|||||||||||||||||||||
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα σ' αυτό την αμμωνία και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το βούτυρο, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2' ακόμη και ρίχνουμε τη μαρέγκα. |
|||||||||||||||||||||
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. | |||||||||||||||||||||
Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου η ζύμη πάψει σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας και να είναι πολύ μαλακή. | |||||||||||||||||||||
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 25΄- 30΄, στη μεσαία σχάρα στον αέρα, ή στους 200°C στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις. Διατηρούνται περισσότερο καιρό, κλεισμένα σε αεροστεγές μπολ. -- Το μυστικό είναι η ζύμη, να μην γίνει σφιχτή, αλλά να κολλάει λίγο στα χέρια. Όταν μπει στο ψυγείο θα σταματήσει να κολλάει και θα είναι εντάξει. Τεμάχια: 85 - 90 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου