Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

 
ekklisiaonline.gr
 
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ: Το πανηγύρι του Ταξιάρχη γίνεται την Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα)και η μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα προσελκύει πλήθος πιστών.
Την Κυριακή λοιπόν 12 Μαΐου 2019 , ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας θα καταφθάσει στη Χάρη του!
Είναι η τοπική πανήγυρις που εορτάζεται η επέτειος από τα εγκαίνια του Ναού και ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης – Μανταμαδου θα γεμίσει κόσμο που θα περπατήσει πολλές ώρες για να σταθεί έστω για λίγο μπροστά στην ανάγλυφη εικόνα του, για να τον ασπαστεί, να παρακαλέσει, να δοξάσει.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Την 11η Μαΐου ημέρα Σάββατο – την προηγούμενη της Κυριακής των Μυροφόρων – στις 7 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός.
Την Κυριακή 12/05 ημέρα εορτασμού των εγκαινίων του Ναού,
-στις 7:30 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος
-στις 9:30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και
-στις 11 το πρωί θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ πέριξ του Ναού.
Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως, θα ψαλλεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης και τους λοιπούς προσκεκλημένους Αρχιερείς, τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη Σερρών και Μυτιλήνης Πορφυρίου του εκ Μανταμάδου και θα ευλογηθούν τα καθιερωμένα εδέσματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις