Κυριακή 26 Μαΐου 2019

...ο θρυλικός Σαμψών...

 
daynight.gr
O θρυλικός παλαιστής Σαμψών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία…

Πέθανε ο θρυλικός Σαμψών | ΦΩΤΟ

O θρυλικός παλαιστής Σαμψών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία ενενήντα ετών σήμερα στις 06.15 το πρωί, από ανακοπή καρδιάς, ενώ νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.
Σύμφωνα με τα παιδιά του «Έφυγε όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα». Πριν από λίγες μέρες το Documento τον είχε συναντήσει στο σπίτι του. Ακολουθούν όσα είπαν στη δημοσιογράφο Έμυ Ντούρου τα δύο του παιδιά, η Κατερίνα και ο Χρήστος Κεσκιλίδης.


Η τελευταία συνέντευξη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η γενιά µου κατέβαινε στο Μοναστηράκι για δίσκους και αρβύλες, ίσως να µην είχε καταλάβει πόσο τυχερή ήταν όταν λίγα µέτρα παρακάτω, δίπλα από τους πάγκους στον σταθµό του ηλεκτρικού του Θησείου, µπορούσε να δει τον Σαµψών να λυγίζει µπετόβεργες και να σπάει πέτρες στο κεφάλι του.
Λίγο καιρό µετά ο λαϊκός ήρωας µιας ολόκληρης εποχής θα έπαιρνε τη µεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
∆εν ήταν εύκολο πλέον για εκείνον λίγο µετά τα εξήντα του να συνεχίσει, έχοντας πλέον κουραστεί σωµατικά και βλέποντας τον κόσµο να αλλάζει ραγδαία µε τρόπο που δεν κατανοούσε. Μέχρι τότε είχε ζήσει µεγάλο µέρος της ζωής του στο εξωτερικό και είχε οργώσει την Ελλάδα δεκάδες φορές – στην αρχή µε το τρίκυκλό του, στη συνέχεια µε το ηµιφορτηγό µε το οποίο έφτασε στα πιο αποµακρυσµένα χωριά.
Τις ήσυχες πλέον µέρες του τις περνά στο σπίτι του, ένα προσφυγικό οίκηµα στη Νέα Ιωνία όπου ζει από το ’66, απολαµβάνοντας τις επισκέψεις των παιδιών και των εγγονών του. Εκεί τον επισκεφτήκαµε ένα βράδυ µε τον φωτορεπόρτερ Μιχάλη Καραγιάννη. ∆υστυχώς δεν καταφέραµε να µιλήσουµε µαζί του. Ο θάνατος της αγαπηµένης του συζύγου πριν από δύο χρόνια του κόστισε τη µνήµη του. Γι’ αυτό τη ζωή σαν τριαντάφυλλο του Γιάννη Κεσκιλίδη (όπως είναι το πραγµατικό του όνοµα) µας αφηγήθηκαν τα δυο του παιδιά, η Κατερίνα και ο Χρήστος.
 συνεχεια
https://www.daynight.gr/pethane-o-thrilikos-sampson/?fbclid=IwAR0ul6QU04mnUb-rtdC_C-n9a_4mQIWHIBBMm7rfAF8KG6rU3rEjfl7x8Vc
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις