ΠΡΟΖΥΜΙ
Πως θα φτιάξουμε προζύμι;
Βάζουμε 2 χουφτίτσες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλό ζυμαράκι. Το σκεπά...
Δείτε περισσότερα
ΠΡΟΖΥΜΙ
Πως θα φτιάξουμε προζύμι;
Βάζουμε 2 χουφτίτσες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλό ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε κάπου ζεστά για 24 ώρες.
Στη συνέχεια βάζουμε στο ζυμάρι άλλη μία χούφτα αλεύρι και το ζυμώνουμε με λίγο νερό ακόμη.
Το σκεπάζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Όταν πια έχει φουσκώσει κάνει μικρές τρυπίτσες η ζύμη και έχει μια ευχάριστη ξινή μυρωδιά.
Αν δεν είναι έτσι τότε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τέταρτη φορά.
Πως θα διατηρήσετε το προζύμι;
Κάθε φορά που ζυμώνετε, θα κρατάτε ένα κομματάκι ζύμης, θα το σκεπάζετε σε ένα μπολάκι και θα αλείφετε την επιφάνειά του με λάδι. Αυτό θα φουσκώνει και μετά θα «κάθεται», εσείς στη συνέχεια θα το σκεπάζετε καλά και θα το βάζετε στο ψυγείο .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
Πως θα φτιάξουμε προζύμι;
Βάζουμε 2 χουφτίτσες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλό ζυμαράκι. Το σκεπά...
Δείτε περισσότερα
ΠΡΟΖΥΜΙ
Πως θα φτιάξουμε προζύμι;
Βάζουμε 2 χουφτίτσες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλό ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε κάπου ζεστά για 24 ώρες.
Στη συνέχεια βάζουμε στο ζυμάρι άλλη μία χούφτα αλεύρι και το ζυμώνουμε με λίγο νερό ακόμη.
Το σκεπάζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Όταν πια έχει φουσκώσει κάνει μικρές τρυπίτσες η ζύμη και έχει μια ευχάριστη ξινή μυρωδιά.
Αν δεν είναι έτσι τότε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τέταρτη φορά.
Πως θα διατηρήσετε το προζύμι;
Κάθε φορά που ζυμώνετε, θα κρατάτε ένα κομματάκι ζύμης, θα το σκεπάζετε σε ένα μπολάκι και θα αλείφετε την επιφάνειά του με λάδι. Αυτό θα φουσκώνει και μετά θα «κάθεται», εσείς στη συνέχεια θα το σκεπάζετε καλά και θα το βάζετε στο ψυγείο .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου