Risotto μανιταριών
• 500 γρ. ιταλικό ρύζι Arborio για risotto
• 40 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (εγώ έβαλα από περίπου 4 κουταλιές της
σούπας το καθένα τρομπέτα, βολίτη και ορικουλάρια (ή αλλιώς το αυτί του
Ιούδα!))
• 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
• 1 ποτηράκι κρασί
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου (καλύτερα σπιτικό!)
• ½ κούπα παρμεζάνα
• ½ κούπα κεφαλοτύρι (προαιρετικά αλλά μου αρέσει η αλμύρα που βγάζει)
• 1 κουταλάκι γλυκού λάδι τρούφας (αυτό κι αν είναι προαιρετικό...είχα όμως το βαζάκι, να μην το χρησιμοποιήσω)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου