Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Μια ιστορία για τον θυμό και την αγάπη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
fumara.gr
 
 

Μια μέρα, ένας σοφός ρώτησε τους μαθητές του:

«Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;».
«Επειδή χάνουν την ψυχραιμία τους» απάντησε κάποιος.
«Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν αφού ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;» επέμεινε ο σοφός.
«Γιατί θέλουν να τους ακούσει» είπε ένας άλλος μαθητής.
«Και γιατί δεν μπορεί να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;» ρώτησε πάλι ο δάσκαλος.
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμιά δεν τον ικανοποίησε.
«Ξέρετε γιατί ουρλιάζουν δυο άνθρωποι όταν είναι θυμωμένοι;» τους είπε τότε.
«Επειδή όταν θυμώνουν, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ. Έτσι για να μπορέσει ο ένας ν’ ακούσει τον άλλο, πρέπει να φωνάξει δυνατά, ώστε να καλύψει την απόσταση. Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιο δυνατά πρέπει να φωνάξουν για ν’ ακουστούν.
Το αντίθετο γίνεται, για παράδειγμα, όταν δυο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι.
Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνίσουν. Μιλούν σιγανά και τρυφερά, επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ελάχιστη.
Μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο κοντά, που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλήσουν. Ψιθυρίζουν μονάχα. Κι όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή, δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχτούν. Έτσι συμβαίνει πάντα κι όταν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πλησιάζει ο ένας τον άλλον».
Όταν συζητάτε, λοιπόν, μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μη λέτε λόγια που σας απομακρύνουν, γιατί θα έρθει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο μεγάλη, ώστε τα λόγια σας δεν θα βρίσκουν πια το δρόμο του γυρισμού.
Mahatma Gandhi
πηγή: thessalonikiartsandculture.gr 
 

«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα»

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Συγκλονιστικές αλήθειες...
 
true.gr
 
 
«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.
Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας,
που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».
Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι, όπως αναφέρει το amfipolinews.blogspot.gr.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
 

Τσιζκέικ με τυρί..

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.



Pasta & Yemek Tarifleri
👇👇👇👇👇👇👇 👇
PEYNİRLİ KATMER POGAÇA..
1'5 su bardagi süt..
Yarim su bardagi sivi yag.
1 adet yumurta.
1 paket kuru maya..
1 tatli kaşigi tuz.
1 yemek kaşigi şeker.
4 su bardagi un ( Un kalitesine göre degişebilir azar azar ekleyerek yogurun yumuşak bir hamur olsun)
İÇ MALZEME..
250 gram beyaz peynir.
yarim demet maydanoz..
arasina sürmek için 100 gram tereyagi.
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarisi
1 çay kaşigi pudra şekeri.

HAZİRLANİŞİ.
Mayayi ilik süt ve bir yemek kaşigi şeker ile kapartiyoruz.. 📍sivi yag yumurta tuz ve azar azar un ekleyerek yoguruyoruz.. 📍 yarim saat mayalanmaya birakiyoruz. 📍 hamurumuzu 3 esit parçaya bölüyoruz 📍daha sonra her bir bezeyi tekrar 6 bezeye bölüyoruz 📍tabak büyüklügünde acip aralarini tek tek tereyagi ile yagliyoruz 📍 en üstette açtigimizi yaglamiyoruz 📍üst üste koydugumuz hamurumuzu tekrar açiyoruz 📍 12 eşit parcaya kesiyoruz 📍 arasina peynir ve maydanoz karişimi koyup sariyoruz.. 📍 tepsiye yerleştirip 1 saat daha mayalandirip kizarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun
Lezzet_diyar74
👇👇👇👇👇👇👇 👇
Τσιζκέικ με τυρί..
1'5 νερό γάλα γαλα..
Το μισό ποτήρι νερό είναι υγρό λάδι.
1 αυγά.
1 πακέτο ξηρά μάγια..
1 κουταλάκια του αλατιού.
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
4 αλεύρι νερό (μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του αλεύρου) προσθέτοντας λίγο στο αλεύρι του αλεύρου
Εσωτερικό υλικό..
250 γραμμάρια άσπρο τυρί.
Μισό ματσάκι μαϊντανό..
100 γραμμάρια βούτυρο για να οδηγήσεις.
2 κρόκους αυγών για να βόλτα πάνω του
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη.

Ετοιμαστείτε.

Έχουμε τη μαγιά με ζεστό γάλα και μια κουταλιά ζάχαρη..
📍 είμαστε yoguruyoruz με τα υγρά μας πετρελαίου αυγά προσθέτοντας αλάτι και λίγο αλεύρι..
Θα τα παρατήσουμε για μισή ώρα.
📍 θα το hamurumuzu μας σε 3 ίσα κομμάτια
📍 αργότερα θα μοιράσουμε το κάθε ένα από τα βασικά 6 BEZEYE
📍 θα ανοίξουμε το μέγεθος της Πλάκας και το πετρέλαιο μεταξύ τους ένα προς ένα με βούτυρο
📍 δεν yaglamiyoruz τις κορυφές που ανοίγουν
Ανοίγουμε το hamurumuzu που βάζουμε στην κορυφή
📍 κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια
📍 βάζουμε ένα μείγμα τυρί και μαϊντανό μεταξύ του και να το τυλίξουμε..
📍 το βάζουμε στο δίσκο και το ψήνουμε για 1 ακόμα ώρες και το ψήνουμε μέχρι να το το
Να χαίρεσαι το χρόνο σου
Γεύση _ diyar74

Τι είναι τελικά...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-1:25
Τι είναι τελικά, ποιος ξέρει 🤔
Σε μερικούς θυμίζει #pizza 🍕
Σε άλλους ... #calzone 🌯


Η Ζωή Πέρα Από τον Θάνατο ~ Η Μετενσάρκωση

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Γνώσις Samael Lakhsmi Ελλάς
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ με Θέμα:
" Η Ζωή Πέρα Από τον Θάνατο ~ Η Μετενσάρκωση "
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:00
Σας Προσκαλούμε στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της Σχολής μας:
Θερίσσου και Ανωγείων 2, εντός στοάς
Ισόγειο, Χανιόπορτα, Ηράκλειο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ανθρωπότητα, για να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας & να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας...
Θα αναλύσουμε Θέματα όπως:
-Βιολογία του Ανθρώπινου Σώματος, Υπερβιολογία & Αναγέννηση
-Το Εσωτερικό Διάγραμμα του Ανθρώπου ~ Μηχανική Φαντασία
-Σώμα & Ψυχική Ενέργεια ~ Ψυχολογική Μόλυνση & Αποκοπή από την Πηγή της Ζωής
-Γνώση, Αφύπνιση & Αγάπη για την Ζωή
-Η Δύναμη της Γνώσης ως Βιωματική Εμπειρία
-Ανώτεροι Νόμοι & η Ζυγαριά της Δικαιοσύνης
-Ο Κύκλος της Ζωής & το Μυστήριο του Θανάτου
Θα Ακολουθήσει Σειρά Μαθημάτων Αυτογνωσίας & Ψυχικής Υγείας Κάθε Τετάρτη στην Σχολή μας
Για επικοινωνία & κρατήσεις θέσεων καλέστε μας στο τηλέφωνo: 6980599978
Στείλτε μας μήνυμα στο email: gnosisheraklion@gmail.com
Επισκεφθείτε την διαδικτυακή μας σελίδα στο: http://www.gnosisellas.gr/index.php/main.html

κρέας μελιτζάνα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
Fırında Etli Patlıcan Tarifi
Malzemeleri

1 Kilo patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
3 Adet orta boy domates
3-4 Adet yeşil biber
2 Orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,kimyon ve tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Eti pişirmek için 1 su bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için yeterince sıvıyağ

Nasıl Yapılır suda kara suyu çıkana kadar yarım saat bekletin.
Bu sırada etini hazırlamak için tencereye tereyağını ekleyip kızdırın ve kuşbaşı etlerinizi ilave edin ve etler suyunu salıp çektiğinde yarım ay doğradığınız soğanları ilave edip,soğanlarla birlikte etinizi kavurun.
Soğanlar sararmaya başladığında biber salçasını ekleyip,karıştırın ve irice doğradığınız domatesleri ve soyup irice doğradığınız
sarımsakları ekleyip,birkaç dakika pişirip sıcak suyunu ilave edin.Baharatlarını,tuzunu da ekleyip,etler yumuşayana kadar pişirin.(Ben düdüklüde pişirdiğim için su bardağı su ekledim.Düdüklü için yeterli geldi ama normal tencerede pişirenler biraz daha fazla ekleyebilir ama kesinlikle çok sulu olmamalı.
Etleri pişirecek kadar ve az su ilavesi yeterli.Etler piştiğinde yine en fazla tencerede 1 su bardağına yakın yemeğin suyu kalmış olmalı.
Pişen eti ocaktan alın bir kenarda beklesin.
Patlıcanları sudan çıkartın ve suyunu elinizle hafifçe patlıcanları parçalamadan sıkın.

Tavada yağı kızdırın ve patlıcan dilimlerini kızartın ama tamamen kızartmayın. Hafif diri kalsın kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağını çeksin.
Sonra biberleride aynı yağda hafif kızartın. Daha sonra pişireceğiniz tepsiye patlıcanları yerleştirin.Pişen eti de suyuyla birlikte patlıcanların üzerine dökün ve yaydırın.
Kızarttığınız biberleri üzerine yerleştirin.Üzerine yağlı kağıt kapatın.
Önceden 180 derece fırında patlıcanlar tamamen pişene kadar pişirin.
Zaten öncesinde patlıcanı yarı yarıya kızarttığımız için fırında çok kısa sürede pişiyor dikkati olun.
Afiyet olsun

http://www.hayatcafetarifleri.com/…/firinda-etli-patlican-y…
 
Ψημένο κρέας μελιτζάνα συνταγή
Συστατικά

1 κιλά μελιτζάνα
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας
3 μεσαίου μεγέθους ντομάτες
3-4 πράσινες πιπεριές
2 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
4-5 δόντια σκόρδο
Γλυκό κουτάλι πιπέρι πάστα
Πιπέρι, κύμινο και αλάτι
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 νερό κούπες ζεστο νερο για να μάγειρας το κρεας
Αρκετά για να τηγανίσω τη μελιτζάνα.

Πως να το κάνουμε να περιμένει μισή ώρα μέχρι να βγει το μαύρο νερό από το νερό.

Εν τω μεταξύ, προσθέτεις βούτυρο στο δοχείο για να ετοιμάσεις το κρέας σου, και προσθέτεις το τρελό και το κιμά κρέας σου, και όταν κυκλοφορήσει το κρέας, θα μπορείς να προσθέσεις τα κρεμμύδια.

Όταν τα κρεμμύδια αρχίζουν να κυλάνε, προσθέτεις την σάλτσα πιπεριού, την ανακατεύεις, και κόβεις το μεγάλο και το το

Προσθέστε το σκόρδο και μάγειρας το για λίγα λεπτά και προσθέστε το ζεστό σας νερό. Μπορείτε να προσθέσετε την άνοιξη και το αλάτι σας και να το μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό. (πρόσθεσα νερό στο ποτήρι του νερού επειδή μαγείρεψα τον μάγειρα. Είναι αρκετό για την πίεση, αλλά η κουζίνα στην κανονική κατσαρόλα μπορεί να προσθέσει λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι.

Αρκετά για να μαγειρέψει το κρέας και το μικρό συμπλήρωμα νερού είναι αρκετό. Όταν το κρέας ψήνεται, πρέπει να υπάρχει νερό αριστερά από το φαγητό κοντά σε 1 ποτήρι νερό στην πιο κατσαρόλα και πάλι

Πάρε την κουζίνα απ ' τη σόμπα και περίμενέ την στο περιθώριο.
Βγάλε τη μελιτζάνα από το νερό και πίεσε το νερό χωρίς να το σκίσεις με το χέρι σου.

Ψητό το λάδι στο τηγάνι και φράι τη γλώσσα μελιτζάνα, αλλά μην το φράι εντελώς. Κράτα το φως ζωντανό και βάλε το στην χαρτοπετσέτα αφού ψηθεί για να μπορεί να τραβήξει πολλά.

Τότε σε το ίδιο με το ίδιο λάδι με τους biberleride. Βάλε τη μελιτζάνα στο δίσκο που θα μαγειρέψεις αργότερα. Πατήστε και απλώστε το κρέας στο το μαζί με το νερό της κουζίνας.

Τοποθετήστε το στις πιπεριές που έχετε ήταν. Κλείσε το χαρτί λαδιού.

Μαγείρεψε εκ των προτέρων 180 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ψηθεί εντελώς.

Να είστε προσεκτικοί που μαγειρεύουμε σε πολύ λίγο χρόνο στο φούρνο, αφού έχουμε ήδη ψήσει τη μελιτζάνα στο
Να χαίρεσαι το χρόνο σου

http://www.hayatcafetarifleri.com/2018/06/firinda-etli-patlican-yemegi.html
 
 

Βλέπω μπροστά μου μόνο τοίχο

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
creativebizlab.com
Πόσες φορές το έχω ακούσει… Πόσο σας καταλαβαίνω…
 
 
Πόσες φορές το έχω ακούσει… Πόσο σας καταλαβαίνω…

Αυτό το συναίσθημα ότι όλοι οι άλλοι – τουλάχιστον αυτοί που θαυμάζεις – είναι ήδη πολύ μπροστά κι εσύ έχεις μείνει πίσω. Ότι θα έπρεπε να είχες κάνει πολλά πράγματα με διαφορετικό τρόπο, ότι τώρα είναι αργά και ότι – και κυρίως αυτό – δεν ξέρεις πώς να βγεις από αυτό το αδιέξοδο. Βλέπεις μόνο τοίχο μπροστά…

Μιλάω για το θέμα της δουλειάς, μιας δουλειάς που σε πνίγει, που σε κάνει να νιώθεις ότι κάνεις πολύ λιγότερα από αυτά που είσαι, από αυτά που μπορείς να δώσεις. Θέλεις να εκφράσεις αυτό που έχεις μέσα σου, να δημιουργήσεις κάτι με αξία και δε σε αφήνουν – ίσα ίσα μπορεί και να “τιμωρηθείς” που πας να ξεφύγεις από τη μετριότητα.

Σε καταλαβαίνω τόσο που θέλω να έρθω να σε αγκαλιάσω, να σε πιάσω από τους ώμους και να σε ταρακουνήσω, να σε πάρω από το χέρι και να σου δείξω το πώς ΜΠΟΡΕΙΣ να ξεφύγεις. Αρχικά, να ανοίξεις το παράθυρο να μπει φως, να πάρεις ανάσες και σιγά-σιγά, λίγο-λίγο να βρεις και την πόρτα. Δε χρειάζεται να την ανοίξεις αμέσως, αρκεί να ξέρεις ότι είναι εκεί, ότι πλέον θα είσαι σε θέση, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, να την ανοίξεις και να βγεις έξω.

Και να πάρεις ένα καινούριο δρόμο, ένα φωτεινό δρόμο, έναν δύσκολο δρόμο, που σε οδηγεί προς τα εκεί που μέσα σου ξέρεις ότι πρέπει να πας. Δε χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς πού θα καταλήξεις μετά από χρόνια, το σημαντικό είναι να προχωράς με μικρά, σταθερά, συστηματικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και η σωστή κατεύθυνση είναι η εξωστρέφεια, είναι η έλλειψη συνόρων, είναι όλες οι χώρες του κόσμου. Και αυτό ξεκινάει από τη δημιουργία και τη συνεργασία, ξεκινάει από το να ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά να ανοίξεις αυτό το παράθυρο στον κόσμο, να βγεις από το αδιέξοδο, να πάψεις να βλέπεις μπροστά σου τοίχο.
Διαβάστε τις ιστορίες δημιουργών που προχώρησαν στις αγορές του εξωτερικού:
Και αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται να έχεις την παραμικρή ιδέα ΠΩΣ θα το κάνεις. Αυτό θα στο δείξουμε εμείς που το κάναμε πράξη και για μας και για την ομάδα μας. Έλα να μας ακούσεις, έλα να σε ακούσουμε, έλα να σου δείξουμε.

OPEN DAY
ΤΡΙΤΗ 23 & ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ATHENS LAB
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - LIVE ONLINE

Είστε καλεσμένοι στo δωρεάν εργαστήριο του Creative Bizlab, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις νέες τάσεις της αγοράς του internet και τις προϋποθέσεις επιτυχίας για να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε όλο τον κόσμο.

Θα σας δώσουμε πολύτιμη πληροφόρηση που σας βοηθήσει να αρχίσετε και να αναπτύξετε τη δημιουργική σας δραστηριότητα online! ​​ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ATHENS LAB (Μαυρομιχάλη 1 Αθήνα)
  • Τρίτη 23 Οκτωβρίου: 10:30πμ - 12:30μμ​
  • Τετάρτη 24 Οκτωβρίου: 6:00μμ - 8:00μμ

LIVE ONLINE (διαδικτυακά)
  • Δευτέρα 22 Οκτωβρίου: 11:00πμ - 12:30μμ​
  • Πέμπτη 25 Οκτωβρίου: 6:00μμ - 7:30μμ


Leave a Reply.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις