Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Γαριδάκια: Πόσο (ανθ)υγιεινά είναι;

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304258919681485&set=a.264610563646321.58987.264580240316020&type=1&theater

Γαριδάκια: Πόσο (ανθ)υγιεινά είναι;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Δώσε μου ένα φιλάκι
να σού δώσω σακουλάκι
που 'χει χίλιες δυο καρδούλες
τραγανές και νοστιμούλες!»

Από διαφημιστικό σποτάκι για το σνακ «Καρδούλες» της Best Foods, 1985

Δρακουλίνια, Πακοτίνια, Extra, Φουντούνια, Pizza Mexicana, Pac Man, Τι & Τι, Πιτσίνια, 3D, Lotto Crunch. Κοινή ονομασία: "Γαριδάκια".

Η κάθε γενιά είχε και τα δικά της, ανεξαρτήτως ονόματος, όμως ίδιας «φιλοσοφίας» πλασαρίσματος. Ελκυστικές συσκευασίες και διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση, ακόμα πιο ελκυστικές γεύσεις και ομηρικές μάχες με τους γονείς για να μας τα αγοράσουν. Η αλήθεια είναι πως δεν είχαν και (τόσο) άδικο.

Τα πεντανόστιμα αυτά σνακ έχουν κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για τα ανθυγιεινά συστατικά τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να απαγορευτούν δια ροπάλου από την διατροφή μας. Οι «κενές» θερμίδες χορεύουν… τρανς

Όχι, τα γαριδάκια δεν περιέχουν θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Το αντίθετο. Όπως εξηγεί η Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος «Έχουν πολύ μικρή, αν όχι μηδαμινή θρεπτική αξία, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε θερμίδες, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε λίπος. Ενώ, δηλαδή, δίνουν την ίδια ενέργεια με άλλα τρόφιμα, δεν προσφέρουν στον οργανισμό απαραίτητα συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μάλιστα, οι διατροφολόγοι τα κατατάσσουν στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας.

Ένα από τα συστατικά τους για το οποίο έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί είναι τα τρανς λιπαρά οξέα (θα τα δείτε να αναγράφονται ως «μερικώς υδρογωνομένα λίπη», τα οποία όχι μόνο ανεβάζουν την ολική και την “κακή” LDL χοληστερόλη, αλλά κατεβάζουν και την “καλή” HDL χοληστερόλη. Η «κακή» χοληστερόλη όπως είναι γνωστό προκαλεί στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών, ενώ η «καλή» προστατεύει τα αγγεία από αθηρωμάτωση. Στις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία τέλος, προστίθεται η αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, όπως επίσης και των φλεγμονών στις αρτηρίες.

«Είναι τρόφιμα φτωχά σε φυτικές ίνες, των οποίων τα οφέλη για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στον οργανισμό είναι γνωστά. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες τα καθιστά επίσης τρόφιμα με χαμηλή ικανότητα κορεσμού. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητάς τους, είναι η αυξημένη όρεξη μετά από μικρό χρονικό διάστημα και η συμβολή τους, μαζί με τα αναψυκτικά και τους χυμούς, στο ανησυχητικό φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Παπαμίκος, Νοσοκομειακός Διαιτολόγος.

Τα «Ε» και το αλάτι
Αν για κάτι πάντως αγαπούσαμε στην παιδική μας ηλικία (και τώρα) τα γαριδάκια, αυτό ήταν η χαρακτηριστικές πικάντικες γεύσεις τους, αποτέλεσμα της προσθήκης ικανής ποσότητας αλατιού και βελτιωτικών γεύσης. Το αλάτι, σύμφωνα με τους ειδικούς δυσκολεύει τη νεφρική λειτουργία, ενώ η υπερβολή στη χρήση του μπορεί να οδηγήσει αργότερα στην υπέρταση.

Όσον αφορά τα βελτιωτικά γεύσης, γνωστά και ως «Ε», αποτελούν ουσίες εγκεκριμένες μεν, επικίνδυνες δε για την εμφάνιση προβλημάτων στην υγεία του παιδιού, ιδίως όταν αυτά τα προϊόντα καταναλώνονται τακτικά. «Πολλά τέτοια προσθετικά έχουν κατά καιρούς ενοχοποιηθεί για διάφορα προβλήματα υγείας σε παιδιά, όπως υπερκινητικότητα, αλλεργίες, άσθμα και ερυθήματα», λέει η κ. Δαμβουνέλη.

Όπως μάλιστα αναφέρει έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα γαριδάκια – πατατάκια με διάφορες γεύσεις περιέχουν «Ε» των οποίων η χρήση έχει απαγορευθεί σε ορισμένες χώρες, όπως Ε612, Ε627, Ε631 και Ε635. Ειδικότερα η Ε612 (αναγράφεται ως «Monosodium glutamate» στην συσκευασία) που χρησιμοποιείται ως ενισχυτής γεύσης, μπορεί να προκαλέσει από εξανθήματα ως και σοβαρές βλάβες του νευρικού συστήματος. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη λίστα με τα «Ε».

Σας έπεσε το σακουλάκι από τα χέρια; Δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατείστε, καθώς και σε αυτό το θέμα επιβεβαιώνεται η ρήση…

Παν μέτρον άριστον
Ναι, τα κάθε λογής γαριδάκια είναι περιττές θερμίδες, ναι αρκετά από αυτά μπορεί να περιέχουν ουσίες που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό, ιδιαίτερα των παιδιών. Ναι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού βλάπτει. Όμως, όπως και οτιδήποτε «ανθυγιεινό» στη διατροφή μας, έτσι και τα σνακ αν καταναλωθούν με μέτρο δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία.

«Η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση», λέει η κ. Φωτεινή Κοκκίνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, «γι’ αυτό πάντα είναι σημαντικό να τονίζουμε όχι πως ένα τρόφιμο είναι βλαβερό, αλλά πως θα πρέπει να το τρώμε σε μικρότερη ποσότητα. Επίσης, ένα τρόφιμο δεν σημαίνει πως είναι επικίνδυνο επειδή περιέχει ‘Ε’. Άλλωστε ανάμεσα στα ‘Ε’ είναι και το Ασκορβικό Οξύ, δηλαδή η Βιταμίνη C».

in2life.gr
 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Γ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ «Οι δάσκαλοι»

 

Γ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ «Οι δάσκαλοι»
Δάσκαλοι Προμηθείς
Κάθε βράδυ τάπητες υφαίνουμε,
Με ανεκπλήρωτα όνειρα
και τις στερήσεις μας
Κάθε πρωί τουφεκίζουμε τα όνειρά μας
Με την πλάτη στημένα στον μαυροπίνακα
Χρόνια ατέλειωτα στο ίδιο μονοπάτι
Με επιμονή χελιδονιού
Φωλιές χτίζουμε με λέξεις
Με ουσιαστικά, ρήματα και επιρρήματα
Κεντάμε με υπομονή, αράχνης
Συναρτήσεις και εξισώσεις
Εργαλεία κέρδους
Ανταλλάξιμα
Σε ελεύθερες αγορές
Σε σκλαβοπάζαρα ανθρώπων
Σε αρένες πάλης για μια θέση εργασίας

Δάσκαλοι Δεσμώτες
Στον Καύκασο της αδιαφορίας
Κουβαλάμε το σταυρό της ανίας
Ώρα την ώρα σβήνοντας λάμψεις
Στα μάτια των παιδιών
Δεσμώτες βιβλίων
Πρέσες παραμόρφωσης νέων ψυχών
Που διδάσκουν για τον άνθρωπο
Σκοτώνοντας τον ανθρωπισμό
Που διδάσκουν την ιστορία
Δικαιώνοντας τους κατακτητές
Που διδάσκουν την δικαιοσύνη
Δικαιώνοντας τους εκμεταλλευτές
Που διδάσκουν πίστη στο δίκαιο
που την αδικία δικαιώνει
Που διδάσκουν το κώνειο να πίνεται,
αδιαμαρτύρητα
Προβάλλοντας ως αρετή, την υποταγή
Στων ισχυρών την τάξη

Όμως εσύ νεολαίε, μάθαινε
Όχι αυτά που διδάσκουμε
Αλλά αυτά που υπονοούμε
Να ψάχνεις πίσω από τις γραμμές
Ανάμεσα στις γραμμές
Για κρυφούς σπόρους, αμφισβήτησης
Να ψάχνεις στις παρυφές των μύθων
Τα μονοπάτια των κρυφών νοημάτων
Μόνο έτσι το σχολείο, όπλο σου θα κάνεις

Όμως εσύ νεολαίε, μάθαινε
Να ψάχνεις πίσω από τα λόγια μας
Στη μελαγχολία των ματιών μας
Στους χτύπους της καρδιάς μας
Μόνο έτσι το δάσκαλο θα νοιώσεις,
Τις αλήθειες ξεχώριζε σαν μανιτάρια
Για να μην σε καταπιεί το ψέμα
Το μυαλό σου ακόνιζε στης δικαιοσύνης τον καημό
Κάντο στιλέτο ανατροπής,
Καρφί στο κορμί της αλλοτρίωσης
Λόγχη αμφισβήτησης, Ρωμαίου
Για να τρέξει νερό και αίμα
Από το πλευρό της σταυρωμένης κοινωνίας
Που θα ποτίσει σπόρους νέων ιδεών
Και αλήθειες που θα τις τραγουδάνε
Νέα χαρούμενα τραγούδια.

3 Ιουλίου 2009
Γιάννης Ποταμιάνος

ΠΙΝΑΚΑΣ-Edw. Lamson (1841-1919), Ένα σχολείο του χωριού (Αγροτικό σχολείο)
 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Κομμένα λουλούδια

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=471009352933777&set=a.437169919651054.101761.108511895850193&type=1&theater 

Κομμένα λουλούδια

Πώς θα μπορούσε να μετρηθεί η μητρική αγάπη; Με τι να συγκριθεί; Έχει όρια η θυσία στην οποία φτάνει μια μάνα για χάρη των παιδιών της; Η Ευδοκία έκανε αυτό που την πρόσταξε η καρδιά της, δε σκέφτηκε ούτε στιγμή τον εαυτό της. Ο Χρήστος ήταν μικρό παιδί ακόμη όταν οδηγήθηκε στο ορφανοτροφείο μαζί με τις τρεις αδελφές του, την Αναστασία, τη Στυλιανή και το μωρό, τη Σοφία. Ήταν αυτός που ανέλαβε να τις φροντίζει στις δύσκολες συνθήκες, αδελφός και γονιός μαζί, αποφασισμένος και σκληρός. Όσο σκληρό μπορεί να κάνει η ζωή ένα οκτάχρονο αγόρι. Και όταν τα τρία κορίτσια υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες και έφυγαν μακριά, ο Χρήστος ήταν και πάλι αυτός που ορκίστηκε ότι κάποτε θα έβρισκε ξανά τις αδελφές του, κι ότι θα αντάμωνε με τη μάνα του, όσα χρόνια κι αν περνούσαν, όσα χρόνια κι αν χρειαζόταν να περιμένει. Μια ιστορία για τέσσερα παιδιά, τέσσερα κομμένα λουλούδια, που αποδεικνύει ότι η ανιδιοτελής αγάπη έχει το πιο μεθυστικό άρωμα.

http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=193444

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Τούρτα καταΐφι με λευκή σοκολάτα και μαστίχα

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304628442977866&set=a.267802963327081.59781.264580240316020&type=1&theater

Τούρτα καταΐφι με λευκή σοκολάτα και μαστίχα

Βάση:
1/2 πακέτο φύλλο καταΐφι, 1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο,
100 γρ. βούτυρο (αυτό στο βαζάκι) λυωμένο

Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη 1+1/2 κούπα νερό
Κρέμα: 400 γρ μασκαρπόνε (ή φιλαδέλφεια αν δεν βρείτε), 250γρ λευκή σοκολάτα, 400 ml κρέμα γάλακτος , 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη ,
2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό

Επικάλυψη:
Γλυκό βύσσινο ιδανικά.

Ξεμαλιάζουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι χωρίς να το πατικώσουμε υπερβολικά. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.

Εδώ η τέχνη είναι να ψηθεί και να γίνει τραγανό, αλλά χωρίς να πάρει σκούρο χρώμα. Οταν βγεί από το φούρνο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και βάζουμε να γίνει το σιρόπι. Το βράζουμε να δέσει αρκετά.

Βγάζουμε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρούμε τον πάτο, ξανακλείνουμε το στεφάνι και το βάζουμε στην πιατέλα που θα φτιάξουμε την τούρτα.

Βάζουμε μέσα τη βάση καταΐφι που φτιάξαμε. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι, να το αποροφά σιγά σιγά, χωρίς όμως να κολυμπήσει. Θέλουμε να μέινουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων. (Θα μπορούσε ίσως να σιροπιαστεί και με το σιρόπι του βύσσινου). Αφήνουμε πάλι στην άκρη να τραβήξει, και βάζουμε να κάνουμε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζουμε.

Λυώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και προσθέτουμε 1 φλυτζ.τσαγιού από την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τη μαστίχα, και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατύνει και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγύ. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι, και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Καλύτερα και όλη τη νύχτα.

Την άλλη μέρα, βγάζουμε το στεφάνι και σκεπάζουμε με το βύσσινο (ή τη φράουλα), αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια δήθεν τυχαία.

Tip για όσες υποφέρουν από έλειψη χρόνου: Αντί για κρέμα πάρτε έτοιμο παγωτό καϊμάκι, φτιάχτε μόνο τη βάση και κάντε τούρτα παγωτό.

mam-a.blogspot.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Ο Ιωάννης Βερνάρδος Λέων Φουκώ

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=470594572975255&set=a.452385131462866.105177.108511895850193&type=1&theater


Ο Ιωάννης Βερνάρδος Λέων Φουκώ (18 Σεπτεμβρίου 1819 - 11 Φεβρουαρίου 1868) ήταν Γάλλος φυσικός.

Στην αρχή σπούδασε Ιατρική την οποία εγκατέλειψε προς χάριν της πειραματικής Φυσικής και ιδίως στην οπτική. Είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις της νεότερης Οπτικής. Το 1855 εργάζονταν ως φυσικός στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού. Το 1865 έγινε μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών (Παρίσι) και αργότερα μέλος τη
ς Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου η οποία και του απένειμε το μετάλλιο του Κόπλεϋ (1860). Υπήρξε επίσης διευθυντής των επιστημονικών εκδόσεων της «Εφημερίδας των Συζητήσεων των Παρισίων» από το 1845.

Οι εργασίες του ιδιαίτερα για την ταχύτητα του φωτός στο «κενό», αέρα και λοιπά διαφανή σώματα καθώς και οι έρευνές του επί των τηλεσκοπίων, της θερμότητας και των ρευμάτων θεωρούνται κλασσικές. Αλλά και στον τομέα της Μηχανικής οι ανακαλύψεις του Φουκώ δεν ήταν λιγότερο σημαντικές. Με το γνωστό «πείραμα του Φουκώ» ή πείραμα του εκκρεμούς που επεχείρησε το 1851 απέδειξε την περιστροφή της Γης περί τον άξονά της. Η σύγχρονη επιστήμη οφείλει επίσης στον Φουκώ την ανακάλυψη του γυροσκοπίου (1852) καθώς και την θεωρία των γυροσκοπικών φαινομένων.

Οι περισσότερες των εργασιών του Φουκώ δημοσιεύτηκαν στα «Πρακτικά» της Ακαδημίας των Παρισίων (1847-1869).

 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Φυσικές, έντονες βλεφαρίδες

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=305808889526488&set=a.264670413640336.59006.264580240316020&type=1&theater


Φυσικές, έντονες βλεφαρίδες

Για να μην χάνετε το χρόνο σας βάζοντας ψεύτικες βλεφαρίδες ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε όλες μας αρέσουν οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες που δημιουργούν έντονο, δραματικό και αισθησιακό βλέμμα, όμως οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ένας μπελάς, δεν είναι ότι πιο εύκολο.

Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε ψεύτικες βλεφαρίδες δοκιμάστε το παρακάτω τρικ: Το μυστικό είναι να παίξετε με διαφορετικές φόρμουλες μάσκαρα για να δημιουργήσετε όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες.

1. Ξεκινήστε απλώνοντας λίγη πούδρα προσώπου ή μια σκιά ματιών στις βλεφαρίδες για να ετοιμάσετε την κατάλληλη βάση για τη μάσκαρα.

2. Απλώστε τη μάσκαρα που αυξάνει τον όγκο των βλεφαρίδων 1-2 στρώσεις.

3. Συνεχίστε με τη μάσκαρα που αυξάνει το μήκος των βλεφαρίδων 1-2 στρώσεις.

Tips:
• Αν έχετε πολύ αραιές βλεφαρίδες μπορείτε να προσθέσετε πούδρα ή σκιά ματιών ανάμεσα στις δυο μάσκαρα.

• Πριν απλώσετε την μάσκαρα στις βλεφαρίδες να καθαρίζετε το βουρτσάκι από την περιττή μάσκαρα για να μην δημιουργούνται κόμποι και για να είναι όλες οι βλεφαρίδες ομοιόμορφες.

jenny.gr
 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

16 συμβουλές για τη γρίπη




16 συμβουλές για τη γρίπη και το κρυολόγημα

Δεν μπορείς να αποφύγεις όλα τα κρυολογήματα, αλλά θα είσαι σε θέση να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο της οικογένειας σου.

Ακολουθώντας μερικές από αυτές τις συμβουλές, μπορεί να καταφέρεις να περάσεις την εποχή της γρίπης αλώβητος. Μερικές από αυτές τις συμβουλές αποτελούν κοινή λογική και κάποιες μπορεί να χρειαστούν λίγη περισσότερη προσπάθεια, αλλά η ανταπόδοση μέσω μιας υγιούς οικογένειας σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Η πρόληψη είναι πάντα φθηνότερη από την θεραπεία…

► Να πλένεις τα χέρια σου συχνά, ειδικά όταν επιστρέφεις σπίτι από δημόσιους χώρους. Μείνε μακριά από τα «αντιβακτηριδιακά» σαπούνια με triclosan.

► Άλλαζε συχνά τις πετσέτες χεριών. Χρησιμοποιώντας μια κοινή πετσέτα, μπορεί να περάσουν τα μικρόβια από το ένα άτομο στο άλλο.

► Καθάρισε τους χώρους που φιλοξενούν τα πιο πολλά μικρόβια στο σπίτι.

► Κοιμήσου αρκετά. Το να μην κοιμάσαι αρκετά θα επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα, κάνοντας σε ευάλωτο στα κρυολογήματα και τους ιούς της γρίπης. Να είσαι ενήμερος για το πόσες ώρες χρειάζεται το σώμα σου (μερικοί άνθρωποι χρειάζονται παραπάνω από 8 ώρες) και να αναπληρώνεις με μικρούς υπνάκους των 20-30 λεπτών, αν μπορείς.

► Μείνε ενυδατωμένος. Το να μένεις και να δουλεύεις μέσα με την θέρμανση ανοιχτή, πραγματικά σε στεγνώνει. Και είναι πιο δύσκολο να θυμάσαι να πίνεις νερό, όταν δεν κάνει ζέστη έξω.

► Πάρε τις βιταμίνες σου. Βρες ένα καλό πολυβιταμινούχο σκεύασμα για σένα και την οικογένεια σου, ειδικά αν δεν τρως τόσο υγιεινά όσο θα έπρεπε.

► Να σε βλέπει ο ήλιος. Το να εκθέτεις τον εαυτό σου στον ήλιο κάθε μέρα, αυξάνει την παραγωγή της βιταμίνης D και βοηθάει στο να ανεβάζει την διάθεση σου, κάτι που επηρεάζει την απόκριση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

► Μείνε δραστήριος. Η τακτική άσκηση, η ιδιαίτερα έντονη άσκηση, διατηρεί το σώμα σου υγιές και αντισταθμίζει τον σύγχρονο καθιστικό τρόπο ζωής.

► Βιταμίνη C. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Emergen-C. Απλά ανάμειξε το με ένα ποτήρι νερό και θα έχεις ένα αεριούχο, αναζωογονητικό ποτό.

► Να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι εργοστάσια υγιεινής διατροφής. Και τώρα που θα αρχίσουν να βγαίνουν τα εσπεριδοειδή, είναι ένας φτηνός τρόπος να υποστηρίξεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

► Χρησιμοποίησε βότανα για θεραπεία. Το Εchinacea, η OSHA ρίζα, το Astragalus και τα εκχυλίσματα elderberry χρησιμοποιούνται ευρέως και είναι εύκολο να βρεθούν στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

► Κάνε ένα μασάζ. Ένα μασάζ θα βοηθήσει στην υποστήριξη του λεμφικού σου συστήματος και να ξεπλυθούν οι τοξίνες από το σώμα σου.

► Με μέτρο ο καφές και το αλκοόλ. Με το πρώτο σημάδι κρυολογήματος, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα από τον καφέ και το αλκοόλ για να έχει το συκώτι σου λιγότερα να αντιμετωπίσει.

► Απλά πες όχι. Όταν αισθάνεσαι λιγότερο από καλά, κάνε λιγότερα. Μείνε εκτός δουλειάς αν μπορείς και μην δεσμεύεσαι σε πράγματα. Κάνε την υγεία σου την υψηλότερη προτεραιότητα σου.

► Απέφυγε να παίρνεις πολλά φάρμακα. Η καταστολή των συμπτωμάτων με φαρμακευτική αγωγή μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα προσωρινά, αλλά είναι καλύτερα να αφήνεις το σώμα σου να θεραπευτεί μόνο του.

dailyarticle.gr

Ναζίμ Χικμέτ σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου, από τα "Γράμματα στην Αγαπημένη"



ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου,
από τα "Γράμματα στην Αγαπημένη"


Ο άνεμος κυλάει και φεύγει
ο ίδιος άνεμος ποτέ δε σαλεύει δυο φορές
το ίδιο κλαδί της κερασιάς

Τα πουλιά τραγουδάνε στα δέντρα
είναι φτερά που θέλουν να πετάξουν

Δω πέρα η πόρτα είναι κλεισμένη
πρέπει να τηνε ρίξω
πρέπει να σε δω αγαπημένη μου

Α, να 'ναι ωραία η ζωή όπως εσύ
α, να 'ναι φίλη αγαπημένη, όπως εσύ

Το ξέρω - ακόμα δεν τελείωσε
της δυστυχίας το συμπόσιο
μα θα τελειώσει...

 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Ο φόβος...

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=522667877747217&set=a.197669460247062.59663.193914440622564&type=1&theater
 
Ο φόβος είναι η άλλη πλευρά της αγάπης.
 
Φόβος είναι ο τρόπος που νιώθουμε για την αγάπη.
 
Φόβος είναι ο τρόπος που νιώθουμε για την απώλεια αυτών που έχουμε και είμαστε,
 
αν αφεθούμε να γίνουμε αυτό που πρέπει να γίνουμε.
 
Φοβόμαστε την αγάπη γιατί η αγάπη απαιτεί όλα όσα είμαστε. με Anthi Iona

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

2 βιβλία του Γιάννη Αντάμη

Διαβάστε βιβλία του Γιάννη Αντάμη





Home

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δημοφιλείς αναρτήσεις