125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα των 397 γρ.
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο,
πάνω σε μέτρια φωτιά και τ’ αφήνουμε να λιώσουν και να ενωθούν χωρίς να ανακατεύουμε.
Όταν είναι έτοιμα,προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει το μείγμα και να μυρίσει η καραμέλα.
Αφήνουμε να σταθεί, να κρυώσει αρκετά και είναι έτοιμη να τη
χρησιμοποιήσουμε.
ΣΗΜ: Η συνταγή βγάζει ένα βάζο καραμέλα γάλακτος, όσο είναι
το τυποποιημένο που αγοράζουμε από το Σ/Μ (περίπου 400 γρ.)
και λίγο παραπάνω.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν την ποσότητα που ζητάει η συνταγή σας κάθε φορά.
magyreuontas.blogspot.gr