Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

30 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης 2012

Τύπος δημοσίευσης: Αναγγελία εκδήλωσης
Συντάκτης: Συνεργάτης Φορέα
Φορέας: Πρυτανεία (Ιόνιος Ακαδημία)
Τελευταία ενημέρωση: 28-09-2012 23:24


30 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης 2012: Η Μετάφραση ως Διαπολιτισμική Επικοινωνία.

Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Ιερώνυμου, του μεταφραστή της  Αγίας Γραφής,  ο οποίος θεωρείται και ο προστάτης των μεταφραστών.

Η καθιέρωση ενός εορτασμού ήταν στόχος της FIT (της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφραστών ) από το 1953, που είναι και το έτος ίδρυσής της.  Το 1991 η FIT έδωσε το έναυσμα σε μια επίσημα αναγνωρισμένη Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης, προκειμένου να επιδείξει την αλληλεγγύη της παγκόσμιας κοινότητας των μεταφραστών στην προσπάθεια να προωθήσουν το επάγγελμα τους σε όλες τις χώρες.

Το θέμα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μετάφρασης (International Translation Day - ITD) για το έτος 2012 είναι "Η Μετάφραση ως Διαπολιτισμική Επικοινωνία".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "η Διεθνής Οργάνωση Μεταφραστών θα συνεχίσει να χτίζει τις γέφυρες μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών και να διευκολύνει την διαπολιτισμική επικοινωνία που δημιουργεί ευημερία και πολιτισμικό πλούτο για όλους".

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

πηγή http://www.nutrimed.gr/homepage/index.html

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Μεγέθυνση κειμένου
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, εφόσον τις τελευταίες δεκαετίες τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το 50% των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ το 80% της πρόωρης καρδιακής νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων μπορούν να προληφθούν! Φέτος, το μήνυμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι: “One World, One Heart, One Home” και θα εορταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.


Μπορεί ο γενετικός παράγοντας να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών, ωστόσο, όλο και περισσότερα δεδομένα σήμερα επιβεβαιώνουν πως η λέξη κλειδί στην αντιμετώπισή της είναι η πρόληψη και η αλλαγή του τρόπου ζωής προς το όφελος μας, των παιδιών μας αλλά και της οικογένειάς μας! Οι αλλαγές…


Το αλάτι
συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και την εμφάνιση της υπέρτασης, επιβαρύνοντας κατ’ επέκταση και την καρδιά. Η ενδεδειγμένη ποσότητα αλατιού είναι λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα την οποία φαίνεται πως ξεπερνάμε καθημερινά τόσο ως ενήλικες όσο και τα παιδιά μας, εφόσον το 80% του αλατιού που καταναλώνουμε εντοπίζεται σε κρυφές πηγές νατρίου.

Ελαιόλαδο, κύρια πηγή λιπαρών
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη E. Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών της διατροφής από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα συνδέεται με μείωση των επίπεδων «κακής» χοληστερόλης (LDL). Παράλληλα η βιταμίνη Ε του ελαιολάδου έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Προσοχή, ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνουμε και στην ποσότητα διότι ως λίπος αποδίδει περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο συστατικό.

Κορεσμένα λίπη
Τα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα όπως το ζωικό βούτυρο, τα λιπαρά κρέατα, έτοιμα κέικ και γλυκά, καθώς και σε έτοιμα φαγητά. Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού.

Ω-3, για καλή καρδιά
Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τις ευεργετικές ιδιότητές τους, τη βελτίωση δηλαδή των επιπέδων της «κακής» χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Τα ω-3 βρίσκονται στα ψάρια, σε ξηρούς καρπούς και σε εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως οι φυσικοί χυμοί.

Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Φροντίστε να καταναλώνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων ημερησίως.

Κάπνισμα
Το τσιγάρο σχετίζεται με την αύξηση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών. Η δυσμενής επίδραση του καπνίσματος συσχετίζεται με τον ημερήσιο αριθμό των τσιγάρων, καθώς και με τη διάρκεια του καπνίσματος. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Άσκηση, σύμμαχος της καρδιάς
Ο καθιστικός τρόπος ζωής αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, η συστηματική άσκηση μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά «φάρμακα» για την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων ασθενειών σήμερα. Υπολογίζεται πως ασκούμενοι συστηματικά μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού κατά 35%. Αρκεί μισή ώρα άσκησης την ημέρα για πέντε τουλάχιστον ημέρες την εβδομάδα. Μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στα πλαίσια της καθημερινότητάς σας, χρησιμοποιώντας τις σκάλες, λιγότερο το αυτοκίνητο, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο μία ή δύο στάσεις νωρίτερα από τον προορισμό σας.
 
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Γη - Λόρκα



Γη - Λόρκα
ζωγρ.marek langowski


Προχωρούμε
πάνω σ'έναν καθρέφτη
δίχως ασήμι
πάνω σ'ένα κρύσταλλο
δίχως σύννεφα.
Αν οι ίριδες γεννιόταν
στην ανάστροφη όψη
αν τα ρόδα γεννιόταν
στην ανάστροφη όψη
αν όλες οι ρίζες
κοιτούσαν τ' αστέρια
κι ο νεκρός δεν έκλεινε
τα μάτια
θα γινόμασταν σαν κύκνοι.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Οι προσκεκλημένοι

πηγή http://www.facebook.com/bigbook.gr


Οι προσκεκλημένοι

Καλώς ήρθατε στον μικρόκοσμο της οδού Λα Καζ, στην καρδιά του αριστοκρατικού έβδομου διαμερίσματος του Παρισιού. Απόψε η κυρία Ντυ Βιβιέ παραθέτει δείπνο σε μέλη της "καλής" παρισινής κοινωνίας. Παρόλο που η οικοδέσποινα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, γύρω από το τραπέζι θα βρεθούν, τελικά, δεκατρείς συνδαιτυμόνες: καταστροφή, για τους προληπτικούς! Η λύση που δίνεται είναι να παρακαθήσει ως δέκατη τέταρτη προσκεκλημένη η υπηρέτρια του σπιτιού, η αραβικής καταγωγής Σόνια ή Ουμελκχεΐρ, όπως αποκαλύπτει ότι είναι το πραγματικό της όνομα. Κι αυτή δεν θα είναι η μοναδική αποκάλυψη της βραδιάς... Ο Assouline παρακολουθεί με βλέμμα διεισδυτικό τους ήρωές του, εκθέτει τις προκαταλήψεις και την επιτήδευση, την έπαρση και τη δολιότητά τους, ακόμα και τη βαναυσότητα που κρύβεται πίσω από την κοσμική πόζα και την απατηλά γοητευτική εικόνα τους. Εδώ, λοιπόν, η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας, τα ιδιωτικά βίτσια πίσω από τις δημόσιες αρετές! Καλλιεργώντας με επιμονή τη λέξη, ο Assouline σχεδιάζει το ήθος προσώπων που αγωνιούν για την όψη και μας δίνει μια απολαυστική πινακοθήκη πορτρέτων, γεμάτη αποχρώσεις. Η ειρωνεία του έχει λεπτότητα, ο λόγος του είναι εκλεπτυσμένος, με κομψότητα και χιούμορ: ο Pierre Assouline είναι συγγραφέας με ασυμβίβαστο γούστο. Α.Κ.

http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=210935

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Σ'ημερα...


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΟΣ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ιδιαίτερη και αξιόλογη πρόσκληση

...μέχρι τέλος του μήνα

 Το "Κρητικό Περιβόλι" στην Αθήνα

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και φυσικά δεν εννοώ τους προνομιούχους αλλά τους καθαρούς πολίτες και οικογενειάρχες, που πλήττονται χωρίς να φταίνε, σ΄αυτές λοιπόν τις ώρες έχει γίνει κοινή συνείδηση ότι μόνο με τη σύμπραξη, την αλληλεγγύη και με κάποιους έξυπνους χειρισμούς, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα στις δύσκολες καταστάσεις και στις δυσκολότερες που ενδεχομένως να ακολουθήσουν.

Πάνω σε αυτό το πνεύμα βασίζεται η δημιουργία ομάδων παραγωγής προιόντων  και διακίνησής τους (πανελλαδικά) με ένα μοτίβο διαφορετικό. Αυτό επιτρέπει , να φτάνουν στο  τραπέζι  μας, είδη διατροφής κατ΄εξοχήν ελληνικά και στις καλύτερες τιμές, καθώς  έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι μεσάζοντες. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την ελληνική παραγωγή και τα χρήματά μας , όσα μπορούμε να διαθέσουμε , ξαναγυρίζουν σε ελληνικά χέρια και δεν ωφελούν ξένες οικονομίες.

Μια τέτοια ομάδα παραγωγής έχει δημιουργηθεί στην Ιεράπετρα της Κρήτης παράγοντας και διακινώντας αγνά κρητικά προιόντα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της καθημερινής διατροφής υγειινά και ακολουθώντας πιστά τον κανόνα της γνήσιας Κρητικής Διατροφής,  που διεθνώς καθιερώθηκε με τον όρο "μεσογειακή διατροφή" αφού η Ελλάδα δεν διεκδίκησε την σωστή ονομασία όταν έπρεπε.

Η ομάδα από την Ιεράπετρα λέγεται "Το Περιβόλι της Κρήτης" .   Στον σχετικό σύνδεσμο μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα που διαθέτει.  Υπάρχει  δε  πολύ καλή οργάνωση, ώστε να φτάνουν στην Αττική και όχι μόνο , σύντομα προστατευμένα και χωρίς εξοδα μεταφοράς.

Με σκοπό να γνωρίσετε από κοντά "ιδίοις όμμασι"  τα προϊόντα αυτά, το "Κρητικό Περιβόλι" έχει ετοιμάσει μια έκθεση στην Αθήνα και σας προσκαλεί να δοκιμάσετε αρκετά από αυτά, όπως κρασί, ρακί, λάδι, μέλι, παξιμάδια, τυριά, λαχανικά και φυσικά , τα μοναδικά Γεραπετρίτικα Καλιτσούνια. Σας περιμένουμε, να γευτείτε  Κρήτη!

Σας παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση για την έκθεση

πηγή : http://www.facebook.com/KRITIKO.PERIVOLI
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:00 π.μ.
Manos Solidakis και 430 ακόμη προσκεκλημένοι
  
Εύχομαι Καλή Επιτυχία στην έκθεση! 
Μάνο πιές μια ρακή για μένα!
                       





ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

Στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας (Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2010) μεταφράστηκε ολόκληρη η τελευταία ποιητική συλλογή του μεγάλου Σύριου ποιητή Άδωνι ΝΥΚΤΩΔΙΕΣ: ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ. Ένα ελάχιστο δείγμα από τη σ. 178 είναι το παρακάτω.

-Α-

Έχει περάσει. Θα ’πρεπε να την ακολουθήσω;
Θα ’πρεπε να γυρίσω πίσω;
Της αγάπης το φλάουτο είναι περαστικό
και στο χέρι μου δεν υπάρχει πια λ
ύρα καμιά

Έχει περάσει, το φως και η νύχτα
έχουν περάσει, τα δώματα και τα μαξιλάρια της
έχουν απ’ τα χέρια της ξεφύγει.

Με ποιον τρόπο και από πού θα ’πρεπε σ’ εκείνη να επιστρέψω;

-F-

Αυτή είναι η εποχή μας,
κανένα μέλλον, κανένας μετέπειτα χρόνος
προτού οι αγροί είναι σπαρτοί, της σοδειάς ο καιρός έχει φθάσει.

Ω, μυστικοσύμβουλέ μου,
όταν με κάποιον τρόπο και από κάπου
τ’ αστέρια που θα σου ψιθυρίζουν
σ’ εμάς θα ενσταλάξουν
των ουρανών τους την σοφία
Την σοφία που έχουν αποκτήσει;

Άδωνις, Σύριος ποιητής και δοκιμιογράφος. Γεννήθηκε το 1930.Μετάφραση: Ελευθέριος Άρελης

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα 29/9

Αφιερωμένη στο ναυάγιο του Τιτανικού η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα

Υπουργείο ΝαυτιλίαςΣτα εκατό χρόνια μετά το ναυάγιο του Τιτανικού είναι αφιερωμένη φέτος η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα, η οποία έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Το τραγικό εκείνο ναυάγιο είχε ως αποτέλεσμα το σχεδιασμό και την υιοθέτηση, δύο χρόνια αργότερα, της πρώτης διεθνούς σύμβασης για την ασφάλεια στη ζωή στη θάλασσα (SOLAS).
«Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας 2012, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ελληνικής Κυβέρνησης, απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της Ελληνικής Ναυτιλιακής οικογένειας, όπου και αν βρίσκεται, όπου και αν ταξιδεύει», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, προς τους Έλληνες ναυτικούς και τα μέλη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας.
Επίσης, τόνισε ότι ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας βρίσκει όλη την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα να βρίσκεται, επιτέλους και πάλι, κάτω από την αιγίδα του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, «καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία και την προτεραιότητα που αποδίδει η Πολιτεία στην ύπαρξη ενός άρτια οργανωμένου διοικητικού φορέα υποστήριξης της σημαντικότερης βιομηχανίας της χώρας μας και των ανθρώπων γύρω της».
Ακολουθεί όλη η δήλωση του υπουργού:
Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα 2012 είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη βύθιση του διασημότερου και του φαινομενικά, τότε, αβύθιστου πλοίου της σύγχρονης ιστορίας, του «Τιτανικού», γεγονός που έμελλε να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στον τομέα της ναυτικής ασφάλειας, ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα όσο ποτέ.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά Έθνη, εκείνης της εποχής, να αναλάβουν δράση για να βελτιώσουν το θέμα της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, υιοθετώντας, δύο χρόνια αργότερα, τη Διεθνή Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ζωής στην Θάλασσα (SOLAS) και αργότερα στην ίδρυση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Όπως είναι γνωστό, ο ΙΜΟ από την ίδρυσή του έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο προς την βελτίωση, κυρίως, των προτύπων και κανόνων ασφάλειας των πλοίων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων ασφαλείας, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η χώρα μας, η οποία με μια μακρόχρονη και αποτελεσματική παρουσία στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, διαθέτει μία από τις ισχυρότερες φωνές, που καθορίζουν και προσδιορίζουν τις διεθνείς εξελίξεις στη ναυτιλία.
Εδώ και καιρό, έχουμε αφουγκραστεί την ανάγκη η χώρα μας να διατηρήσει την μείζονα θέση που κατέχει στην παγκόσμια ναυτιλία, ιδιαίτερα ανάμεσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει ολόκληρη η υφήλιος αλλά και η χώρα μας αυτή την περίοδο. Επιτακτική κρίνεται πλέον η άμεση θεσμική ενίσχυση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και η στήριξη των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίοι με την απαράμιλλη ναυτοσύνη τους αποτελούν τον κύριο πυλώνα της.
Η πρόσφατη προώθηση και κύρωση από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (MLC) του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), αποτελεί ουσιαστική μας δέσμευση για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας των Ελλήνων ναυτικών επί των πλοίων και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και συνιστά αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ακολουθητέας πολιτικής μας.
Με αφορμή πρόσφατα σοβαρά ναυτικά ατυχήματα στο εξωτερικό, θεωρώ επιβεβλημένο οι προσπάθειες μας να εστιασθούν στη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας σε όλα τα πλοία, πόσο δε μάλλον στα επιβατηγά πλοία, καθώς, όπως είναι γνωστό, κάθε νέα γένια πλοίων φέρνει νέες προκλήσεις ενισχύοντας την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση των κανόνων και προτύπων κατασκευής τους.
Σας καλώ να γιορτάσουμε την σημερινή Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, χαράζοντας μία νέα πορεία για την Ελληνική Ναυτιλία, έχοντας βαθιά την πεποίθηση ότι είναι αυτή που θα μας οδηγήσει μακριά από τις στενωπούς των καιρών μας.»

Σήμερα...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΥΡΙΑΚΟ


Άγιος Κυριάκος ο Αναχωρητής (Εορτάζει 29 Σεπτεμβρίου)


Ήταν άνθρωπος πού καλλιεργούσε "ύπομονήν, πραότητα". Γι' αυτό και πέτυχε στην ασκητική του ζωή. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 5ο αιώνα, από Ιερέα πατέρα, τον Ιωάννη. Τη μητέρα του έλεγαν Ευδοξία και είχε αδελφό τον αρχιεπίσκοπο Κορίνθου Πέτρο. Από ιερατικό, λοιπόν, γένος ό Κυριάκος, σε νεαρή ηλικία πήγε στα Ιεροσόλυμα και από 'κει στη Λαύρα του Μεγάλου Ευθυμίου. Εκεί, ό Μέγας Ευθύμιος, τον έκανε μοναχό και τον έστειλε στον ασκητή Γεράσιμο. Όταν πέθανε ό Γεράσιμος, ό Κυριάκος επέστρεψε στη Λαύρα του Ευθυμίου, όπου με ζήλο καλλιεργούσε τις αρετές του, ώσπου κάποια στάση πού έγινε στη Λαύρα του Ευθυμίου τον ανάγκασε να πάει στη Λαύρα του Σουκά. Εκεί 40 χρονών χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ανέλαβε την επιστασία του Σκευοφυλακίου. Εκείνο πού τον διέκρινε απέναντι στους συμμοναστές του, ήταν ό γαλήνιος τρόπος με τον όποιο τους αντιμετώπιζε, γι' αυτό και ήταν παράδειγμα προς μίμηση από όλους. Εβδομήντα χρονών ό Κυριάκος, έφυγε κι από 'κει και με υπομονή γύρισε πολλά μοναστήρια και σκήτες, όπου έζησε με αυστηρότατη άσκηση. Τελικά, πέθανε 107 χρονών, και σε όλους έμεινε ή ενθύμηση του ασκητή, πού έδειχνε "πραότητα προς πάντας ανθρώπους". Πραότητα, δηλαδή, σ' όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους.

Πηγή: http://www.arxontariki.net/viewtopic.php?f=238&t=3298

Λικέρ ρόδι σπιτικό

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=307002216073822&set=a.289328391174538.65967.264580240316020&type=1&theater
 

Λικέρ ρόδι σπιτικό

1 ½ κιλό σπυριά από ρόδι

1 ½ κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη

4 κομμάτια ξύλο κανέλας,
1-2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλα (ή και λιγότερα, είναι θέμα γούστου)

Σημείωση: Όσον αφορά το μέτρο μέτρησης {μονάδα } των υλικών, μπορεί να είναι το κιλό, το λίτρο, σε φλιτζάνια, ή ποτήρια του νερού ή του κρασιού, γενικά το ίδιο μέτρο σε μια ολόκληρη συνταγή.


Τα βάζω σ’ ένα μπουκάλι και τα αφήνω στον ήλιο, δηλαδή τα ξεχνάω για 40 περίπου μέρες. Τα ανοίγω τα Χριστούγεννα.

Το περνάω από ψιλό τουλπάνι και τα σουρώνω πολύ καλά και το στύβω. Το λικέρ πού θα προκύψει το φυλάω σε μπουκάλια.
Όσο περνάει ο καιρός, ωριμάζει και γίνεται καλύτερο.


greekmasa

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δημοφιλείς αναρτήσεις