Μπιφτέκια γεμιστά
• 1 κιλό κιμά
• 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
• 1 αυγό
• 1 κιλό κιμά
• 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
• 1 αυγό
• 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
• λίγο μαϊντανό πρόχειρα κομμένο
• λίγη ρίγανη ή θυμάρι
• 200 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε 12 μπαστούνια
• 12 φέτες σαλάμι μπίρας
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη γλυκιά πάπρικα
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό. Το στραγγίζετε καλά, στύβοντας το με τα χέρια σας, και το ρίχνετε σε λεκανίτσα.
Βάζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό στο μπλέντερ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάτε για να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνετε αυτό το μείγμα στη λεκανίτσα με το στυμμένο ψωμί, προσθέτετε τον κιμά, την ανάλογη ποσότητα αλατοπίπερου, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο, και μετά πλάθετε 12 πλατιά μπιφτέκια.
Τοποθετείτε από ένα μπαστουνάκι μετσοβόνε στο κέντρο και 1 φέτα σαλάμι μπίρας στη μία άκρη. Διπλώνετε τα μπιφτέκια και τα ξαναπλάθετε δίνοντας τους στρογγυλό σχήμα και φροντίζοντας να κλείσετε μέσα τη γέμιση, ώστε να μη φύγει στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας σας, μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και μετά από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε τα γεμιστά μπιφτέκια με πατάτες ψημένες στο αλουμινόχαρτο, χαραγμένες και περιχυμένες με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά.
• λίγο μαϊντανό πρόχειρα κομμένο
• λίγη ρίγανη ή θυμάρι
• 200 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε 12 μπαστούνια
• 12 φέτες σαλάμι μπίρας
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη γλυκιά πάπρικα
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό. Το στραγγίζετε καλά, στύβοντας το με τα χέρια σας, και το ρίχνετε σε λεκανίτσα.
Βάζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό στο μπλέντερ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάτε για να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνετε αυτό το μείγμα στη λεκανίτσα με το στυμμένο ψωμί, προσθέτετε τον κιμά, την ανάλογη ποσότητα αλατοπίπερου, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο, και μετά πλάθετε 12 πλατιά μπιφτέκια.
Τοποθετείτε από ένα μπαστουνάκι μετσοβόνε στο κέντρο και 1 φέτα σαλάμι μπίρας στη μία άκρη. Διπλώνετε τα μπιφτέκια και τα ξαναπλάθετε δίνοντας τους στρογγυλό σχήμα και φροντίζοντας να κλείσετε μέσα τη γέμιση, ώστε να μη φύγει στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας σας, μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και μετά από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε τα γεμιστά μπιφτέκια με πατάτες ψημένες στο αλουμινόχαρτο, χαραγμένες και περιχυμένες με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά.
myworld.gr