Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Άρτου 16 Οκτωβρίου

πηγή http://www.zougla.gr

Παγκόσμια Ημέρα Άρτου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 02:58 

Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας».

Το ψωμί είναι το κατ' εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, διατοπικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το συναντάμε σε κάθε γωνιά της Γης, σε κάθε πολιτισμό, σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης διαδρομής.


Στη χώρα μας η κατανάλωση ψωμιού (όλων των ειδών και τύπων) ήταν 6,7 κιλά το μήνα το 1974 και μειώθηκε στα 4,2 κιλά το 2004-5 (μείωση 59,3%), παρότι το ψωμί αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.


Επιμέλεια: Μίτση Σκεντζου
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 03:03

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης 16 Οκτωβρίου

πηγή www.zougla.gr

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 01:45 

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης εορτάζεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις».

Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.


Στατιστικά Στοιχεία:

• 400.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με χρόνιους πόνους ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από αρθρίτιδα και μυοσκελετικές νόσους (οστεοπώρωση, διαταραχές της σπονδυλικής στήλης, τραυματισμούς).
• Η αρθρίτιδα και οι μυοσκελετικοί νόσοι είναι από τις βασικές αιτίες για αναπηρίες, απουσίες από την εργασία και νοσοκομειακή περίθαλψη.
• Το 80% των ανθρώπων θα υποφέρουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους από πόνο στην πλάτη.
• Οι πόνοι και τα προβλήματα στην πλάτη είναι ο δεύτερος λόγος απουσίας από την εργασία.


Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 02:03

…ΑΦΘΟΝΙΑ


…ΑΦΘΟΝΙΑ

Το ποιος νομίζεις ότι είσαι είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το πώς θεωρείς ότι σου φέρονται οι άλλοι. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι άλλοι δεν τους φέρονται αρκετά καλά. «Δε μου δείχνουν κανένα σεβασμό, προσοχή, αναγνώριση, παραδοχή», λένε. «Με θεωρούν δεδομένο». Άλλοτε πάλι, υποψιάζονται κρυμμένα κίνητρα. «Οι άλλοι θέλουν να με χειραγωγήσουν, να με εκμεταλλευτούν. Κανείς δε μ' αγαπάει».


Το ποιοι νομίζουν ότι είναι, είναι τούτο: «Είμαι ένας ενδεής μικρός που οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται». Αυτή η βασική εσφαλμένη αντίληψη για το ποιοι είναι δημιουργεί δυσλειτουργία σε όλες τους τις σχέσεις. Πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να δώσουν και ότι ο κόσμος ή οι άλλοι άνθρωποι τους στερούν αυτό που χρειάζονται. Ολόκληρη η πραγματικότητά τους βασίζεται σε μια πλανεμένη αίσθηση του ποιοι είναι. Σαμποτάρει καταστάσεις, αμαυρώνει όλες τις σχέσεις. Αν η σκέψη της έλλειψης είτε πρόκειται για χρήματα, για αναγνώριση ή για αγάπη- έχει γίνει μέρος του ποιος νομίζεις πως είσαι, θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Αντί να αναγνωρίζεις το καλό που υπάρχει ήδη μέσα σου, θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Η αναγνώριση του καλού που υπάρχει ήδη στη ζωή σου είναι η βάση για κάθε αφθονία. Η πραγματικότητα είναι: Ό,τι πιστεύεις ότι σου στερεί ο κόσμος, το στερείς εσύ από τον κόσμο. Το στερείς επειδή βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι είσαι μικρός και ότι δεν έχεις τίποτα να δώσεις.


Δοκίμασε αυτό για μια δυο βδομάδες και δες πώς αλλάζει την πραγματικότητά σου: Ό,τι πιστεύεις ότι σου στερούν οι άνθρωποι - έπαινο, εκτίμηση, βοήθεια, στοργική φροντίδα κ.λπ. - δίνε το σ' αυτούς. Δεν το έχεις; Κάνε απλώς σαν να το έχεις. Έπειτα, λίγο αργότερα από τότε που άρχισες να δίνεις, θα αρχίσεις να λαβαίνεις. Δεν μπορείς να λάβεις αυτό που δε δίνεις. Η εκροή καθορίζει την εισροή. Ό,τι νομίζεις ότι σου στερεί ο κόσμος το έχεις ήδη, αλλά, αν δεν του επιτρέψεις ν' αρχίσει να ρέει προς τα έξω, δε θα ξέρεις καν ότι το έχεις. Αυτό περιλαμβάνει και την αφθονία.

Η πηγή κάθε αφθονίας δεν είναι έξω από σένα. Είναι μέρος του ποιος είσαι. Ωστόσο, ξεκίνα την παραδεχόμενος και αναγνωρίζοντας την αφθονία απέξω. Δες πόσο γεμάτη είναι η ζωή γύρω σου. Η ζεστασιά του ήλιου στην επιδερμίδα σου, η έκθεση υπέροχων λουλουδιών έξω από ένα ανθοπωλείο, το δάγκωμα ενός ζουμερού φρούτου, το άφθονο νερό που σε μουσκεύει πέφτοντας από τον ουρανό. Η πληρότητα της ζωής υπάρχει σε κάθε σου βήμα. Η αναγνώριση αυτής της αφθονίας που είναι παντού τριγύρω σου αφυπνίζει την αφθονία που βρίσκεται σε νάρκη μέσα σου. Έπειτα άφησέ τη να κυλήσει προς τα έξω. Όταν χαμογελάς σ' έναν άγνωστο, υπάρχει ήδη ένα μικρό ξεχείλισμα ενέργειας. Γίνεσαι δότης. Αναρωτήσου συχνά: «Τι μπορώ να δώσω εδώ; Πώς μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό τον άνθρωπο, αυτή την κατάσταση;» Δε χρειάζεται να κατέχεις κάτι για να νιώθεις ότι έχεις αφθονία, μολονότι, αν αισθάνεσαι συνεχώς ότι έχεις αφθονία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αρχίσουν να σου έρχονται πράγματα. Η αφθονία έρχεται μόνο σε όσους την έχουν ήδη. Ακούγεται σχεδόν άδικο, αλλά, φυσικά, δεν είναι. Είναι ένας συμπαντικός νόμος. Τόσο η αφθονία όσο και η ανεπάρκεια είναι εσωτερικές καταστάσεις που εκδηλώνονται ως πραγματικότητά σου. …

ECKHART TOLLE

A NEW EARTΗ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 16 Οκτωβρίου

πηγή http://www.zougla.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 00:51 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Η Π.Η.Δ. σε αριθμούς κατά την Greenpeace:

• Περισσότεροι από 850 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν σε όλο τον κόσμο.
• 2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών.
• 40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ καθημερινά παράγονται 356 κιλά δημητριακών ανά άτομο.
• Μεταξύ 1967- 1997, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αυξήθηκε κατά 84% και ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξήθηκε κατά 67%, εξασφαλίζοντας ένα καθεστώς επισιτιστικής ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Την ίδια περίοδο, το κόστος παραγωγής των τροφίμων μειώθηκε εντυπωσιακά, παρασύροντας σε αντίστοιχη μείωση και τις τιμές τους.
• Η βιομηχανία τροφίμων σπαταλά 40 δις δολάρια σε διαφήμιση.
• Για κάθε δολάριο που ξοδεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στον κόσμο, η βιομηχανία τροφίμων ξοδεύει 500 δολάρια για την προώθηση των επεξεργασμένων τροφίμων.
• Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτή τη στιγμή 300 εκ. ενήλικες σε όλο τον κόσμο είναι παχύσαρκοι. 100 εκ. περισσότεροι από το 1995.
• Μέχρι το 2020, η παχυσαρκία και οι επιπλοκές που δημιουργεί (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου) θα ευθύνονται για το 72% των θανάτων παγκοσμίως. Το 1998, το αντίστοιχό ποσοστό ήταν της τάξεως του 60%.
• Από το 1979 μέχρι τα μέσα 1990, η ετήσια κατανάλωση κρέατος στο νότιο ημισφαίριο αυξήθηκε κατά 70 εκ. Τόνους, σε αντίθεση με μια αύξηση 26 εκ. τόνων που σημειώθηκε στο βόρειο ημισφαίριο.
• Οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Ε.Ε και η Βραζιλία αποτελούν το 33% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο καταναλώνει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής μοσχαριού, περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας παραγωγής πουλερικών και περισσότερο από το 80% της παραγωγής χοιρινού.
• Στη Ρωσία και στη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του 1996 και 1998, τα υπέρβαρα άτομα αντιπροσωπεύουν το 45,4% και 31,8% του ενήλικου πληθυσμού αντίστοιχα.
• Στις Η.Π.Α. περισσότερο από το 40% των παραγόμενων τροφίμων πετιέται στα σκουπίδια, με κόστος πάνω από 100 δισ. δολάρια για την αμερικάνική κοινωνία. Υπολογίσθηκε ότι το 14% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια ενός νοικοκυριού βρίσκεται πακεταρισμένο και δεν έχει λήξει.
• Αν κάθε αμερικάνος μειώσει την κατανάλωση κρέατος κατά 5%, αν δηλαδή τρώει ένα πιάτο λιγότερο την εβδομάδα, τότε θα παραχθεί ποσότητα δημητριακών ικανή να θρέψει 25 εκατομμύρια ανθρώπους.
• Αν οι 670 εκ. τόνοι από την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών που προορίζεται για ζωοτροφές μειώνονταν κατά 10%, τα περίσσια δημητριακά θα έφταναν για να θρέψουν 225 εκατομμύρια ανθρώπους.
• Τα προϊόντα αδυνατίσματος αντιπροσωπεύουν σήμερα στην Ευρώπη μια αγορά 100 δις. δολαρίων, ποσό που ισοδυναμεί με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν του Μαρόκου.
• 5 πολυεθνικές ελέγχουν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου δημητριακών.
• Μία πολυεθνική, η Μονσάντο ελέγχει το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων στον κόσμο.
• 6 πολυεθνικές (BASF, Bayer, Dow, Dupont, Μonsanto και Syngenta) ελέγχουν το 75-80% της παγκόσμιας αγοράς φυτοφαρμάκων. Το 1994, ο αντίστοιχος αριθμός εταιριών ανερχόταν στις 12.
• Η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος καταστρέφει δάση σε ραγδαίο ρυθμό. Στην κεντρική Αμερική, τα τελευταία 40 χρόνια, το 40% των τροπικών δασών έχει καταστραφεί ή καεί για να μετατραπεί σε βοσκοτόπια βοοειδών.
• 10.000 διαφορετικά είδη έχουν χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους για την παραγωγή τροφής εδώ και 10.000 χρόνια. Σήμερα, μόνο 150 είδη τρέφουν την ανθρωπότητα και μόνο 12 είδη παρέχουν το 80% της θερμιδικής αξίας - το στάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι και η πατάτα καλύπτουν το 60%.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 01:08

Η μικρή Ηρακλειώτισσα συγγραφέας με μυική ατροφία τύπου 2 «παραδίδει» μαθήματα ζωής...


Η μικρή Ηρακλειώτισσα συγγραφέας με μυική ατροφία τύπου 2 «παραδίδει» μαθήματα ζωής...

Αληθινή αγωνίστρια! Παλεύει καθημερινά για πράγματα που για πολλούς είναι αυτονόητα, όμως δεν το βάζει κάτω.
 
Κάθε μέρα και μια κατάκτηση, κάθε κατάκτηση και ένας επόμενος στόχος, για ένα εφτάχρονο κορίτσι, από το Ηράκλειο, ένα σπουδαίο πλάσμα που έμαθε από νωρίς να ξεπερνάει τα εμπόδια.

Η μικρή Άννα αποδεικνύει ότι διαθέτει τόση δύναμη ψυχής και θέλησης ώστε όλοι να πάρουμε μαθήματα ζωής και αισιοδοξίας από εκείνη…

Η Ανέζα – Παρασκευή Παπάζογλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 2006. Ήταν από την αρχή ένα χαρούμενο και χαμογελαστό μωρό. Σε ηλικία 10 μηνών διαγνώσθηκε με μια γενετική ασθένεια που λέγεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Η ασθένεια αυτή προκαλεί μυϊκή αδυναμία/ατροφία χωρίς να έχει όμως καμία επίδραση στην νοητική ικανότητα.

Αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να είναι ένα δημιουργικό παιδί με πολλές ανησυχίες. Μια από αυτές τις ανησυχίες είναι και ένα παραμύθι που σε ηλικία 6 χρονών , στο νηπιαγωγείο, με την βοήθεια της δασκάλας της Γλαύκης Πακιουφάκη δημιούργησε με πολλή φαντασία και μεράκι. Τώρα η Ανέζα είναι μαθήτρια πρώτης δημοτικού, παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον, και της αρέσει πολύ το διάβασμα. Λατρεύει τα ζώα και αγαπάει τη φύση και τα λουλούδια.

Στο 24ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις 20 Οκτωβρίου, η μικρή Άννα θα παρουσιάσει το παραμύθι της , την «Ρούσα την σαρανταποδαρούσα». Τα έσοδα απο την πώληση του παραμυθιού θα δοθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδων ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο για τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και δίνουν τη δική τους μάχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο η μικρή Ανέζα θα μοιράσει αυτόγραφα από τις 11το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στη Λότζια! Όσοι βρεθούν εκεί αν μη τι άλλο θα πάρουν μέσα από αυτό το γλυκύτατο πλάσμα δύναμη και όρεξη για ζωή!

της Μαρίας Αντωνάκη

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/2_13.html

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Σήμερα...


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τομάτες εναντίον εγκεφαλικών





Τομάτες εναντίον εγκεφαλικών

Τη «θαυματουργή» δράση του λυκοπενίου ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.

Στη μελέτη τους, η οποία παρουσιάζεται στο επιστημονικό έντυπο «Neurology», έλαβαν μέρος συνολικά 1.031 άνδρες, οι οποίοι παρέμειναν υπό την παρακολούθηση των ειδικών για ένα διάστημα 12 ετών.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι άνδρες που εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα τους αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Κόκκινη «ασπίδα» το λυκοπένιο

Ως γνωστόν, το λυκοπένιο εντοπίζεται σε υψηλά επίπεδα στην τομάτα, την κόκκινη πιπεριά και το καρπούζι και ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα τους.

Στην αρχή του πειράματος, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια μοιράστηκαν σε τέσσερις ομάδες, βάσει των επιπέδων του λυκοπενίου που εμφάνιζαν στο αίμα τους. Κατά την πάροδο των ετών, καταγράφηκαν 25 εγκεφαλικά επεισόδια σε 258 άνδρες οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα χαμηλών επιπέδων λυκοπενίου και 11 εγκεφαλικά σε 259 άνδρες στην ομάδα υψηλών επιπέδων λυκοπενίου.

«Η μελέτη έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά σχετίζεται με τον περιορισμένο κίνδυνο εγκεφαλικών» εξηγεί ο δρ Τζούνι Κάρπι.

«Τα ευρήματα υποστηρίζουν τη σύσταση περί της ημερήσιας κατανάλωσης πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη μείωση στον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είχαν άλλωστε δείξει προηγούμενες μελέτες» εξηγεί ο ειδικός.

Σύμφωνα τον δρα Κάρμπι, το λυκοπένιο αποτελεί μια χρωστική ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής και θρόμβωσης των αιμοφόρων αγγείων.

«Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ουσία, η οποία εντοπίζεται σε τρόφιμα όπως οι τομάτες, οι κόκκινες πιπεριές και τα καρπούζια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού» υπογραμμίζει από την πλευρά της η δρ Κλερ Γουάλτον από τη βρετανική Εταιρεία Εγκεφαλικών, η οποία δε συμμετείχε στη μελέτη.

«Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν θα πρέπει περιορίσει τις επιλογές του κόσμου, καθώς όλα τα φρούτα και λαχανικά που κρύβουν ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας» προσθέτει.

Κοτόσουπα Βελουτέ

Κοτόσουπα Βελουτέ | tlife.gr
 Κοτόσουπα Βελουτέ
 
Γίνεται η κοτόσουπα βελουτέ. Μάθε τη συνταγή και δώσε την απάντηση στην πάντα επικριτική μαμά σου!


• 4 κ.σ. βούτυρο


• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
• 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 3 φέτες μπέικον
• Λίγο τυρί κρέμα για το γαρνίρισμα

Βάλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το κρεμμύδι να σοταριστεί.


Συμπλήρωσε το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα διαρκώς να καβουρδιστεί και το αλεύρι.


Πρόσθεσε το ζωμό και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει.


Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί.


Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά να ασπρίσει.


Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι από τη σούπα και χτύπησε καλά να γίνουν ένα.


Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο ακόμη.


Στο τηγανάκι σόταρε το μπέικον να γίνει τραγανό και σέρβιρε με μια κ.σ. τυρί κρέμα και λίγο από το μπέικον.


tlife.gr


Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα



Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα
 Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα

Όταν το δέρμα είναι κουρασμένο τότε τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, φαίνεται θαμπό, δεν έχει ομοιόμορφο τόνο, είναι αφυδατωμένο, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι πολύ πιο έντονες.

Το κουρασμένο δέρμα έχει ανάγκη από εντατική φροντίδα δηλαδή ειδικές μάσκες και ορούς αναζωογόνησης, ενυδάτωσης και θρέψης.

✿ Μάσκα προσώπου με καφέ, ελαιόλαδο και μέλι

Προσφέρετε στο δέρμα σας τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, ενυδατικά και αντιγηραντικά στοιχεία. Αναζωογονήστε το δέρμα σας, δώστε του ενέργεια και ενισχύστε το για να λειτουργεί σωστά και να διατηρηθεί νεανικό και λαμπερό.

Για την συνταγή θα χρειαστεί να αναμίξετε σε ένα μπολ 5 κουταλιές σούπας καφέ σε σκόνη, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι. Απλώστε την μάσκα σε όλο το πρόσωπο και λαιμό και αφήστε τη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Για άμεσα και ορατά αποτελέσματα εφαρμόστε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

✿ Μάσκα προσώπου με αγγούρι, γάλα και αυγό
Η υγρασία και η θρέψη του δέρματος έχουν μεγάλη σημασία για την όμορφη όψη του και τη σωστή λειτουργία του. Ειδικά μετά από το καλοκαίρι το δέρμα παρουσιάζει έντονη έλλειψη υγρασίας λόγω της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο. Η σωστή περιποίηση του δέρματος θα επαναφέρει την χαμένη υγρασία με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο ανθεκτικό και υγιές.

Για την συνταγή θα χρειαστεί να αναμίξετε σε ένα μπολ 1 κουταλιά σούπας χυμό από αγγούρι, 1 κουταλιά σούπας πλήρες γάλα και 1 ασπράδι αυγού. Με ένα πινέλο μάσκας απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Ψυχη και Αθανασια κατα την Ελληνικη σκεψη

Ευαγγελία Τσακίρη.
 
" Ο Δημιουργος Θεος επλασε την ανθρωπινη ψυχη χορηγησας εις αυτην το θεικον της στοιχειο, το ελλογον, της εδωσε νουν εκ του Νοος του, το <<λογιστικον>> [Τιμαιος], τα αλλα δυο ομως μερη της, τα ατελη και θνητα, δηλαδη το <<επιθυμητικον>> και το <<θυμοειδες>>, ειναι δημιουργηματα των κατωτερων θεων, των εγκοσμιων. Αυτοι αναλαμβανουν να κατασκευασουν αυτα 
τα θνητα της μερη και να ρυθμισουν τις λειτουργιες του ανθρωπινου οργανισμου.
Με την αποδοση της προικοδοτησεως της ψυχης με τα δυο χοικα, θνητα της μερη, του επιθυμητικου και του θυμοειδους, στους εγκοσμιους θεους, γι' αυτο και ατελεις κτασκευαστες της, ο Πλατων αιρει την φαινομενη αντιφαση μεταξυ θειας αγαθοτητος και ενυπαρχουσας στην ψυχη εν δυναμει κακοτητος.
Δηλαδη: πως, αν το ολον της ψυχης ηταν αποκλειστικως εργο του Θεου και συνεπως ευλογως θα επρεπε να εχει μονον την προς το αγαθως βουλεσθαι και πραττειν ενδιαθετη ταση, θα μπορουσε λογικως να ερμηνευθη και η ταυτοχρονη ορμη της προς το κακο, ο Πλατων αιρει αυτην την λογικη αντιφαση, περιοριζει την συμβολη του θεου μονον εις την εμφυτευση του λογιστικου μερους της, του <<ηνιοχικου>> και <<δεσποτουντος>> οπως το αποκαλει.
Ο χριστιανισμος δεν μπορει να αρη αυτη την αντιφαση, γιατι αλλιως θα πρεπει να δεχθη οτι ο Θεος ουτε παντοδυναμος ουτε παντογνωστης ουτε παναγαθος ειναι. Η θα πρεπει να αναγαγη τον, κατα το δογμα του υπαρχοντα, διαβολον σαν ισοδυναμο με τον Θεο."

Παναγιωτης Κυριακοπουλος (Ψυχη και Αθανασια κατα την Ελληνικη σκεψη)

Δημοφιλείς αναρτήσεις