Κοτόσουπα Βελουτέ
Γίνεται η κοτόσουπα βελουτέ. Μάθε τη συνταγή και δώσε την απάντηση στην πάντα επικριτική μαμά σου!
• 4 κ.σ. βούτυρο
Γίνεται η κοτόσουπα βελουτέ. Μάθε τη συνταγή και δώσε την απάντηση στην πάντα επικριτική μαμά σου!
• 4 κ.σ. βούτυρο
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
• 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 3 φέτες μπέικον
• Λίγο τυρί κρέμα για το γαρνίρισμα
Βάλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Συμπλήρωσε το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα διαρκώς να καβουρδιστεί και το αλεύρι.
Πρόσθεσε το ζωμό και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά να ασπρίσει.
Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι από τη σούπα και χτύπησε καλά να γίνουν ένα.
Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο ακόμη.
Στο τηγανάκι σόταρε το μπέικον να γίνει τραγανό και σέρβιρε με μια κ.σ. τυρί κρέμα και λίγο από το μπέικον.
tlife.gr
• 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
• 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 3 φέτες μπέικον
• Λίγο τυρί κρέμα για το γαρνίρισμα
Βάλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Συμπλήρωσε το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα διαρκώς να καβουρδιστεί και το αλεύρι.
Πρόσθεσε το ζωμό και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά να ασπρίσει.
Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι από τη σούπα και χτύπησε καλά να γίνουν ένα.
Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο ακόμη.
Στο τηγανάκι σόταρε το μπέικον να γίνει τραγανό και σέρβιρε με μια κ.σ. τυρί κρέμα και λίγο από το μπέικον.
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου