Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

3 Νοεμβρίου 1898...

3 Νοεμβρίου 1898...
Από το λιμάνι της Σούδας εγκαταλείπει την Κρήτη και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης. Μετά από 229 έτη, ο ήλιος της ελευθερίας ανατέλλει και πάλι στην πολυτάραχη νήσο.

Στην φωτογραφία είναι το λιμάνι του Ηρακλείου
Πηγή φωτο : mycreta.blogspot.gr

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος...



  
Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος
και δέντρο θα πεθάνει:
ρίζες απλώνει γύρω του
και τα φτερά του χάνει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ

Πιπεριές γεμιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιπεριές γεμιστές

Πιπεριές γεμιστές

• 10 πιπεριές Φλωρίνης
• 2 φλιτζ. αλεύρι
• 1 ½ φλιτζ. μπίρα

Για τη γέμιση:
• ½ κιλό φέτα τριμμένη
• ½ λίτρο γάλα
• 100 γρ. σιμιγδάλι
• 2 αβγά
• κλωναράκια δυόσμου
• αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Ξέπλυνε τις πιπεριές, κόψ’ τις κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν, και βγάλε τα σπόρια. Α, επίσης ξέπλυνε και στράγγιξέ τις.

Ζέστανε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατέβασε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε τη φέτα συνεχίζοντας να ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθεί. Επόμενα στη λίστα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα: πρόσθεσέ τα και συνέχισε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με την μπίρα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Γέμισε τις πιπεριές με 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και βούτηξέ τις στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο και, μόλις κάψει, τηγάνισε τις πιπεριές γυρίζοντάς τις, ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.

Βγάλ’ τις σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα, για να στραγγίξει το λάδι, και σέρβιρε γαρνίροντας με κλωναράκια δυόσμου.

Σήμερα...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΙΝΔΥΝΙΑ
ΑΦΘΟΝΙΟΣ ΑΦΘΟΝΙΑ
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ
ΠΗΓΑΣΙΟΣ ΠΗΓΑΣΙΑ 




Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
Ημερομηνία εορτής: 02/11/2012Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 2 Νοεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ακινδυνος (; - 330), Αγιος Αφθονιος (; - 330), Αγιος Πηγασιος (; - 330), Αγιος Ελπιδηφορος (; - 330), Αγιος Ανεμποδιστος (; - 330)




Ακίνδυνον πυρ των δε λοιπών τεσσάρων,
Oυς μεν, το πυρ έκτεινεν, ους δε, το ξίφος.
Δευτέρη Aφθονίω και τέτρασι πυρ άορ άθλος.
Βιογραφία
Ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β'. Το 330 μ.Χ., επειδή, ομολόγησαν ότι, είναι χριστιανοί, συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν σκληρά. Έπειτα, τους έριξαν στις φλόγες μιας μεγάλης φωτιάς. Αλλά οι θερμές δεήσεις τους προς το Θεό προκάλεσαν φοβερή θύελλα με βροχή, που έσβησε τη φωτιά. Αυτό προκάλεσε φόβο στους Πέρσες , και τον ίδιο το Σαπώρ, με αποτέλεσμα να αναβάλει, το θάνατο των γενναίων χριστιανών. Αλλά μετά μερικές μέρες, τους έφερε και πάλι στο κριτήριο. Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει το χριστιανικό τους φρόνημα, αποκεφάλισε πρώτο τον Αφθόνιο. Έπειτα, απευθυνόμενος στον Ελπιδηφόρο, του είπε να φανεί λογικός, σαν εγγράμματος που ήταν και μπορούσε να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια. Ο Ελπιδοφόρος του αποκρίθηκε ότι γι' αυτό ακριβώς πιστεύει στο Χριστό, διότι Αυτός είναι «η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ευαγγέλιο Ιωάννου, ιδ' 6). Δηλαδή ο σωστός δρόμος, που οδηγεί στην απόλυτη αλήθεια και στην πραγματική και πηγαία ζωή, που αξίζει κανείς να πεθάνει γι' αυτή. Η απάντηση του Ελπιδοφόρου εξαγρίωσε τον Σαπώρ και αμέσως τον αποκεφάλισε. Οι θυσίες αυτές ενθάρρυναν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους, και έμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους. Τότε ο Σαπώρ διέταξε να τους ρίξουν μέσα σε αναμμένο καμίνι. Έτσι, μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

1 Νοεμβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

1 Νοεμβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

 
Επόμενη εκπομπή:
Dimitris Kribas
Δεν υπάρχει εκπομπή
αυτή τη στιγμή.
Κάνε εκπομπή τώρα!
Έχει καθιερωθεί την 1η Νοεμβρίου να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας, με αφορμή την ίδρυση της «Εταιρίας Χορτοφαγίας» την 1η Νοεμβρίου του 1944.

Η «Εταιρία Χορτοφαγίας» έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημασία της χορτοφαγίας και να καταρρίψει μύθους που πιθανώς συνδέονται με αυτήν. Η αυστηρή χορτοφαγία σχετίζεται με τους Vegans, οι οποίοι αποκλείουν τη χρήση ζώων ή προϊόντων για τροφή ή ένδυση.

Δεν είναι μόνο διατροφική επιλογή λοιπόν, αλλά και ηθική, αφού στηρίζουν τα δικαιώματα των ζώων.

Read more: http://www.neolaia.gr/2012/11/01/1-noemvriou-pagkosmia-imera-aystiras-xortofagias/#ixzz2BMXXUlvw

Μη χάνετε τον χρόνο σας...



Μη χάνετε τον χρόνο σας παίρνοντας προσωπικά τα πράγματα που συμβαίνουν. Όταν μιλούν μαζί μας οι άλλοι άνθρωποι, στην πραγματικότητα μιλούν στον δευτερεύοντα χαρακτήρα του δικού τους παραμυθιού. Οτιδήποτε λένε για εμάς είναι απλώς μια προβολή της δικής τους εικόνας για εμάς. Δεν έχει να κάνει πραγματικά με εμάς.
DON Miguel Ruiz

Γκανάς Μιχάλης, Αμνησία


 
 Γκανάς Μιχάλης, Αμνησία  

Η κάθε μέρα σαν τη γομολάστιχα
σβήνει την προηγούμενη και πάει.
Άλλοτε σβήνει την επόμενη,

καμιά φορά ολόκληρη βδομάδα.Βροχές θυμάμαι και πουλιά
και ιστορίες που δεν έζησα ποτέ μου.
Τις νύχτες γράφεται το μέλλον μου,
τα φοβερά καθέκαστα της επομένης,
και πρέπει να ξυπνάω στις εφτά,
με την ψυχή στα δόντια να γυρίζω,
για να προλάβω τις παραγγελίες.
Χιόνια θυμάμαι και βουνά
και εξορίες που δεν έζησα ποτέ μου.

Λησμόνησα τους ίδιους τους γονείς μου,
πώς ήτανε και ποιοι και πόσοι.
Κοιτάζω γράμματα, φωτογραφίες,
δεν ξεχωρίζω ζωντανούς και πεθαμένους.
Γριές και γέροι και παιδιά,
μεσήλικες θλιμμένοι.
Μάτια θυμάμαι και φωνές,
πρόσωπα που δε γνώρισα ποτέ μου.

Renée e o gato
Jose de Togores i Llach (Espanha 1893-1970

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε στην Αλεξάνδρεια, στο Αλεξανδρινό μουσείο, κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελούσε συνέχεια του οράματος του μέγα Αλέξανδρου που επιθυμούσε να γίνει η νεόκτιστη Αλέξάνδρεια το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της μεσογείου αλλά και παγκόσμιο πολιτιστικό κέκτρο. Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε με κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας αλλά και με κείμενα των λαών της ανατολής. Αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι οι τόμοι της ξεπουρνούσαν τις 700 χιλιάδες. Η φήμη της σαν ένα σπουδαίο ερευνητικό και φιλολογικό κέντρο ξεπερνούσε τα όρια των ελληνιστικών βασιλείων.

Στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εργάστηκαν πολύ σπουδαίοι αρχαίοι έλληνες σοφοί, αναμεσά τους ο Ερατοσθένης, ο Ζηνόδοτος, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, ο Καλλίμαχος κ.α. Στο Αλεξανδρινό μουσείο* που τμήμα του ήταν η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στην ουσία το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Η βιβλιοθήκη είχε και πλούσια εκδοτική δραστηριότητα επειδή της είχε παραχωρηθεί το δικαίωμα να δημιουργεί αντίγραφο για κάθε χειρόγραφο που εμφανίζονταν στην Αίγυπτο. Για το σκοπό είχε ειδικά ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό αντιγραφέων. Ένα μεγάλο τμήμα της βιβλιοθήκης καταστράφτηκε το 47 π.Χ κατά τον Αλεξανδρινό πόλεμο. Αργότερα ανοικοδομήθηκε και συμπληρώθηκε από την βιβλιοθήκη της Περγάμου. Το 391 μ.Χ την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδόσιου του Α' ένα μεγάλο τμήμα της βιβλιοθήκης καταστράφηκε από φανατικούς χριστιανούς. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε τον 7ο και 8ο αιώνα με την αραβική κατάκτηση .

Ν ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (21 Οκτωβρίου 1907 - 31 Οκτωβρίου 1985) «ΜΑΛΛΟΝ Ή ΗΤΤΟΝ»



Ν ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (21 Οκτωβρίου 1907 - 31 Οκτωβρίου 1985) «ΜΑΛΛΟΝ Ή ΗΤΤΟΝ»
ΠΙΝΑΚΑΣ Ν ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
…πρέπει όλα να ειπωθούν

πρέπει τα πάντα πια να βγούνε στο φως
για να πετάξουμε απ’ τα γλωσσάρια
τις δυο ασήμαντες
άχρηστες όσο και κούφιες λέξεις:
το “πάντοτε” και το “ποτές”
και ναν το πάρουμε τελειωτικά
απόφαση:
η σάρκα -ναι- είν’ πρόθυμη
όμως το πνεύμα
φορές φορές
-ωιμέ-
είν’ ασθενές.
“ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΔΩΝΕΣ (1978)

Dip μουστάρδας καρότου


 Dip μουστάρδας καρότου

Αντί να σερβίρεις απλώς μαγιονέζα, μουστάρδα και Ketchup φτιάξε ένα δικό σου dip που να συνδυάζει περισσότερες γεύσεις...


• 350 γρ.μουστάρδα απαλή



• 150 γρ. μαγιονέζα
• 120 γρ. καρότο τριμμένο ψιλό
• 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ κουταλάκι γλυκού κάρι σκόνη
• ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι
• ½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα

 

Ψιλόκοψε τον άνηθο και ανακάτεψέ τον με το καρότο τριμμένο, το χυμό, το γάλα και τα μυρωδικά σου

Πρόσθεσε και τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και ανακάτεψε καλά


Βάλε το dip στο ψυγείο σκεπασμένο καλά και άφησέ το μέχρι την ώρα που θα το σερβίρεις!


tlife.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δημοφιλείς αναρτήσεις