Χυλοπίτες με κρασάτο κοτόπουλο
jenny.gr
Ένας λατρεμένος συνδυασμός.
• 12 μπουτάκια κοτόπουλο (ζητήστε από το κρεοπώλη σας να τα ξεκοκαλίσει)
• 12 μπουτάκια κοτόπουλο (ζητήστε από το κρεοπώλη σας να τα ξεκοκαλίσει)
• 500 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 150 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 150 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας φρέσκια ματζουράνα
• 150 ml λευκό κρασί
• 1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό
• 500 ml ζωμό κότας
• 200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή
• 300 γραμμάρια χυλοπίτες
• Αλάτι, πιπέρι
• 150 ml λευκό κρασί
• 1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό
• 500 ml ζωμό κότας
• 200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή
• 300 γραμμάρια χυλοπίτες
• Αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε-αλατίζουμε και σβήνουμε με κρασί.Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το δυόσμο,το θυμάρι και τη ματζουράνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε-αλατίζουμε και σβήνουμε με κρασί.Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το δυόσμο,το θυμάρι και τη ματζουράνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.
jenny.gr