Christmas Coffee Cocktail
Ακόμη και ο απογευματινός σου καφές μπορεί να γίνει γιορτινός και να παραμείνει ελαφρύς και με λίγες θερμίδες. "Τσιμπήσαμε" την ιδέα στο BBC Recipes και μας άρεσε πολύ. Αρωματικός καφές, με μια ιδέα λικέρ καφέ και ένα αφράτο μπισκοτάκι αστεράκι για ντεκόρ. Αντικαταστήσαμε λίγο το είδος καφέ και τη δόση και στο παρουσιάζουμε "αλά ελληνικά"! Σημείωσε πως η ζύμη για τα κουλουράκια θα βγάλει περίπου 40 κομμάτια.
Ακόμη και ο απογευματινός σου καφές μπορεί να γίνει γιορτινός και να παραμείνει ελαφρύς και με λίγες θερμίδες. "Τσιμπήσαμε" την ιδέα στο BBC Recipes και μας άρεσε πολύ. Αρωματικός καφές, με μια ιδέα λικέρ καφέ και ένα αφράτο μπισκοτάκι αστεράκι για ντεκόρ. Αντικαταστήσαμε λίγο το είδος καφέ και τη δόση και στο παρουσιάζουμε "αλά ελληνικά"! Σημείωσε πως η ζύμη για τα κουλουράκια θα βγάλει περίπου 40 κομμάτια.
Για τα μπισκοτάκια αστεράκι
• 200 γρ. μαργαρίνη
• 140 γρ. ζάχαρη
• 1 κρόκο αυγού
• 1 βανίλια
• 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (υπολόγισε λίγο ακόμη για το ζύμωμα)
Για το cocktail καφέ/ποτήρι
• Διπλή δόση δυνατού εσπρέσο
• 1 κ.σ. λικέρ καφέ
• Λίγο γάλα 2%
• Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
• 200 γρ. μαργαρίνη
• 140 γρ. ζάχαρη
• 1 κρόκο αυγού
• 1 βανίλια
• 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (υπολόγισε λίγο ακόμη για το ζύμωμα)
Για το cocktail καφέ/ποτήρι
• Διπλή δόση δυνατού εσπρέσο
• 1 κ.σ. λικέρ καφέ
• Λίγο γάλα 2%
• Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
Ανάμειξε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ Πρόσθεσε και την βανίλια
Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο κατά προτίμηση. Ζύμωσε με τα χέρια να γίνουν όλα τα υλικά ένα
Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε καλά να μαλακώσει και αν γίνει λεία η ζύμη σου
Άνοιξε τη ζύμη σε φυλλαράκια - μισή, μισή - και κόψε με αστεράκι κουπάτ σε αστεράκια. Φρόντισε να κάνεις μια μικρή εγκοπή 2 εκατοστών σε μια άκρη για να στέκεται στο ποτήρι
Στρώσε σε μια λαδόκολλα και σκέπασε τα κουλουράκια σου με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα
Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και ψήσε για 10-12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Άφησε να κρυώσουν και πασπάλισε με ζάχαρη
Ετοίμασε τον εσπρέσο στο κανατάκι ή την καφετιέρα σου. Φρόντισε να βάλεις όση ζάχαρη θέλει κάθε καλεσμένος πριν τον ρίξεις στο ποτήρι του cocktail.
Πρόσθεσε το λικέρ καφέ και ανακάτεψε. Άφησε να κρυώσει (ίσως ο καυτός καφές να αφαιρέσει λίγο την αίσθηση του αλκοόλ. Αν θες πρόσθεσέ το αφού κρυώσει)
Ρίξε τον καφέ κρύο στο ποτήρι. Χτύπησε το γάλα σε μια φρεπεδιέρα ή με το μίξερ να πήξει και να κάνει κρέμα.
Πάρε με ένα κουταλάκι από πάνω την πιο πηχτή κρέμα και πρόσθεσε να κάνει μια στρώση πάνω από τον καφέ
Στερέωσε και ένα αστεράκι στο χείλος του, πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο και σέρβιρε
tlife.gr
Πάρε με ένα κουταλάκι από πάνω την πιο πηχτή κρέμα και πρόσθεσε να κάνει μια στρώση πάνω από τον καφέ
Στερέωσε και ένα αστεράκι στο χείλος του, πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο και σέρβιρε
tlife.gr