Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΡΑ



ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΡΑ
Η Προστατευτική αύρα είναι μια μεγάλης δύναμης προστατευτική τεχνική. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική και εφαρμόστε την για 7 ημέρες. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας είναι ένα επιπλέον κλειδί που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικότητα στη ζωή σας και η θετικότητα προσελκύει θετικότητα. Ότι εκπέμπεις στο Σύμπαν αυτό και λαμβάνεις. Η τεχνική αυτή μπορεί να γίνει οπουδήποτε: στο σπίτι, μέσα σε κόσμο, στο γραφείο, στο λεωφορείο, παντού. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε τα μάτια για να την κάνετε, αν και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην αρχή. Όταν εξασκηθείτε λίγο μπορείτε να την κάνετε αυτόματα και κατά βούληση. Η προστατευτική αύρα είναι πολύ αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει να καυγαδίσει μαζί σας, ή με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να χαλάσει την ηρεμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προστατευτική αύρα για να παραμένετε στο παρόν. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας απαιτεί να είμαστε παρόντες στο αιώνιο τώρα, όπου υπάρχει ασφάλεια και γαλήνη.
Ας δούμε πως γίνεται:
Φέρτε στον νου σας όλες τις αρνητικές σκέψεις, φόβους, εντάσεις, άγχη, και για λίγο απαλλαγείτε από αυτά. Μπορείτε να τα αφήσετε στην άκρη για λίγες στιγμές... Αποφασίστε να απαλλαγείτε για λίγο… Φανταστείτε πως βάλατε όλα αυτά τα βασανιστικά που κουβαλάτε μέσα σας σε ένα μπαλόνι. Αφήστε το μπαλόνι να φύγει μακριά. Οι λίγες στιγμές που θα ακολουθήσουν είναι αφιερωμένες στον εαυτό σας. Εισπνεύστε άφθονο αέρα και φωνάξτε δυνατά από μέσα σας: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ… εννοώντας το. Μετά, πάρτε βαθιά εισπνοή, μετρήστε ως το πέντε και βγάλτε τον αέρα αργά, χαλαρώνοντας οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι ακόμα σφιγμένο. Με την επόμενη εισπνοή φανταστείτε πως το σώμα σας είναι καλλυμένο γύρω-γύρω με ένα όμορφο, μεταλλικό φύλλο χρυσού. Καθώς εκπνέετε αυτή τη φορά, δείτε το φύλλο χρυσού να φουσκώνει σαν μπαλόνι. Δείτε το να περιβάλλει το εξωτερικό της αύρας σας. Το χρυσό είναι το πιο προστατευτικό χρώμα στο υλικό βασίλειο. Η αντανακλαστικότητα και καθαρότητά του αποτρέπει όλα τα εξωτερικά αρνητικά στοιχεία να μπουν στην αύρα. Το μόνο μέρος τώρα απ' όπου μπορεί να μπουν αρνητικά στοιχεία είστε εσείς, που είστε μέσα στο χρυσό περίβλημα. Γεμίστε το εσωτερικό αυτού του ασφαλούς, χρυσού κουκουλιού, με το όμορφο, αναβράζον θετικό φως του ουράνιου τόξου. Εισπνεύστε την ανακουφιστική, ηρεμιστική θετικότητα και χαλαρώστε. Αυτή η χρονική στιγμή είναι δική σας. Εκεί μέσα είστε ασφαλείς τώρα και προστατευμένοι από εξωτερικά αρνητικά στοιχεία. Νιώστε την ανακούφιση. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος ωστόσο. Μια αρνητική σκέψη από μέρους σας θα προκαλέσει συντριβή του ασφαλούς αυτού περιβλήματος και θα χρειαστεί να το ξαναφτιάξετε. Μπορείτε να το ξαναφτιάξετε εύκολα με τον τρόπο που το φτιάξατε την πρώτη φορά, προσέχοντας να το γεμίσετε με θετικότητα. Όταν πρωταρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο θα αφιερώσετε λίγη ώρα κάνοντας προστατευτικές αύρες. Διώχνετε την αρνητικότητα και καταφέρνετε σιγά-σιγά να αυξήσετε το χρόνο θετικής σκέψης για λίγο. Τότε ακριβώς θα νιώσετε πως μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα (ό, τι προβάλλει ο νους), και να ζήσετε στο παρόν. Σκεφτείτε πως εφόσον μπορείτε να δημιουργήσετε θετικότητα για λίγες στιγμές, μπορείτε να δημιουργήσετε για 1 ώρα και πιο πολύ ακόμα. Ασκηθείτε παρατείνοντας κάθε φορά το χρόνο απαλλαγής από την αρνητικότητα. Καθώς απομακρύνεται η σκέψη από τα προβλήματα, δημιουργείται μέσα σας ελπίδα και γεννιούνται λύσεις στο μυαλό για τα προβλήματα. Είναι σαν να ξεβουλώνετε ένα βουλωμένο αγωγό και ξαφνικά το νερό που είναι μαζεμένο μέσα τρέχει ορμητικά προς τα έξω και καθαρίζετε. Σιγά-σιγά θα καταφέρνετε να έχετε θετικότητα για όσο διάστημα αποφασίζετε. Θα φοράτε την προστατευτική σας Αύρα και θα βγαίνετε έξω για βόλτα. Θα δείτε τα πάντα με καινούργια προοπτική… Θα νιώσετε ζωντανοί και σύντομα τα πράγματα θα αρχίσουν να σας έρχονται ευνοϊκά.
'Ένας από τους τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς αυτή τη μέθοδο είναι ο χώρος εργασίας. Εκεί βρισκόμαστε πολλές φορές κάτω από την πίεση της δουλειάς, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κακή διάθεση κάποιου συνεταίρου ή πελάτη. Σχηματίστε απλώς την προστατευτική αύρα γύρω σας. Από τη στιγμή που θα βρεθείτε σ' αυτήν την ήρεμη, θετική κατάσταση δε θα παρασυρθείτε στο παιχνίδι των άλλων. Θα αντιδράσετε μέσα από το περίβλημά σας, αλλά όλες οι αντιδράσεις σας θα είναι θετικές. Θα παραμείνετε ανέπαφοι. Ο άλλος θα ξεφουσκώσει υποχρεωτικά, μια και χρειάζονται δύο για μια φιλονικία. Θα σας δει να τον αντιμετωπίζετε μ' ένα ζεστό χαμόγελο και η οργή θα σβήσει. Σχηματίζετε την προστατευτική αύρα κι αμέσως νιώθετε γαλήνη.
Δεν εκπέμπετε πια φόβο που μπορεί να προσελκύσει κίνδυνο. Αντίθετα προχωράτε σε πλήρη αρμονία με το Σύμπαν. Η προστατευτική αύρα είναι μια μέθοδος που δημιουργεί θετική σκέψη. Η θετική σκέψη είναι το κλειδί στην ανάταση της συνείδησης και το μέσο δημιουργίας θετικότητας μέσα μας.

Σου με σοκολάτα γάλακτος



 Σου με σοκολάτα γάλακτος
Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...

Ζύμη για τα σου
• 2 νεροπότηρα αλεύρι
• 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
• 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
• 8 αβγά

Για τη μους • 400 γραμ πλήρες γάλα • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος Για τη σάλτσα • 200 γραμ κουβερτούρα • 1 σφινάκι κονιάκ • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.

Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.

Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.

Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή

Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.

Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.

Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας

tlife.gr

 Σου με σοκολάτα γάλακτος
Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...

Ζύμη για τα σου
• 2 νεροπότηρα αλεύρι
• 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
• 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
• 8 αβγά
Για τη μους • 400 γραμ πλήρες γάλα • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος Για τη σάλτσα • 200 γραμ κουβερτούρα • 1 σφινάκι κονιάκ • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.

Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.

Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.

Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή

Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.

Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.

Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας

tlife.gr

Ν.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ « Διονύσιος Σολωμὸς"


 
Ν.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ « Διονύσιος Σολωμὸς"

Τὸ πρόσωπό σου, τῆς Ἑλλάδας πρόσωπο, Ποιητή.
Τ' ἀχτινοβόλα μάτια σου, μάτια δικά της.
Οἱ στοχασμοί σου, στοχασμοὶ δικοί της καὶ δικό της
τὸ πέταγμά σου στὰ μεσούρανα τῆς ἀρετῆς, ἀπ' ὅπου
ἔβλεπες κάτω ἐδῶ τὶς περιούσιες πέτρες
νὰ βγάζουν ἄνθη ὅπως καὶ ἄλλοτε. Τὸ μέτωπό σου
μέτωπο τῆς ἀποφασισμένης Ἐλευθερίας
πού σκέπασε μὲ τὸ ἀνανεωμένο, κυματιστό της
φόρεμα τὴν ἱερὴ ἀπὸ πάντα, καλὴ κ' ἠγαπημένη
γῆς: Βουνὰ φτιαγμένα ἀπὸ γυαλὶ οὐρανοῦ,
ἔλατα, σκῆτες, καλύβια ποὺ καπνίζανε ταπεινοσύνη,
θάλασσες ποὺ λαμποκοποῦν θραύσματα ἥλιου πάνω τους,
πέτρες γιὰ φυλαχτά, πανάρχαιες ἐλιὲς
πού ἀκόμη στάζουνε λάδι γιὰ τοὺς θεούς,
ἅρματα ποὺ τὰ φύλαγε κάτω ἀπὸ τὸ φουστάνι της
ἡ Παναγιὰ στὰ εἰκονοστάσια, καὶ μιὰ γλώσσα
γλυκόλαλη ποὺ μύριζε ζεστὸ ψωμί, ρίγανη,
μέντα, ἀλιφασκιὰ καὶ γάλα Τζαβέλαινας,
κι ὅλα ὅσα δέθηκαν σφιχτά, γίναν ἕνα καὶ πέρασαν
μαζὶ μὲ ὅλους τοὺς αἰῶνες τοὺς μέσα σου
ὅσο ποὺ ἔγινες τέλος τόπος καὶ χρόνος.
Διονύσιε, θέλω νὰ εἰπῶ πὼς μετὰ τόσα χρόνια
ἀναμονῆς στὴν κοντινὴ θὰ βρεθεῖς ὄχθη, ἀπ' ὅπου
θ' ἀκούονται νὰ βουΐζουνε σπόροι ξεσηκωμένοι,
γιομάτοι μέθη, ἕτοιμοι νὰ τρυπήσουν τὸ χῶμα
καὶ τοὺς μακριοὺς τινάζοντας μίσχους νὰ πλημμυρίσουν
τὸ χάσμα ποὺ ἄνοιξε ὁ σεισμὸς καὶ ἐγιόμισε ἄνθη!

Νέα Ἑστία, Χριστούγεννα 1978
Ἀπό τὸ Ποιητῶν ἀναθήματα στὸν Διονύσιο Σολωμό, ἐκδ. Μπάστας-Πλέσας, Ἀθῆναι 1998

Φούρνος μικροκυμάτων

http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_880.html

Φούρνος μικροκυμάτων, ακόμη να τον πετάξετε;

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. 
Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:
Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.
Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.

Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας
Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο 
στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:
1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].
2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.
3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.
4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.
6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.
7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.
8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.
9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.
10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα; 
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κεμπάπ το ζουμερό

Κεμπάπ το ζουμερό
Προστέθηκε από , 07.04.10

Περιγραφή

Μου αρέσουν τα κεμπάπ, αλλα αυτο είναι απο τα αγαπημένα μου, γιατι δεν μυρίζει πολύ το σκόρδο.
 Photo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης από το βαζάκι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φακελάκι κουκουναρόσπορος
  • 1/4 του κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό ή ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κρασοπότηρο νερό
  • 2 ασπράδια
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος

 

 

 

Πως το κάνουμε:


...κλασική παράδοση...


Η κλασική παράδοση, που μας παρουσιάζει το μύθο του Ομήρου σαν ένα τυφλό βάρδο, είναι ακόμα ένα μήνυμα εκείνης της εποχής των σοφών που έκλεισε με το θάνατο του Σωκράτη, του τελευταίου των σοφών. Η τύφλωση που αποδίδεται στο συγγραφέα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, των δύο μεγάλων βίβλων της αρχαιότητας, δείχνει τη σημασία που οι ‘Έλληνες απέδιδαν στο ψυχολογικό κόσμο, στη γνώση του εαυτού, των ψυχικών τους καταστάσεων. Η αποκάλυψη του εαυτού μας είναι το κλειδί για να γνωρίσουμε τον κόσμο, ο δρόμος για να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε τα επερχόμενα. Οι αρχαίοι Έλληνες, αφού αντιλήφθηκαν ότι μερικοί άνθρωποι κατόρθωναν πράγματα και ανδραγαθήματα πέρα από τις συνηθισμένες δυνατότητες, και παρατηρώντας ότι αυτοί απολάμβαναν κάποια ειδική προστασία, ακόμα και στις πιο ριψοκίνδυνες περιστάσεις, και ότι η ζωή τους ήταν επίκεντρο αξιοσημείωτων γεγονότων, αναγνώρισαν σε αυτούς μία εξαιρετική φύση, μία αίγλη του Είναι καθώς και εσωτερικά προτερήματα, σχεδόν θεϊκά. Κατανόησαν, επομένως, την ύπαρξη δύο ειδών ανθρώπων: των ηρώων και των ημιθέων, από τη μια πλευρά, και των απλών ανθρώπων από την άλλη.

Την εποχή του Ομήρου μόνο οι ημίθεοι και οι ήρωες, μέσα από υπεράνθρωπα κατορθώματα, μπορούσαν να κατακτήσουν το δικαίωμα να έχουν μια προσωπική μοίρα. Η μοναδική, πρωτότυπη ζωή τους, ήταν έξω από τη δικαιοδοσία της οποιασδήποτε θεότητας, ελεύθερη από τις ιδιορρυθμίες των γεγονότων και της τύχης. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι ήταν καταδικασμένοι σε μια ζωή που επαναλαμβανόταν. Εξουσιασμένοι από τους νόμους της σύμπτωσης και υποκείμενοι στην Τύχη, η ζωή τους, μακροχρόνια ή σύντομη, και οι πράξεις τους, απευθύνονταν στο κενό και ήταν γραφτό να μην αφήσουν ίχνη.

Elio D' Anna Η Σχολή των Θεών

Ηλιε που χάθηκες - Νανά Μούσχουρη

Όσιος Παύλος ο Θηβαίος


Όσιος Παύλος ο Θηβαίος

Ο ερημικός και ήουχος τόπος είναι από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης της αυτοσυγκέντρωσης και προσευχής προς το Θεό. Αυτό φαίνεται καθαρά στη ζωή του Αγίου Παύλου του Θηβαίου. Άνηκε σε πλούσια οικογένεια της Κάτω Θηβαίδας της Αιγύπτου. Όταν ο Δέκιος (249-251) κήρυξε τον τρομερό διωγμό κατά των χριστιανών, ο Παύλος, μόλις 15 χρονών, χάνει τους γονείς του. Με εσωτερική παρακίνηση του Άγιου Πνεύματος (κατ' άλλους φοβούμενος μη παραδοθεί στους διώκτες των χριστιανών από τον έπ' αδελφή γαμπρό του, που του ζητούσε την περιουσία) φεύγει και ζητά καταφυγή σωτηρίας στην έρημο. Εκεί, μέσα στην ησυχία της φύσης, βρήκε καιρό για συστηματική μελέτη και προσευχή. Όταν πέρασε ο διωγμός του Δεκίου και επανήλθε η γαλήνη, ο Παύλος εξακολουθεί να μένει στην έρημο και, μάλιστα, αποφασίζει να μείνει μόνιμα. Τόσο δε ολοφάνερη είχε γίνει μέσα στην έρημο η πνευματική υπεροχή του και η ταπεινοφροσύνη του, ώστε, όπως κάποτε στον Κύριο μας, έρχονταν πλήθη λαού να Τον ακούσουν έτσι και στον Παύλο έρχονταν πολλοί αναχωρητές να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Η φήμη του είχε φθάσει και στην ακοή του μεγάλου Αντωνίου, που κίνησε και τον συνάντησε μέσα σε ατμόσφαιρα ανέκφραστης χαράς. Οταν μετά από λίγους μήνες επανήλθε ο Άγιος Αντώνιος, βρήκε τον Όσιο Παύλο πεθαμένο, και δύο λιοντάρια έστεκαν κοντά στον τάφο του, τον όποιο είχαν σκάψει με τα νύχια τους. Ο μεγάλος ερημίτης ήταν τότε 113χρονών.

Γιάννης Πάριος-Θα είμαι πάντοτε εδώ

Σφουγγάτο με μπάμιες και κολοκυθάκια

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=301742319933145&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater
 
Σφουγγάτο με μπάμιες και κολοκυθάκια

Μια λαχταριστή ομελέτα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

200 γρ. μπάμιες
2 κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα με τα χέρια
1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας ξίδι
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε τις μπάμιες ως εξής: με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε περιμετρικά το κοτσανάκι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και τις μπάμιες. Τις σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν κάπως. Ρίχνουμε το ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τριμμένα κολοκύθια και την ντομάτα. Τα σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν κάπως τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να γίνει από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα). Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και την αφήνουμε να γλιστρίσει στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άψητη πλευρά της.

Αν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε με το «γύρισμα» της ομελέτας, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2-3 φορές με αλουμινόχαρτο (αν είναι πλαστικό) και βάζουμε για λίγο το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου, μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνοδεύουμε με Τυρί φέτα, σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας. Με τηγανητές πατάτες, έχουμε ένα πλούσιο και χορταστικό καθημερινό μενού.

Συμβουλές
Ο μόνος μπελάς της συνταγής είναι να καθαρίσουμε τις μπάμιες. Αν παρόλα αυτά θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες μπάμιες, που θα ζεματίσουμε πρώτα για 1-2 λεπτά και μετά θα σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν και να μαραθούν.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμπελοφάσουλα ή άλλα φρέσκα (ή κατεψυγμένα) φασολάκια της αρεσκείας μας.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δημοφιλείς αναρτήσεις