Ριζοκεφτέδες
Διαφορετική εκδοχή του τυροκεφτέ. Πιο ενισχυμένη. Αν σας φαίνονται πολλά τα τυριά βάλτε μόνο ένα είδος.
1/2 κιλό ρύζι
250 γρ. ζαμπόν
70 γρ. έμενταλ
50 γρ. μετσοβόνε
150 γρ. γραβιέρα
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
Βράστε το ρύζι, ανακατεύοντάς το συνεχώς να μην κολλήσει. Όταν βράσει, κατεβάστε το από τη φωτιά, σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά και το ρύζι (κρύο).
«Δουλέψτε» τα καλά, να σφίξει το μείγμα.
Κατόπιν φτιάξτε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μικρές μπαλίτσες και περάστε τα από τη φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι, αφήστε το να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρέστε τα και στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Διαφορετική εκδοχή του τυροκεφτέ. Πιο ενισχυμένη. Αν σας φαίνονται πολλά τα τυριά βάλτε μόνο ένα είδος.
1/2 κιλό ρύζι
250 γρ. ζαμπόν
70 γρ. έμενταλ
50 γρ. μετσοβόνε
150 γρ. γραβιέρα
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
Βράστε το ρύζι, ανακατεύοντάς το συνεχώς να μην κολλήσει. Όταν βράσει, κατεβάστε το από τη φωτιά, σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά και το ρύζι (κρύο).
«Δουλέψτε» τα καλά, να σφίξει το μείγμα.
Κατόπιν φτιάξτε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μικρές μπαλίτσες και περάστε τα από τη φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι, αφήστε το να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρέστε τα και στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί.