Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Άρση βαρών


Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Στα τρυπημένα σημεία λέει: το, αθλητής, 


Υγιεινά μάφινς για το σχολείο

Υγιεινά μάφινς για το σχολείο
Bαθμολογία:
       
1 ψήφοι
Προστέθηκε από , 16.03.12

Περιγραφή

Υγιεινά και νόστιμα μάφινς με "κρυμμένα" λαχανικά για τα παιδάκια μας.

κύρια φωτογραφία συνταγής Υγιεινά μάφινς για το σχολείο 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα στον χοντρό τρίφτη
  • 2 κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη
  • 1 πατατα μεσαία στον χοντρό τρίφτη
  • 1 μελιτζάνα μικρή καθαρισμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις







Φτιάχνει
12 μάφινς

Πως το κάνουμε:



Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα


 
Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα
Περισσότεροι από 500 θησαυροί της μακεδονικής γης, ανάμεσά τους χρυσά στεφάνια, χρυσές μάσκες, κοσμήματα, κράνη πολεμιστών, περίτεχνα αγάλματα, αγγεία και πολλές ακόμη αρχαιότητες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη στο Μουσείο της Πέλλας.
Το 2011 οι Μακεδόνες κατέκτησαν με δύο μεγάλες εκθέσεις την Οξφόρδη (Μουσείο Ashmolean) και το Παρίσι (Λούβρο). Το 2013 έρχεται η ώρα να πατήσουν ξανά στη γενέτειρά τους.
Η περιοδική έκθεση που προετοιμάζεται αυτό τον καιρό από την ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει τίτλο «Μακεδονικοί θησαυροί» και θα φιλοξενηθεί στον πάνω όροφο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, που ήδη εξοπλίζεται κατάλληλα για να υποδεχτεί το μεγάλο γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα Ἔρρωσο: Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα http://erroso.blogspot.com/2013/02/blog-post_9842.html#ixzz2KZalGh6y

Ιωάννης Βερνάρδος Λέων Φουκώ



Foucault.jpgΟ Ιωάννης Βερνάρδος Λέων Φουκώ (18 Σεπτεμβρίου 1819 - 11 Φεβρουαρίου 1868) ήταν Γάλλος φυσικός.

Στην αρχή σπούδασε Ιατρική την οποία εγκατέλειψε προς χάριν της πειραματικής Φυσικής και ιδίως στην οπτική. Είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις της νεότερης Οπτικής. Το 1855 εργάζονταν ως φυσικός στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού. Το 1865 έγινε μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών (Παρίσι) και αργότερα μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου η οποία και του απένειμε το μετάλλιο του Κόπλεϋ (1860). Υπήρξε επίσης διευθυντής των επιστημονικών εκδόσεων της «Εφημερίδας των Συζητήσεων των Παρισίων» από το 1845.

Οι εργασίες του ιδιαίτερα για την ταχύτητα του φωτός στο «κενό», αέρα και λοιπά διαφανή σώματα καθώς και οι έρευνές του επί των τηλεσκοπίων, της θερμότητας και των ρευμάτων θεωρούνται κλασσικές. Αλλά και στον τομέα της Μηχανικής οι ανακαλύψεις του Φουκώ δεν ήταν λιγότερο σημαντικές. Με το γνωστό «πείραμα του Φουκώ» ή πείραμα του εκκρεμούς που επεχείρησε το 1851 απέδειξε την περιστροφή της Γης περί τον άξονά της. Η σύγχρονη επιστήμη οφείλει επίσης στον Φουκώ την ανακάλυψη του γυροσκοπίου (1852) καθώς και την θεωρία των γυροσκοπικών φαινομένων.

Οι περισσότερες των εργασιών του Φουκώ δημοσιεύτηκαν στα «Πρακτικά» της Ακαδημίας των Παρισίων (1847-1869).

http://el.wikipedia.org/wiki/Ζαν_Μπερνάρ_Λεόν_Φουκώ

Scrub


 Scrub ενάντια στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα

Εύκολη η παρασκευή του

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, αναζητώντας συνεχώς τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους.

Αν έχετε βρεθεί κι εσείς σε αυτή τη θέση, υπάρχει μια απλή λύση που θα σας βοηθήσει να βγείτε νικήτρια και δεν είναι άλλη από ένα θερμαντικό scrub σώματος το οποίο δρα ενάντια και στους δύο αυτούς εχθρούς. Αν βέβαια συνδυαστεί με μια ισορροπημένη διατροφή και λίγη γυμναστική, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά! Για το scrub θα χρειαστείτε: - 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη - 2 κουταλιές της σούπας αλάτι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή έλαιο κισσού (υπάρχουν στα φαρμακεία) Τρόπος παρασκευής: Πάρτε ένα βαζάκι και βάλτε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το πήλινγκ σας είναι έτοιμο. Τρόπος εφαρμογής: Πάρτε λίγο από το μείγμα και αρχίστε να κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στις περιοχές που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα για 4-5 λεπτά, έως ότου το δέρμα σας γίνει ελαφρώς κόκκινο. Μην φοβηθείτε, είναι λογικό και πρέπει να συμβεί, διότι με το μασάζ θα δημιουργήσετε υπεραιμία στην περιοχή και θα τη βοηθήσετε να καταπολεμήσει το πρόβλημα. Όταν λοιπόν κοκκινίσει ελαφρώς, ξεπλυθείτε με δροσερό νερό και σκουπίστε την περιοχή.

beautetinkyriaki

Πίσω στο χρόνο - Τα δώρα του Λούη

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Σύλβια Πλαθ



ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Σύλβια Πλαθ

Είμαι ασημένιος κι ακριβής. Χωρίς προκαταλήψεις.
Ό,τι κι αν δω, αμέσως το ρουφάω
Έτσι όπως είναι, χωρίς να με θαμπώνει αγάπη ή απέχθεια.
Δεν είμαι σκληρός, μονάχα φιλαλήθης…
Το μάτι ενός μικρού θεού, με τέσσερις γωνίες.
Τον περισσότερο καιρό στοχάζομαι τον τοίχο απέναντί μου.
Ροζ με κηλίδες είναι. Τον κοιτάζω τόσον καιρό τώρα
Που μου φαίνεται κομμάτι της καρδιάς μου. Μα τρεμοπαίζει.
Πρόσωπα και σκοτάδι μάς χωρίζουν ξανά και ξανά.

Τώρα είμαι λίμνη. Μια γυναίκα σκύβει πάνω μου,
Ψάχνοντας στα νερά μου το τι στ’ αλήθεια είναι.
Έπειτα στρέφεται σε κείνους τους ψεύτες, τα κεριά ή το φεγγάρι.
Βλέπω τη ράχη της, και την αντανακλώ πιστά.
Με δάκρυα μ’ ανταμείβει και μια τρικυμία από χέρια.
Της είμαι σημαντικός. Έρχεται και ξανάρχεται.
Κάθε πρωί το πρόσωπό της του σκοταδιού παίρνει τη θέση.
Μέσα μου πνίγηκε, νεαρό κορίτσι, και μέσα μια γριά
Μέρα τη μέρα αναδύεται προς το μέρος της, σαν ψάρι τρομερό.

Σαλάτα καλαμποκιού

 


















Σαλάτα καλαμποκιού
Απλή, αλλά νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και αρωματικό βασιλικό. Ιδανικό συμπλήρωμα στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Φρέσκο καλαμπόκι: 4 μεγάλα (ρόκες) καθαρισμένα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο βασιλικό: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξύδι: 2 κουταλάκια τσαγιού
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτετε τα καλαμπόκια. Τα βράζετε για 4 - 10 λεπτά (ανάλογα πόσο τρυφερά είναι). Τα βγάζετε και τα βάζετε σε κρύο νερό.

Όταν κρυώσουν, κόβετε ολόγυρα τα σποράκια του καλαμποκιού και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε.

radicio.com

Οι «κακοί» συνδυασμοί της φρουτοσαλάτας


 
Οι «κακοί» συνδυασμοί της φρουτοσαλάτας

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι γνωστό, αλλά το ότι λ.χ. το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα σε μια φρουτοσαλάτα, λίγοι το ξέρουν…

Τα φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ισχυρίζεται ο χιλιανός βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Οι λάθος συνδυασμοί σε μια φρουτοσαλάτα

Μία από τις ανακαλύψεις του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την οξύνωση του οργανισμού. Μεταξύ αυτών το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί.

«Παρόλο που είναι της ίδιας οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα που, αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά, προκαλούν άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας, ενώ ευθύνονται και για την εμφάνιση κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται μέσα σε μια τέτοια φρουτοσαλάτα», τονίζει ο Α. Μοράλες.
Φρουτοσαλάτες… δηλητήριο

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί: «Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους.

Η “τυχαία” φρουτοσαλάτα (δηλαδή η ανάμειξη οποιονδήποτε φρούτων) είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»!

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα έχει άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες πράσινων λαχανικών και ότι μόνο το μήλο ταιριάζει με αυτές.

Καλά και «κακά» φρούτα

Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό.

Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω φρούτα, ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο!

Το αβοκάντο είναι όπως… το αίμα
Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα: «Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη του είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σαν να πίνεις… αίμα»!

Καρπούζι και πεπόνι. Τελικά, πάνε μαζί;

Το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους, σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες.

Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται μόνο του και κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. «Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα».

Και άλλοι «κακοί» συνδυασμοί

Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους. Ο Α. Μοράλες παρατηρεί ότι όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία.
Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, καθώς προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί ο μυελός των οστών. Γι αυτό, αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι, ιδίως εάν σκοπεύετε να πιείτε αλκοόλ αμέσως μετά.

Το «ωράριο» της φρουτοσαλάτας

Προς αποφυγή παρανοήσεων, ο Α. Μοράλες συνιστά να τρώγονται τα ξινά (πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μισή ώρα ας καταναλώνεται φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων ή ένα κανονικό πρωινό.

Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα.

Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο…
Η ιδανική ποσότητα φρουτοσαλάτας και το «οικολογικό» μανταρίνι

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό κατά τον Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν οξύνωση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ο Μοράλες παρατηρεί: «Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρουτοσαλάτες, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση. Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί, αυτό δεν είναι καλό».

Για τον Μοράλες, ειδικά το μανταρίνι είναι το «οικολογικό» φρούτο, διότι είναι «το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο. Ακόμα, είναι το πιο πλούσιο σε φολικό οξύ.

Γι' αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της «δισχιδούς ράχης» και άλλα προβλήματα στο βρέφος.

healthpress.gr

Ἡ Σφίγγα τῆς Αἲγινας...


 

Ἡ Σφίγγα τῆς Αἲγινας...

Tὸ Ἀρχαιολογικὸ μουσεῖο τῆς Αἲγινας εἶναι τὸ πρῶτο Μουσεῖο τῆς Ἑλλάδος. Ἰδρύθηκε τὸ 1829 μὲ τὴ φροντίδα τοῦ Ἀ. Μουστοξύδη. Τὸ σημερινὸ κτίριο οἰκοδομήθηκε τὸ 1980 στὸν ἀρχαιολογικό χῶρο τῆς Κολώνας καὶ εἶναι δωρεὰ τοῦ Βαυαρικοῦ Συλλόγου τῶν Φίλων τοῦ Μουσείου τῆς Αἲγινας.


Τὸ Μουσεῖο φιλοξενεῖ στὸ χῶρο του, ἀνάμεσα σὲ ἂλλα σημαντικὰ ἀρχαιολογικὰ εὐρήματα καὶ τὴ μαρμάρινη Σφίγγα ποὺ εἶχε στηθεῖ στὸ ἱερὸ τοῦ Ἀπόλλωνα Κολώνας πάνω σὲ ψηλὸ κίονα. Χρονολογεῖται τὸ 470-460 π.Χ.


Ἡ Σφίγγα αὐτὴ ὓψους 0,94 μ. εἶναι κλασσικὸ ἒργο μὲ ἒντονο τὸν ἀνθρώπινο χαρακτῆρα καὶ πλαστικὴ δύναμη ποὺ εἶχε ἀποδοθεῖ στὸν μεγάλο Βοιωτὸ γλύπτη Κάλαμι. Ἒργο ἀντιπροσωπευτικὸ τῆς μεγάλης γλυπτικῆς παράδοσης τῆς Αἲγινας, ἡ ὁποία εἶχε ἀναπτύξει δικό της ἐργαστήρι ἢδη ἀπὸ τὴν πρώιμη ἀρχαικὴ ἐποχή (Δαιδαλικὸς ρυθμός) ποὺ ἀνέδειξε σημαντικοὺς καλλιτέχνες ὃπως τὸν ΟΝΑΤΑ,ΜΙΚΩΝΑ, ΣΜΙΛΙ κ.ἂ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις