Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σαλάτα καλαμποκιού

 


















Σαλάτα καλαμποκιού
Απλή, αλλά νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και αρωματικό βασιλικό. Ιδανικό συμπλήρωμα στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Φρέσκο καλαμπόκι: 4 μεγάλα (ρόκες) καθαρισμένα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο βασιλικό: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξύδι: 2 κουταλάκια τσαγιού
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτετε τα καλαμπόκια. Τα βράζετε για 4 - 10 λεπτά (ανάλογα πόσο τρυφερά είναι). Τα βγάζετε και τα βάζετε σε κρύο νερό.

Όταν κρυώσουν, κόβετε ολόγυρα τα σποράκια του καλαμποκιού και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε.

radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις