Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ελαφρύ και γρήγορο στρούντελ μήλου


Ελαφρύ και γρήγορο στρούντελ μήλου

Ένα πανεύκολο, γρήγορο και υγιεινό γλυκό που δεν απαιτεί καμία προετοιμασία! Ιδανικό για τις…νυχτερινές λιγούρες και όχι μόνο! Το γλυκό αυτό είναι πεντανόστιμο και δεν έχει λιπαρά! Η αίσθηση του καραμελωμένου μήλου θα σας απογειώσει!

● 1 φύλλο σφολιάτας
● 1-2 μήλα
● 10 κοφτά κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
● 1 χούφτα καρύδια ψίχα
● κανέλα

Αφήνετε την σφολιάτα να ξεπαγώσει λίγο ώστε το φύλλο να μην σπάει και να μην κολλάει.

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 10 τετραγωνα κομμάτια.

Ξεφλουδίζετε και κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας.

Από πάνω τρίβετε τα καρύδια και στη συνέχεια ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε κάθε κομμάτι.

Πασπαλίζετε με κανέλα και κλείνετε την σφολιάτα ώστε να δημιουργηθεί ένα «πιτάκι».

Βάζετε τα στρούντελ σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

5tinimera.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις