Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γαρίδες σαγανάκι


Γαρίδες σαγανάκι

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι!

• ½ κιλό γαρίδες
• ½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
• 1 μικρό κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
• αλάτι
• πιπέρι

Βάζετε σε πυρέξ τις γαρίδες, μαζί με τη φέτα, τις ντομάτες (λιωμένες), αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε στους 200°C, μέχρι να δέσει η ντομάτα. Περίπου για 1 ώρα.

jenny.gr

7 δυναμωτικές τροφές

7 δυναμωτικές τροφές για πολλή ενέργεια

Η μόνη λύση για να υπερνικήσουμε την κόπωση, βρίσκεται σε τροφές που συνδυάζουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, περιέχοντας λίγες θερμίδες, λίπη και ζάχαρη.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας δεν είναι ιδιαίτερα υγιής και αυτό συχνά επηρεάζει το σώμα και τον οργανισμό μας. Λίγο η κούραση στη δουλειά, λίγο η έλλειψη ενός καλού ύπνου, φτάνει ένα σημείο της ημέρας που νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν και αδυνατούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Συνήθως το πρωινό είναι ένα γεύμα που προσπερνάμε και έπειτα ή τρώμε ένα γεύμα γεμάτο από κορεσμένους υδατάνθρακες ή επιλέγουμε κάποιο σνακ με ζάχαρη που απλά μας ανοίγει περισσότερο την όρεξη. Η μόνη λύση για να υπερνικήσουμε την κόπωση, βρίσκεται ωστόσο σε τροφές που συνδυάζουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, περιέχοντας λιγότερες από 200 θερμίδες και χωρίς λίπη και ζάχαρη.
Καρύδια και αμύγδαλα
Τίποτα δε βοηθάει περισσότερο στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όσο λίγα αμύγδαλα. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 23 αμύγδαλα το πρωί συνδράμουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου για την υπόλοιπη ημέρα, γι’ αυτό να μην αποφεύγετε αυτό το γεύμα.
Αν πάλι έχετε περιορισμένο χρόνο ή νιώθετε το άγχος να σας καταβάλλει, φάτε 12-14 καρύδια. Τα ω-3 λιπαρά που περιέχουν, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και θα τονώσουν το μυαλό σας.
Για κάτι πιο… πικάντικο, μπορείτε να ψήσετε 2 μπολ καρύδια σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν στους 190 βαθμούς κελσίου. Να σημειωθεί ότι το πιπέρι καγιέν έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα
Η λακτόζη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε την αίσθηση της πείνας, λόγω των υψηλών επίπεδων πρωτεΐνης που διαθέτει, δίνοντας άμεσα ενέργεια στον οργανισμό.
Για ένα υγιές και δυναμικό πρωινό, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά γιαουρτιού σε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης. Τα προβιοτικά συμβάλλουν στην υγιή πέψη και την ανοσία του οργανισμού, ενώ αποτρέπουν το φούσκωμα.
Μπορείτε επίσης να προσθέτετε γάλα στον καφέ σας ή ακόμη καλύτερα να καταναλώνετε στο πρωινό σας, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, γιατί όσο και αν η καφεΐνη μας ωθεί να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας, η τακτική κατανάλωση μπορεί σε βάθος χρόνου να επηρεάσει την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, η καφεΐνη αυξάνει την ποσότητα ασβεστίου που χάνεται στα ούρα.
Αβοκάντο και ελαιόλαδο
Ένα αβοκάντο την ημέρα την… πείνα κάνει πέρα και μάλιστα είναι ιδιαίτερα δυναμωτικό το μεσημέρι. Τα μονοακόρεστα λίπη στο αβοκάντο και το ελαιόλαδο, κάνουν καλό στην καρδιά και επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου ώστε να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, το ελαϊκό οξύ στο ελαιόλαδο, βοηθά στην καταπολέμηση της πείνας, ενεργοποιώντας μια περιοχή στον εγκέφαλο που ενημερώνει το σώμα ότι είναι χορτάτο.
Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, το οποίο ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών και της πίεσης, καθώς και σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά το σώμα να παράγει και να διατηρήσει νέα κύτταρα.
Αν λοιπόν έχετε όρεξη για ένα μεσημεριανό σνακ, επιλέξτε ένα μικρό αβοκάντο, βγάλτε το κουκούτσι, κόψτε το σε κομμάτια και στη συνέχεια περιχύστε το με ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με αλάτι και πιπέρι.
Καλά βρασμένο αυγό
Με 80 περίπου θερμίδες, ένα καλά βρασμένο αυγό, περιέχει πολλές πρωτεΐνες και μπορεί να συγκρατήσει την όρεξή σας για ώρες. Ένα πρωινό πλήρες σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες έχει αποδειχτεί πως μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα κορεσμού ακόμη και για τρεις και τέσσερις ώρες αργότερα, περισσότερο δηλαδή από ένα πρωινό χαμηλό σε πρωτεΐνες αλλά πλούσιο σε υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες και για αυτό παρέχει αίσθηση κορεσμού και υψηλά επίπεδα ενέργειας.
Ένα βραστό αυγό είναι το πιο απλό γεύμα και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να ετοιμαστεί. Βράστε μερικά όταν έχετε χρόνο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να έχετε ένα έτοιμο γεύμα όλη την εβδομάδα. Όταν έρθει η ώρα να τα καταναλώσετε, πασπαλίστε τα με πάπρικα, πιπέρι και αλάτι και στύψτε λίγο χυμό λεμονιού για ένα δυναμωτικό σνακ.
Blueberries (Μύρτιλλα)
Μετά το γεύμα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για επιδόρπιο, από ένα μπολ με blueberries και γιαούρτι λίγων λιπαρών. Κάθε μπολ περιέχει λίγες θερμίδες χωρίς λιπαρά και θα οξύνει τη συγκέντρωσή σας για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τα blueberries είναι από τις πιο πλούσιες αντιοξειδωτικές τροφές, με τις ενώσεις τους να προκαλούν ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Μια πολύ καλή λύση λοιπόν θα ήταν να αντικαταστήσετε τον απογευματινό καφέ με ένα ποτήρι χυμού από blueberries. Ειδικά τα άτομα με προβλήματα μνήμης λόγω ηλικίας, έχει αποδειχτεί πως λειτουργούν καλύτερα αν πίνουν ένα ποτήρι χυμού από blueberries καθημερινά.
Μαύρη σοκολάτα
Πολλές φορές η δουλειά μπορεί να δημιουργήσει άγχος, το οποίο μειώνει την ενέργειά μας για το υπόλοιπο της ημέρας. Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να καταναλώσετε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Όχι μόνο απελευθερώνει τις ενδορφίνες που θα βελτιώσουν αμέσως τη διάθεσή σας, αλλά επηρεάζει και τη σεροτονίνη, η οποία κατευνάζει τα νεύρα.
Πλούσια σε φλαβονοειδή, η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτική δύναμη που εμποδίζει τη βλάβης των κυττάρων, ενώ συμβάλλει και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνουμε, αφού ένα με δύο κομμάτια είναι αρκετά.
Εσπεριδοειδή
Αν θέλετε να τονώσετε την ενέργειά σας, δεν είναι ανάγκη να φάτε κάτι, αφού μπορείτε… να το μυρίσετε. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών έχει αποδειχτεί ότι δημιουργούν εγρήγορση, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να μυρίσετε ένα πορτοκάλι. Μετά μπορείτε να το φάτε, με τα φυσικά σάκχαρά του να χωνεύονται μέσα σε 30 λεπτά, προσφέροντας γρήγορη ενέργεια.
Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες και διάφορους υδατάνθρακες που προσφέρουν ενέργεια για περισσότερη ώρα από κάποιο γλυκό. Εννοείται φυσικά ότι τρώγοντας για παράδειγμα ένα γκρέιπφρουτ πριν από το γεύμα, μπορείτε να χάσετε και βάρος, οπότε κόψτε το στη μέση, βγάλτε τη φλούδα και πασπαλίστε το με μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί.

5 αντρικά μυστικά στο sex



5 αντρικά μυστικά στο sex που κάθε άντρας θα ήθελε να γνωρίζουμε!

Όταν η συζήτηση έρχεται στο sex, όπως είναι φυσικό οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν κατά πολύ! Ενώ λοιπόν οι γυναίκες, μπορούν να μιλούν, είτε με φίλες είτε και με τους συντρόφους τους για ώρες, από το τι τους αρέσει, μέχρι τι τις ξενερώνει και τι εσώρουχα προτιμούν και ποια όχι, οι άντρες είναι κομματάκι πιο στρείδια στο ζήτημα αυτό. Μπορεί λοιπόν εμείς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς ποιο κιλοτάκι φορούσε η κολλητή μας την τελευταία φορά που έκανε sex, οι άντρες ωστόσο δεν μπαίνουν σε τέτοιες λεπτομέρειες, είτε γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας τους, είτε γιατί απλά βαριούνται! Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα, το τι τελικά αρέσει σε έναν άντρα, να φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και όταν τελικα κάποια καπάτσα το ανακαλύψει, από τη χαρά της να πάει στα μπουζούκια με τις κολλητές της! Ξέρατε όμως φίλες μου, ότι τα γούστα των αντρών στο sex δεν είναι τόσο περίπλοκα ή τόσο brutal όσο τα φανταζόμασταν; Ξέρατε επίσης, ότι θα έδινε και το χέρι του προκειμένου ως διά μαγείας να μαθαίναμε τι του αρέσει και τι όχι, χωρίς να χρειαστεί να μας το πει γιατί απλά ντρέπεται; Παρακάτω σας έχουμε μία μικρή λίστα για να πάρετε μία ιδέα...

1. Κατά βάθος είναι ένας... cuckold: Δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτό; Λυπούμεθα αλλά αν μας διαβάζατε θα γνωρίζατε ότι πρόκειται για μία νέα και ιδιαίτερη μόδα στο sex που περιλαμβάνει ένα ζευγάρι και έναν άντρα ιδιαιτέρως προικισμένο. Δεν εννοούμε τρίο, αν αυτό καταλάβατε, αλλά το να παρακολουθεί ο άντρας την φίλη του να κάνει sex με τον άλλον άντρα χωρίς να του επιτρέπεται ουδεμία συμμετοχή. Μπορεί να σας ακούγεται τολμηρό και άρρωστο, αλλά είναι αρκετά μεγάλη η μερίδα των αντρών που κυριολεκτικά θα πέθαιναν για κάτι τέτοιο. Να ξέρετε ότι δύσκολα θα σας κάνει σχετική κουβέντα ή ακόμα και αν κάνετε εσείς συζήτηση θα το παραδεχτεί, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυνανίζεται με τη σκέψη αυτή; Το θεωρείτε τραβηγμένο; Δεν έχετε παρά να κάνετε μία και μόνο ερώτηση.

2. Ανταλλαγή... ρούχων: Θυμάστε που η Victoria είχε πει κάποτε για το σύζυγο David ότι λατρεύει να φοράει τα στρινγκ της στις προσωπικές τους στιγμές και το αγόρι είχε ακούσει τα εξ' αμάξης; Ε λοιπόν, δεν είναι μόνο ο Beckham που έχει αυτό το φετίχ αλλά το 99% των αντρών! Γενικότερα, δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μία γυναίκα να φοράει το μποξεράκι του καλού της ή το πουκάμισο, στα δικά τους μάτια πάντα. Κατά το ίδιο σκεπτικό, δεν θα τους χαλούσε καθόλου, μη σας πούμε θα τους ερέθιζε κιόλας, να φορέσουν ένα δικό σας εσώρουχο ή κάτι άλλο τελοσπάντων το οποίο φοράτε σε πιο προσωπικές σας στιγμές. Προσοχή, αυτό είναι ακόμα ένα πράγμα το οποίο δεν θα παραδέχονταν ποτέ, αλλά τυχαία νομίζετε ότι οι περισσότεροι άντρες ντύνονται γυναίκες τις απόκριες; Αν είστε λίγο extreme, μπορείτε να κάνετε μία συμφωνία: Θα φορέσετε το μποξεράκι του αν βάλει το βρακάκι σας! Πολύ πιθανό να δεχτεί...

3. Ποιος είναι το αφεντικό: Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο άντρας είναι πιο μονόχνωτος από τη γυναίκα, αλλά όταν έρχεται η ώρα του sex η φαντασία του κυριολεκτικά οργιάζει! Αν για παράδειγμα έχετε αντιληφθεί ότι του αρέσει να σας φέρεται βίαια κατά τη διάρκεια του sex, σε λογικά πάντα πλαίσια, τότε μπορείτε για ένα ολόκληρο βράδυ να είστε η σκλάβα του και να σας κάνει εκείνος ότι θέλει. Αν πάλι, υποψιάζεστε το ακριβώς αντίθετο, τότε βγάλτε την... bitch από μέσα σας και δώστε του να καταλάβει! Προσοχή, μην τον ξεφτιλίσετε τον άνθρωπο γιατί ο αντρικός εγωισμός είναι πολύ πιο ισχυρός από το γυναικείο. Να ξέρετε πάντως, ότι αν το κάνετε σωστά, σίγουρα θα σας ευγνωμονεί!

4. Μασάζ από... πίσω: Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όπως η γυναίκα διαθέτει σημείο G έτσι ακριβώς διαθέτει και ο άντρας. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, το εν λόγω σημείο του άντρα, είναι κοντά στον πρωκτό. Το θέμα αυτό λοιπόν, αποτελεί τεράστιο ταμπού, όχι τόσο για τη γυναίκα, η οποία είναι πιο εξοικειωμένη και άνετη γενικότερα, αλλά πολύ περισσότερο για τον άντρα, ο οποίος θεωρεί ότι από τη στιγμή που οτιδήποτε πλησιάσει τα οπίσθιά του, είναι ικανό αυτομάτως να τον κάνει gay! Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι οι άντρες των οποίων οι παρτενέρ τους έχουν αγγίξει από πίσω, δεν εννοούμε να βάλουν κανά δονητή ούτε και 3 δάχτυλα, αλλά απαλά και διακριτικά, και δεν τους άρεσε. Ο λόγος; Πολύ απλά, ο αντρικός πρωκτός είναι εξίσου ευαίσθητος με τον γυναικείο! Κάντε μία συζήτηση με τον καλό σας, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλει αλλά να φοβάται την αντίδρασή σας. Κλασικά...

5. Δημόσιο sex: Δεν υπάρχει άντρας στον οποίο να μην αρέσει να κάνει sex σε δημόσιο χώρο και τώρα τελευταία όλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν και νιώθουν άνετα με αυτό. Το sex σε δημόσιο χώρο λοιπόν, μπορεί να είναι άβολο και να έχει πολλούς περιορισμούς, αλλά και μόνο ο φόβος ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείτε να γίνετε τσακωτοί, είναι κάτι που ανεβάζει την λίμπιντο στα ύψη! Το γεγονός ότι του αρέσει το συγκεκριμένο, μαρτυρά αυτοπεποίθηση για τον ίδιο αλλά και σιγουριά για εσάς και το σώμα σας. Αν λοιπόν σας έρθει εκεί που είστε κάπου για ποτό, να κάνετε sex, μη διστάσετε να τον αρπάξετε γιατί μπορεί να μην σας έχει πει ποτέ κάτι, αλλά σίγουρα το θέλει!

queen.gr

Τυρόπιτα με γιαούρτι


Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

• 600 γρ. φέτα
• 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι
• 150 γρ. φρέσκο βούτυρο (εκτός ψυγείου)
• 4 αβγά
• 1 φλ.τσ. αλεύρι που δουσκώνει μόνο του
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά γιά 10'. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο γιά το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Οταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Οταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο γιά 40'-45', μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

tips: η τυρόπιτα μπορεί να ετοιμαστεί και χωρίς μίξερ, χτυπώντας τα υλικά με το σύρμα των αβγών. Σ' αυτή την περίπτωση, χτυπάμε τα αβγά χωριστά πριν τα προσθέσουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αν θέλουμε την τυρόπιτα πιό αφράτη χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, που την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά στο τέλος, αφού έχει μπει και η φέτα.

athinorama.gr

Παγωτό τσουρέκι

Παγωτό τσουρέκι

• 1 ερμολ (φυτικη κρεμα για σαντιγυ)
• 1 ζαχαρουχο γαλα
• 1 εβαπορε
• 2 κουταλιες λικερ μαστιχας
• 2 κουταλάκια σαλέπι
• 3 χοντρες φέτες τσουρέκι

Το ερμολ και τα γάλατα πρέπει να είναι στο ψυγειο για 24 ώρες.

Χτυπάμε στο μίξερ το ερμολ για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.Παίρνουμε λίγο απο το εβαπορέ και διαλύουμε το σαλέπι.Το ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ μαζί με το υπόλοιπο εβαπορέ.Χτυπάμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυμξη.Μετά απο μισή ώρα το βγάζουμε και αφου έχουμε κόψει το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει το παγωτο.

Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας

σάλτσα σοκολάτας
• 340 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 1/3 κούπας ζάχαρη
• 1/3 κούπας γλυκόζη
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλιά σούπας λικέρ καφέ ή αλλα

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα,την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα.ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Ρίχνουμε την βανίλια και το λικερ και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε.

oisintagestisdespinas.blogspot.com

Nεώτερα δεδομένα για τη φρουκτόζη

Nεώτερα δεδομένα για τη φρουκτόζη

Μήπως τελικά δεν είναι το κατάλληλο υποκατάστατο ζάχαρης;

Η κοινή ζάχαρη αποτελείται από δύο μόρια: τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Η γλυκόζη όπως είναι γνωστό έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλεί απότομη αύξηση της ινσουλίνης, ενώ δεν είναι γλυκιά. Απεναντίας, η φρουκτόζη, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένη γλυκύτητα, γι’ αυτό και για αρκετά χρόνια την προτείναμε σε άτομα που ζουν με διαβήτη για καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.

Oι σύγχρονοι διαιτολόγοι συμβουλεύαμε διαβητικούς και μη ανθρώπους να προτιμούν τη φρουκτόζη από τη ζάχαρη γιατί δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης και παράλληλα είναι πιο γλυκιά.

Ωστόσο την τελευταία τριετία, όλο και περισσότερες μελέτες έρχονται στην επιφάνεια που αναιρούν την "ακίνδυνη" χρήση της φρουκτόζης και βάζουν ερωτηματικά ως προς τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι ο μεταβολισμός της φρουκτόζης στο συκώτι μειώνει απότομα την ενέργεια σε μορφή ATP με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η διαδικασία της λιπογένεσης όπως ακριβώς γίνεται και με την κατανάλωση αλκοόλ (Bray GA 2013). Επιπροσθέτως η φρουκτόζη αυξάνει την παραγωγή ουρικού οξέως αλλά και των τριγλυκεριδίων. Όσον αφορά στο γλυκαιμικό έλεγχο, όχι μόνο δεν τον βελτιώνει αλλά μακροπρόθεσμα τον χειροτερεύει καθώς προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη. Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι η φρουκτόζη αυξάνει το οξειδωτικό στρες προκαλώντας κυτταρική δυσλειτουργία και γήρανση (Lustig RH 2013). Υπόνοιες υπάρχουν ότι η φρουκτόζη όπως και η ζάχαρη επιδρά στο κέντρο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου και ως εκ τούτου το άτομο που την καταναλώνει εθίζεται σε αυτήν.

Συμπερασματικά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην συχνότητα κατανάλωσης φρουκτόζης ως υποκατάστατο ζάχαρης. Προτείνεται η κατανάλωση μικρότερης ποσότητας κοινής ζάχαρης ή η επιλογή μαύρης (ακατέργαστης) ζάχαρης σε φυσιολογική ποσότητα στα καθημερινά ροφήματα (1-1,5 κουταλιά του γλυκού) αντί για φρουκτόζη.

femail.gr

Τέλος στους μαύρους κύκλους


Τέλος στους μαύρους κύκλους με μία σπιτική μάσκα
Αποτελείται από φυσικά συστατικά
Η σωματική, αλλά και η ψυχική κούραση, αποτυπώνεται στο βλέμμα μας δημιουργώντας αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία. Ευτυχώς όμως πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο έχει πολλές λύσεις που να βασίζονται σε φυσικά συστατικά.

Μία από αυτές είναι και η μάσκα από πατάτα και μαϊντανό.

Θα χρειαστείτε:

- 1 πατάτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κομματάκια γάζα

Τρόπος παρασκευής:

Πλύνετε πολύ καλά την πατάτα και στην συνέχεια τρίψτε την με έναν τρίφτη. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και προσθέστε τον στην τριμμένη πατάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σας και τοποθετήστε το σε κάθε κομματάκι γάζας. Έπειτα, βάλτε τις γάζες πάνω στα μάτια σας και αφήστε τις να δράσουν για 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και απλώστε την κρέμα ματιών σας.
beautetinkyriaki

Κεχρένιο κέικ

Κεχρένιο κέικ

Η λίστα με τα θετικά χαρακτηριστικά του κεχριού δεν τελειώνει! Αρκεί να πούμε πως ήταν η βασική τροφή της Πυθαγόρειας δίαιτας (όπως ονομαζόταν η χορτοφαγία μέχρι τον 19ο αιώνα όπου ο όρος αντικαταστάθηκε από τη «χορτοφαγική διατροφή), ήταν.. το κεχρί! Ένα κεχρένιο κέικ για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά και για όσους νηστεύουν!

• 500 γρ κεχρί
• 1 μπουκετάκι μπρόκολο
• 3-4 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί)
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 χλωρό κρεμμύδι
• Λίγο μαϊντανό
• 20- 30 αμύγδαλα αποφλοιωμένα
• 1 κ.γ. κιτρινόριζα
• 1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ
• Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
• Θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Για τα λαχανικά (μπρόκολο, πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό): τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι& πιπέρι, τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Για το κεχρί: Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό, σε τριπλάσια ποσότητα από το κεχρί (3 μέρη νερού προς ένα μέρος κεχρί).
Όταν το νερό πάρει βράση προσθέτουμε το κεχρί και όταν το νερό ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και την κιτρινόριζα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Το κεχρί είναι έτοιμο!

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ στην οποία μεταφέρουμε το μείγμα.

Πιέζουμε ελαφρώς με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα.

Αφήνουμε όσο χρειαστεί ώστε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και έπειτα αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε από πάνω θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.

lovecooking.gr

Πάμπλο Πικάσο


Pablo picasso 1.jpgΟ Πάμπλο Ντιέγο Χοσέ Φρανσίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουσένο Μαρία ντε λος Ρεμέδιος Σιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Ρουίς αϊ Πικάσο ή απλά Πάμπλο Πικάσο (25 Οκτωβρίου 1881 - 8 Απριλίου 1973) ήταν Ισπανός ζωγράφος. Είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ου αιώνα, συνιδρυτής μαζί με τον Ζωρζ Μπρακ του κυβισμού και με σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Αν και ο Πικάσο ήταν πρώτα απ' όλα ζωγράφος (στην πραγματικότητα θεωρούσε ότι ένας καλλιτέχνης οφείλει να ζωγραφίζει για να μπορεί να θεωρηθεί αληθινός καλλιτέχνης), εργάστηκε επίσης με μικρά κεραμικά και χάλκινα γλυπτά, ενώ έγραψε ακόμη και ποιήματα. Ο ίδιος αυτοπροσδιοριζόταν και ως ποιητής λέγοντας "Je suis aussi un poète", δηλαδή "είμαι κι εγώ ένας ποιητής". Θεωρείται πως μέσα από τα ποιήματά του, ο Πικάσο εξέφρασε πιο έντονα την σχέση του με τον υπερρεαλισμό. Ξεκίνησε τη συγγραφή τους το 1934 και συλλογές αυτών δημοσιεύτηκαν αργότερα στα περιοδικά Cahiers d' Art (Τετράδια τέχνης) και La Caceta de Arte.

Το διασημότερο ίσως έργο του Πικάσο είναι η Γκερνίκα (ή Γκερνίκα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά), η απεικόνιση του Γερμανικού βομβαρδισμού της πόλης της Ισπανίας Γκερνίκα. Αυτός ο μεγάλος καμβάς περιγράφει την απανθρωπιά, την βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. Η διαδικασία της ζωγραφικής του πίνακα αποτυπώθηκε σε μια σειρά φωτογραφιών από τη διασημότερη ερωμένη του Πικάσσο, την Dora Maar, μια διακεκριμένη καλλιτέχνιδα. Η Γκερνίκα έμεινε κρεμασμένη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης για πολλά χρόνια και ο Πικάσο είχε δηλώσει πως δε θα επέστρεφε στην Ισπανία προτού αποκατασταθεί πλήρως η δημοκρατία. Το 1981 η Γκερνίκα επιστράφηκε στην Ισπανία και εκτέθηκε αρχικά στο Casón del Buen Retiro και κατόπιν στο Μουσείο ντελ Πράδο. Το 1992 ο πίνακας μεταφέρθηκε στην οριστική του θέση στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία στη Μαδρίτη, του οποίου έγινε το διασημότερο και σπουδαιότερο έκθεμα.

Ο Πικάσο ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος ως ζωγράφος και ως σχεδιαστής, ακόμη και για τα δεδομένα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του κόσμου. Εργάστηκε εξίσου με ελαιογραφίες, υδατογραφίες, παστέλ, κάρβουνο, μολύβι και μελάνι. Απέδωσε σύνθετες σκηνές ως απλές γεωμετρικές μορφές στα έργα του Κυβισμού, αλλά δημιούργησε επίσης και μεγαλοπρεπή ρεαλιστικά πορτραίτα. Τα σκίτσα του με μελάνι και μολύβι φίλων του από την εποχή του Κυβισμού και κατόπιν, εκτιμούνται για την υποτιμημένη οικειότητα τους, και είναι παραδείγματα των δεξιοτήτων του. Ο Πικάσσο κινήθηκε με ευκολία στις τέχνες παρά την περιορισμένη ακαδημαϊκή του κατάρτιση (παρακολούθησε μόνο ένα έτος στη βασιλική ακαδημία της Μαδρίτης). Τα ταλέντα του αυξήθηκαν από μια αυστηρή αίσθηση καθήκοντος στην εργασία του, που κράτησε μέχρι τα τελευταία έτη της μακρόχρονης ζωής του. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών το 1973 και τάφηκε δίπλα στην σύζυγο του Ζακλίν στον κήπο του κάστρου Βωβενάργκ, που του ανήκε, στο χωριό Βωβενάργκ της Γαλλίας.

http://el.wikipedia.org/wiki/Πάμπλο_Πικάσο

Καταΐφι με παγωμένη κρέμα ανθότυρου




Καταΐφι με παγωμένη κρέμα ανθότυρου

Η εξέλιξη του Κιουνεφέ

Mια δική μας παραλλαγή του γλυκού κιουνεφέ, ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Ανατολής και φτιάχνεται στην Τουρκία με το όνομα Κιουνεφέ (Künefe). Έχουμε αφαιρέσει βούτυρο και ζάχαρη κι έχουμε βγάλει το τυρί από το κανταΐφι και το έχουμε μεταμορφώσει σε μια βελούδινη παγωμένη κρέμα.

• 350 γρ. φύλλο καταϊφιού
• 70 γρ φρέσκο βούτυρο

κρέμα:
• 400 γρ. ανθότυρο ανάλατο (οποιοδήποτε τυρί της αρέσκειας σας, αρκεί να είναι κρεμώδες και με σχετικά γλυκιά γεύση)
• 100 γρ. γιαούρτι
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 140 γρ. μέλι
• 1 κ.τ.γ. μαστίχα Χίου
• τρίμμα φιστίκι Αιγίνης ή καβουρδισμένου αμύγδαλου (κατά βούληση)

Σιρόπι:
• 250 ml νερό
• 170 ml μέλι
• 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 3-4 φύλα λουΐζας (προαιρετικά)

Στρώνουμε το καταΐφι σε μικρούς κύκλους και το περιχύνουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθίσει.

Ψήνουμε στους 180 °C για 20' περίπου. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5' σε μέτρια φωτιά.

Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό, μοιράζοντάς το προσεκτικά σε κάθε δίσκο με ένα κουτάλι.

Χτυπάμε τα υλικά του παγωτού στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και τα παγώνουμε στην παγωτομηχανή.

Σερβίρεται αμέσως μόλις ετοιμαστεί. Το καταΐφι ζεστό (όχι καυτό) και το παγωτό μόλις ετοιμαστεί από την μηχανή.

Γαρνίρετε με τρίμματα φιστίκι Αιγίνης ή καβουρδισμένου αμύγδαλου.

glykokyriakis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις