ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλευρι Μαλακο 500γρ
Μαγια 40γρ
Ζαχαρη 100γρ
Βουτυρο 50γρ
Σταφιδα 500γρ
Νερο 500γρ
Κανελα 1κ.γ.
Γαρυφαλο
Μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκιναμε το ζυμωμα με το αλευρι, το νερο, την μαγια
την ζαχαρη, και το βουτυρο. Για περιπου 4λ στην αργη
ταχυτητα και μολις αρχιζει να δενει το ζυμαρι προσθετουμε
τα μυρωδικα μας, κανελα σιγουρα, τα αλλα προαιρετικα,
και μολις τα απορωφησει το ζυμαρι προσθετουμε την σταφιδα
και συνεχιζουμε το ζυμωμα για 3λ στην γρηγορη ταχυτητα.
Αφηνουμε να ξεκουραστει για 20λ και πλαθουμε σε φυτιλια
τα βουταμε στο σουσαμι τα αφηνουμε για ξεκουραση για 30λ,
και κραταμαι τις δυο ακρες και τα γυριζουμε σε σαλιγκαρι,
τοποθετουμε σε λαμαρινα με αντικολητικο χαρτι, αφηνουμε να
γινουν για 40λ και φουρνιζουμε στους 200β για 25λ.
Καλη σας επιτυχια!!!
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλευρι Μαλακο 500γρ
Μαγια 40γρ
Ζαχαρη 100γρ
Βουτυρο 50γρ
Σταφιδα 500γρ
Νερο 500γρ
Κανελα 1κ.γ.
Γαρυφαλο
Μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκιναμε το ζυμωμα με το αλευρι, το νερο, την μαγια
την ζαχαρη, και το βουτυρο. Για περιπου 4λ στην αργη
ταχυτητα και μολις αρχιζει να δενει το ζυμαρι προσθετουμε
τα μυρωδικα μας, κανελα σιγουρα, τα αλλα προαιρετικα,
και μολις τα απορωφησει το ζυμαρι προσθετουμε την σταφιδα
και συνεχιζουμε το ζυμωμα για 3λ στην γρηγορη ταχυτητα.
Αφηνουμε να ξεκουραστει για 20λ και πλαθουμε σε φυτιλια
τα βουταμε στο σουσαμι τα αφηνουμε για ξεκουραση για 30λ,
και κραταμαι τις δυο ακρες και τα γυριζουμε σε σαλιγκαρι,
τοποθετουμε σε λαμαρινα με αντικολητικο χαρτι, αφηνουμε να
γινουν για 40λ και φουρνιζουμε στους 200β για 25λ.
Καλη σας επιτυχια!!!