Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

DIY υγρό γενικού καθαρισμού σε σπρέυ μόνο με φυσικά υλικά.

DIY υγρό γενικού καθαρισμού σε σπρέυ μόνο με φυσικά υλικά.

Καθαριότητα σπιτιού

Τέρμα με τα χημικά καθαριστικά ! Φτιάχνουμε το δικό μας σπρέυ γενικού καθαρισμού χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά !
Θα χρειαστούμε :
  • Γυάλινο βάζο με το καπάκι του
  • Λευκό ξύδι
  • Φλούδες από πορτοκάλια, μανταρίνια (εσπεριδοειδή γενικότερα)
  • Άδειο πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέυ
Διαδικασία :
  1. Βάζουμε τις φλούδες στο βάζο έως ώτου να γεμίσει μέχρι πάνω. Δεν τις συμπιέζουμε, ώστε να χωρέσει και το ξύδι.
  2. Συμπληρώνουμε στο βάζο το λευκό ξύδι μέχρι την κορυφή.
  3. Σφραγγίζουμε το βάζο με το μεταλλικό καπάκι. Προσέχουμε να κλείνει καλά το καπάκι.
  4. Τοποθετώ το βάζο στο ντουλάπι για 2 εβδομάδες.
  5. Ανοίγω το βάζο και αφαιρώ τις φλούδες.
  6. Συμπληρώνω το ξύδι (που πλέον έχει έντονο άρωμα πορτοκαλιού) στο άδειο μπουκάλι και το χρησιμοποιώ για γενικό καθαρισμό του σπιτιού
Η απολυμαντική ιδιότητα του ξυδιού σε συνδιασμό με το άρωμα πορτοκαλιού θα κρατήσουν το σπίτι σας καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια, ενώ παράλληλα θα το αρωματίσουν υπέροχα !
Καλή επιτυχία !
Πηγή : fountainavenuekitchen

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!

Φωτογραφία: Η συνταγή για το ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!

Υλικά για 24 κομμάτια


2 1/2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ- ΜΠΕΡ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ(ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙς ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΤΓΜΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
1 ΚΟΥΤΙ MORFAT ΣΑΝΤΙΓΥ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ
ΤΡΟΥΦΑ Η ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 35Χ25 ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΓΑΡΙΝΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Η ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ! ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!Αρτοποιεια & Συνταγες.

Η συνταγή για το ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!

Υλικά για 24 κομμάτια


2 1/2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ- ΜΠΕΡ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ(ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙς ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΤΓΜΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
1 ΚΟΥΤΙ MORFAT ΣΑΝΤΙΓΥ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ
ΤΡΟΥΦΑ Η ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 35Χ25 ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,ΓΑΡΙΝΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Η ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ! ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Καλλιεργήστε φρούτα του δάσους στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

http://www.back-to-nature.gr/2013/04/blog-post_3077.html

Καλλιεργήστε φρούτα του δάσους στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να μαζεύει δροσερά φρούτα το δάσους, όχι σε κάποιο πυκνό μονοπάτι ή σε κάποιο ορεινό ξέφωτο, αλλά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας; Κι όμως αυτό μπορεί να γίνει και να είναι για σας μια επιπλέον καλοκαιρινή απόλαυση .
Τα περισσότερα από αυτά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε φρούτα των δάσους δεν είναι παρά διάφορα είδη μούρων και άλλων μικρόκαρπων φρούτων. Πέρα από το γεγονός ότι πολλά απ' αυτά έχουν νόστιμη γεύση είτε ωμά είτε σαν συστατικό σε διάφορα τρόφιμα, έχουν επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή, όπως η βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Μάλιστα μπορείτε να τα καταναλώσετε άμεσα χωρίς καμιά προετοιμασία παρά μόνο ξεπλένοντάς τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλά φαγητά και τρόφιμα όπως σε επιδόρπια δημητριακών, μαρμελάδες, γιαούρτι, ψωμί, κέικ, μπισκότα και παγωτά, ακόμη και κρασί! Μπορούν να καταψυχθούν για να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Η καλλιέργεια φρούτων του δάσους θα σας προσφέρει μια θαυμάσια διακοσμητική προσθήκη στον κήπο καθώς τα φυτά αυτά είναι αρκετά διακοσμητικά όταν ανθίζουν την άνοιξη αλλά και όταν καρποφορούν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Επιπλέον θα αποκτήσετε και και έξτρα φρέσκα υλικά στην κουζίνα σας.

Τα περισσότερα από τα φυτά φρούτων του δάσους που θα βρείτε στην αγορά είναι ενδημικά της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλλιεργηθούν στην χώρα μας. Ας γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά από αυτά.
Φραγκοστάφυλο (Ribes spp)

Το φραγκοστάφυλο είναι ένας μικρός θάμνος ύψους 1-2 μ. ανθεκτικός στο κρύο, που ευδοκιμεί σε υγρά και δροσερά κλίματα και σε όλα τα εδάφη εκτός των πολύ υγρών. Οι καρποί του είναι ενωμένοι σε μικρά τσαμπιά, είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνες και ωριμάζουν τον Ιούλιο. Καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε σιρόπια, ποτά, μαρμελάδες κ.ά. Τα φραγκοστάφυλα αναγνωρίζονται εύκολα από το βαρύ άρωμα που βγαίνει απ τους βλαστούς και τα φύλλα τους. Ένα ώριμο φυτό μπορεί να παράγει 3-5 κιλά καρπούς ανάλογα με το είδος και την ποικιλία. Υπάρχουν τρία βασικά είδη φραγκοστάφυλου. Το μαύρο (Ribes nigrum), το κόκκινο (Ribes rubrum) και το λευκό (Ribes sativum). Τα περισσότερα από τα καλλιεργούμενα προέρχονται από άγρια είδη. Έχουν δημιουργηθεί πολλές ποικιλίες που διαφέρουν κυρίως στο χρώμα αλλά και στο μέγεθος των καρπών.
 Λαγοκέρασο (Ribes uva-crispa)

 

Σχηματίζει μικρούς θάμνους 1-2 μ. περίπου που καλλιεργούνται οπουδήποτε, αλλά καρποφορούν καλύτερα σε δροσερά κλίματα και όχι άνυδρα εδάφη. Παράγουν ρόγες μαλακές στην αφή, μεγαλύτερες από τα φραγκοστάφυλα. Η συγκομιδή τους γίνεται βαθμιαία Ιούλιο-Αύγουστο, αφού πάρουν το χρώμα τους που ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να είναι κίτρινο ή κόκκινο. Έχουν γλυκιά υπόξινη πολύ ευχάριστη γεύση και καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε τούρτες ή μαρμελάδες.
 Σμέουρο - Φραμπουάζ (Framboise) (Rubus idaeus)
 

Θυσανωτός θάμνος με ξυλώδες ρίζωμα που ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε έδαφος και κλίμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παρουσιάζει σε δροσερές και ημισκιερές θέσεις. Είναι φυλλοβόλο με παραφυάδες που ανανεώνονται κάθε 2 χρόνια. Οι καρποί έχουν γλυκιά και λίγο υπόξινη γεύση. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες σμέουρων. Τα σμέουρα καλοκαιρινής καρποφορίας που παράγουν φρούτα μια φορά στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου. Τα κόκκινα σμέουρα (Rubus idaeus) είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων καλοκαιρινής καρποφορίας Τα σμέουρα πολύφορης καρποφορίας που παράγουν φρούτα δύο φορές τον χρόνο, μια φορά την άνοιξη και μια φορά το φθινόπωρο. Τα κίτρινα σμέουρα (Rubus ellipticus) είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων πολύφορης καρποφορίας. Τα σμέουρα μοιάζουν με τα βατόμουρα και πολύς κόσμος νομίζει πώς είναι ίδια. Η κύρια διαφορά τους είναι στα φρούτα. Τα σμέουρα είναι κούφια από μέσα όταν συλλέγονται (το εσωτερικό του φρούτου μένει στο φυτό, ενώ στα βατόμουρα μένει πάνω στο φρούτο). 
Βατόμουρο (Rubus fruticosus)
  
Αναρριχώμενο εύρωστο φυτό, που έχει πολύ ελαφριά κλαδιά χωρίς αγκάθια, που μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψει μεγάλες επιφάνειες. Είναι ανθεκτικό φυτό και αντέχει στις παγωνιές. Ανθίζει με αφθονία την άνοιξη και δίνει πολυάριθμους καρπούς με γλυκιά υπόξινη γεύση από Ιούνιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε γλυκά, μαρμελάδες, ποτά κ.ά. Τα βατόμουρα φυτρώνουν άγρια και στη χώρα μας. Τα βρίσκουμε εύκολα στα δάση, στις άκρες των δρόμων, ιδίως των αγροτικών, σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, ακόμη και μέσα στις πόλεις γιατί εύκολα πολλαπλασιάζονται με τη βοήθεια των πουλιών που μεταφέρουν τους σπόρους τους. Τα άγρια βατόμουρα έχουν αγκάθια στους βλαστούς τους. 
 Τάϊμπερρι (Tayberry) (Rubus taiwanicola)
  
Πρόσφατο υβρίδιο από διασταύρωση βατομουριάς και σμεουριάς. Ευδοκιμεί παντού αλλά αγαπά τις δροσερές και ημισκιερές θέσεις. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και φτάνει σε ύψος 1,5 μ. Καρπίζει από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Παράγει άφθονους μεγάλους επιμήκεις καρπούς (3-4 cm) με έντονο κόκκινο χρώμα και ανάμικτη γεύση. Φυτό 2-3 χρόνων παράγει 10 κιλά καρπών. Οι καρποί του χρησιμοποιούνται σε γλυκά, μαρμελάδες, ποτά κ.ά. 


Μύρτιλο (Vaccinium Myrtilus)
 

Γίνεται θάμνος ύψους 1,5-2ιη με πυκνές διακλαδώσεις και ημιδερματώδες φύλλωμα, που το φθινόπωρο, πριν γυμνωθεί παίρνει ωραίες και έντονες πορφυρές αποχρώσεις. Ανθοφορεί Απρίλιο-Μάιο με άσπρα-ροζ καμπανοειδή άνθη. Παράγει πολλούς καρπούς Ιούλιο-Αύγουστο με ελαφριά υπόξινη γεύση κατάλληλους γενικά για μαρμελάδες, γλυκά και παγωτά. Ευδοκιμεί σε δροσερές θέσεις και όχι αλκαλικά εδάφη. Σήμερα στην Ευρώπη καλλιεργείται το αμερικάνικο μύρτιλο (Blueberry) που παράγει καρπό 2-3 φορές μεγαλύτερο από το ευρωπαϊκό άγριο μύρτιλο.

Πώς να τα καλλιεργήσετε: Αν και δεν έχουν όλα αυτά τα είδη τις ίδιες καλλιεργητικές απαιτήσεις ωστόσο έχουν αρκετά κοινά γνωρίσματα που τα κάνουν ικανά να συμβιώσουν σε ένα μικρό κήπο ή ακόμα και σε ένα μπαλκόνι φυτεμένα σε γλάστρες. Ακολουθήστε αυτές τις βασικές οδηγίες. Προτιμήστε κοντές ποικιλίες που μπορείτε να τις φροντίζετε καλύτερα. Τα φρούτα του δάσους είναι ανθεκτικά στην παγωνιά πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διατηρηθούν σε εξωτερικό χώρο με ελάχιστη ή καθόλου προστασία από το κρύο. Προτιμήστε αν είναι δυνατό ημισκιερές θέσεις. Η καλύτερη εποχή για να φυτευτούν είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Φροντίστε το έδαφος να μην είναι αλκαλικό, και να στραγγίζει καλά. Μην ποτίζετε υπερβολικά. Φροντίστε να υποστηρίξετε με πλέγματα ή πασσάλους όσα είδη χρειάζονται υποστήριξη. Κλαδέψτε και αφαιρέστε κάθε ξερό κλαδί στις αρχές τις άνοιξης.

Μιχάλης Πολίτης

ΠΗΓΗ: www.valentine.gr

πλέξτε τις κρεμάστρες


Issabbellita coolcrochet.
http://www.hakenenmeer.blogspot.com.es/2011/12/tutorial-en-give-away.html



Για να μη καταστρέφονται τα ευαίσθητα ρούχα σας , πλέξτε τις κρεμάστρες. καλή επιτυχία!


Παγωτό γιαούρτι με γλυκο βύσσινο! Yogurt ice cream served with sour cherry!




Παγωτό γιαούρτι με γλυκο βύσσινο! Yogurt ice cream served with sour cherry!
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί φυτική σαντιγύ ermol/morfat
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φακελάκι βανιλέτα Alsa
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το ζαχαρούχο με το ermol/morfat μέχρι να "σταθεί". Προσθέτετε το γιαούρτι και τέλος τη βανιλέτα. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή χτυπάτε πάλι το μείγμα στο μίξερ μετά από 2 ώρες για 5 λεπτά ουτως ώστε να γίνει "αφράτο" και να μη δημιουργηθούν "κρυσταλλάκια" ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

όλο κρίκους...


Hamarat Abla'nın Hobi dünyası.
Φωτογραφία: NETTEN

Μια ξεχωριστή ζακέτα όλο κρίκους

Ραπανάκι, η καλλιέργεια και η διατροφική του αξία.

 http://www.back-to-nature.gr/2013/03/blog-post_1167.html

Ραπανάκι, η καλλιέργεια και η διατροφική του αξία.


 
Η επιστημονική ονομασία του είναι ραπανάκι ( Raphanus sativus ) που ανήκει στην οικογένεια Κραμβοειδών (Brassicaceae). Το ραπανάκι είναι επίσης γνωστό ως Daiken σε ορισμένα μέρη του κόσμου.



Ιστορία
Η ελληνική περιγραφή του γένους Raphanus σημαίνει ” εμφανίζεται γρήγορα ” και αναφέρεται στην ταχεία βλάστηση των φυτών αυτών. Raphanistrum από την ίδια ελληνική ρίζα είναι ένα παλιό όνομα που κάποτε χρησιμοποιείτο για το γένος αυτό. Η κοινή ονομασία “ραπανάκι” προέρχεται από τη λατινική Radix =ρίζα. Το ραπανάκι ήταν μια καλά οργανωμένη καλλιέργεια στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι τέθηκε σε καλλιέργεια σε προγενέστερο χρόνο. Τα ραπανάκια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο είχαν καταβληθεί ως «μισθοί» στους Αιγύπτιους εργάτες που έχτισαν τις πυραμίδες. 

Το ραπανάκι, το γνωστό κομμάτι της σαλάτας σας, είναι μια καλλιέργεια ρίζας, που ονομάζεται γογγυλόριζα με πικάντικη ή γλυκιά γεύση με πολύ χυμό. Μπορεί να είναι λευκό, κόκκινο, μωβ ή μαύρο, μακρύ κυλινδρικό ή στρογγυλό σχήμα. Είτε τρώγονται ωμά, μαγειρεμένα ή ξιδάτα. Το έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους από ραπανάκι χρησιμοποιείται στη κατασκευή καλλυντικών επίσης.
Το ραπανάκι, είναι ένα λαχανικό με πολύ λίγες θερμίδες και ανοίγει την όρεξη με την λεπτή του γεύση! Το ραπανάκι είναι βολβός (σαρκώδης ρίζα) που δε χρειάζεται πολύ νερό και είναι έτοιμο για συγκομιδή 1 με 1,5 μήνα μετά τη σπορά.
Καλλιέργεια
Έχει ένα πολύ γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης και η καλλιέργεια του είναι πολύ σύντομη. Η καλλιέργεια του μπορεί να διαρκέσει από 20-40 μέρες ανάλογα με την ποικιλία. 
Το μακρόστενο ραπάνι που καλλιεργείτε το χειμώνα η καλλιέργεια του μπορεί να διαρκέσει από 50-90 μέρες. Χρειάζεται ένα ελαφρύ αμμώδες έδαφος για να μπορέσει να αναπτυχθεί η γογγυλόριζα. Το έδαφος θα πρέπει να είναι καλά εμπλουτισμένο με οργανική ύλη. Το ραπανάκι μπορεί να αντέξει το κρύο αλλά όχι τους παγετούς και αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες θέσεις. Τους σπόρους τους φυτεύουμε κατευθείαν στο κήπο ή χωράφι. Η καλύτερη εποχή σποράς είναι τέλος χειμώνα, τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου αλλά μπορούμε και προς το τέλος του καλοκαιριού-Αύγουστος και το φθινόπωρο-Σεπτέμβριος-Νοέμβριος. 
Οι αποστάσεις μεταξύ των φυτών εξαρτώνται από την ποικιλία. Αν είναι τα στρογγυλά τότε θα απέχουν μεταξύ τους 25-30 εκ. και ανά γραμμή 30εκ. Τα μακρόστενα θα απέχουν μεταξύ τους 40-50 εκ. και ανά γραμμή 40 εκ.
Εποχή Σποράς: Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος Εποχή Μεταφύτευσης: Μάιος, Ιούνιος Πληροφορίες για το Έδαφος: Είναι πολύ εύκολα στην καλλιέργεια λαχανικά και για αυτό επιλέγονται από πολλούς. Πιο συγκεκριμένα δεν χρειάζονται ιδιαίτερα πολλά θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε όμως να μην υπάρχει πολύ άζωτο, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά φύλλα και όχι βολβός. Συγκομιδή: Η συγκομιδή θα γίνει ανάλογα με την εποχή σποράς (συνήθως 1 με 1,5 μήνα μετά)

Διατροφική αξία Υγεία & Οφέλη 
 
Αυτό το τρόφιμο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Είναι επίσης μια καλή πηγή ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο, και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνη C, φολικό οξύ και κάλιο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (1/2 φλιτζάνι κόκκινο φρέσκο κομμένο σε φέτες )
  • θερμίδες 12
  • Πρωτεΐνη 0,35 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες 2,0 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες 1 γραμμάριο
  • Κάλιο 134,56 mg
  • Φολικό οξύ 15,66 mcg
Τα οφέλη από ραπανάκι κατά ορισμένων παθήσεων
Ίκτερος: Το ραπανάκι είναι πολύ καλό για το συκώτι και το στομάχι, και είναι ένα πολύ καλό αποτοξινωτικό δηλαδή, καθαρίζει το αίμα. Είναι χρήσιμο ως εκ θαύματος σε ίκτερο, δεδομένου ότι βοηθά την αφαίρεση της χολερυθρίνης και επίσης ελέγχει την παραγωγή της. Ελέγχει επίσης την καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων κατά τη διάρκεια του ίκτερος αυξάνοντας προμήθεια φρέσκου οξυγόνου στο αίμα. 
Ουροφόρων οδών: Είναι διουρητικό, δηλαδή βοηθά στην αύξηση της παραγωγής των ούρων. Ο χυμός από ραπανάκι, επίσης, θεραπεύει τη φλεγμονή και την αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση. Επίσης καθαρίζει τα νεφρά και αναστέλλει λοιμώξεις στα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα. Έτσι, βοηθά πολύ στη θεραπεία του ουροποιητικού συστήματος.
Απώλεια βάρους: Τα ραπάνια είναι πολύ χορταστικά, δηλαδή γεμίζει το στομάχι σας και ικανοποιεί την πείνα σας εύκολα, χωρίς να σας δίνει πολλές θερμίδες, καθώς είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και περιέχουν πολύ νερό. Είναι μια πολύ καλή διατροφική επιλογή για όσους είναι αποφασισμένοι να χάσουν βάρος.
Καρκίνος: Όντας ένα πολύ καλό αποτοξινωτικό και πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και ανθοκυανίνες, το ραπανάκι βοηθά στη θεραπεία καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου, των νεφρών, του εντέρου, του στομάχου και καρκίνο του στόματος.
Τσιμπήματα εντόμων: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για τσιμπήματα εντόμων, τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, κλπ. χυμός του μειώνει επίσης τον πόνο και το πρήξιμο και απαλύνει την πληγείσα περιοχή.
Άλλα οφέλη: Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, το ραπανάκι είναι ένα καλό ορεκτικό, καθαρτικό, ρυθμίζει το μεταβολισμό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι μια καλή θεραπεία για τον πονοκέφαλο, την οξύτητα, δυσκοιλιότητα, ναυτία, παχυσαρκία, πονόλαιμο, δυσπεψία κ.α.
Το είδαμε εδώ

Κρασί από βατόμουρα: Μια επιλογή για τους διαβητικούς

 http://www.back-to-nature.gr/2013/02/blog-post_20.html

Κρασί από βατόμουρα: Μια επιλογή για τους διαβητικούς


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έχουν ανακαλύψει ενώσεις -κατά τη διάρκεια ανάλυσης των βιοδραστικών ενώσεων στα κρασιά από μπλε βατόμουρα- οι οποίες εμποδίζουν ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την απορρόφηση των υδατανθράκων και την αφομοίωσή τους. Η Elvira de Mejia, καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων και Τοξικολογίας Τροφίμων, από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, δήλωσε: “Με τις ζυμώσεις που έχουν υποστεί, τα ποτά από βατόμουρα μπορούν να βελτιστοποιήσουν την αναστολή της α-αμυλάσης και της α-γλυκοσιδάσης, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει προσθήκη ζάχαρης”.
Ο Michelle Johnson, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, αξιολόγησε τη θρεπτική αξία από 19 κρασιά και επέλεξε το κρασί βατόμουρου για την αποτελεσματικότητά του. Οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα των α-αμυλάσης και α-γλυκοσιδάσης με την ακαρβόζη, ένα αντιδιαβητικό φάρμακο, σε invitroμελέτες και διαπίστωσαν ότι οι υδατάνθρακες είχαν αποκλειστεί σε ένα εύρος 91,8%.
Είναι η πρώτη μελέτη για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της ζύμωσης μούρων σε διαφορετικές θερμοκρασίες για αναστολή των ενζύμων. Τα κρασιά αυτά περιέχουν μια πληθώρα βιοδραστικών ενώσεων με υγιείς ιδιότητες, όπως η μείωση της φλεγμονής, που είναι ένας παράγοντας για την ανάπτυξη διάφορων χρόνιων ασθενειών, όπως η μεταβολική νόσος, ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, παρατηρήθηκε πως έχουν θετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία και τη γενική υγεία του εγκεφάλου, ενώ προστατεύουν από μερικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού, όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ και η απώλεια μνήμης.
Οι επιστήμονες λένε πως, αν περιορίσουν το αλκοόλ σε αυτά τα κρασιά, θα παράγουν ένα λειτουργικό και γευστικό ποτό για τους διαβητικούς.
ΠΗΓΗ: Medical News Today

Μάικλ Φαραντέι (22 Σεπτεμβρίου 1791 – 25 Αυγούστου 1867)



Faraday-Millikan-Gale-1913.jpgΟ Μάικλ Φαραντέι (22 Σεπτεμβρίου 1791 – 25 Αυγούστου 1867) ήταν ένας Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας. Δεν είχε κοινοπολιτειακή υπηκοότητα, αλλά είχε αποκτήσει τον τίτλο του Εταίρου της Βασιλικής Εταιρείας, που δίνονταν σε πολίτες ή μόνιμους κατοίκους της Κοινοπολιτείας των Εθνών.

Ο Φαραντέι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που η ανθρωπότητα έχει αναδείξει. Κατέχει ξεχωριστή θέση (την πρώτη για αρκετούς ιστορικούς της επιστήμης) όσον αφορά το πειραματικό κομμάτι των φυσικών επιστημών, καθώς ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός όσον αφορά στην επινόηση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου πλήθους πειραμάτων.

Μέσα στις εφευρέσεις του συμπεριλαμβάνεται η πρώτη έκδοση της συσκευής που αργότερα θα γινόταν γνωστή ως λυχνία Bunsen και η οποία χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε εργαστήρια επιστημών ως μία αρκετά αποδοτική πηγή θερμότητας. Είναι επίσης γνωστός για τις εργασίες που πραγματοποίησε πάνω στο φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, των οποίων αποτέλεσμα είναι ο νόμος που περιγράφει το φαινόμενο και φέρει το όνομα του. Η μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας στο SI, φέρει προς τιμήν του την ονομασία farad..

http://el.wikipedia.org/wiki/Μάικλ_Φαραντέι

Τρούμαν Καπότε

TrumanCapote1959.jpgO Τρούμαν Καπότε (Truman Capote, 30 Σεπτεμβρίου 1924 - 25 Αυγούστου 1984) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός κυρίως για τη νουβέλα Πρόγευμα στο Τίφφανυς (1958) και το μυθιστόρημα Εν Ψυχρώ (1966). Θεωρείται ένας από τους σημαντικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, ο οποίος απέκτησε μεγάλη φήμη στη διάρκεια της ζωής του, τόσο μέσα από το έργο του όσο και μέσα από την κοινωνική του ζωή.

Ο Καπότε γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα και το πραγματικό του όνομα ήταν Τρούμαν Στρέκφους Πέρσονς, γιος του πωλητή Άρκιουλους Πέρσονς και της Λίλι Μέι Φωκ. Τα παιδικά του χρόνια στιγματίστηκαν από μια ιδιαίτερα ταραγμένη οικογενειακή ζωή. Σε ηλικία τεσσάρων ετών και μετά από το διαζύγιο των γονέων του, η φροντίδα του ανατέθηκε στην οικογένεια της μητέρας του, στο Μόνρόεβιλ της Αλαμπάμα. Το 1933 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ζήσει με τη μητέρα του και τον δεύτερο σύζυγό της, τον Τζόζεφ Καπότε, Κουβανό επιχειρηματία, ο οποίος τον υϊοθέτησε και τον μετονόμασε σε Τρούμαν Γκαρσία Καπότε.

Πραγματοποίησε τις πρώτες του σπουδές στο Trinity School της Νέα Υόρκης ενώ αργότερα φοίτησε στο Dwight School και στο Greenwich High School του Κονέκτικατ, όπου δημοσίευσε κείμενά του στην σχολική εφημερίδα The Green Witch. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών, αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του, προσελήφθη στο περιοδικό The New Yorker. Όπως έγραψε ο ίδιος αργότερα για το είδος της απασχόλησής του, επρόκειτο για μία μάλλον ασήμαντη εργασία, ωστόσο ο Καπότε ήταν αποφασισμένος να μην συνεχίσει τις σπουδές του σε κάποιο κολέγιο προκειμένου να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Το 1945, δημοσιεύτηκε το πρώτο του διήγημα με τίτλο Μύριαμ (Miriam), για το οποίο του απονεμήθηκε τον επόμενο χρόνο το βραβείο Ο. Henry Memorial Award. Η βράβευση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί για το έργο του ο εκδότης Μπένετ Σερφ, γεγονός που οδήγησε τελικά στην υπογραφή ενός συμβολαίου με τον εκδοτικό οίκο Random House, για την έκδοση ενός μυθιστορήματος.

Το μυθιστόρημά του, Άλλες φωνές άλλοι τόποι (Other voices, other rooms) εκδόθηκε το 1948 και εδραίωσε την φήμη του, ενώ αποτέλεσε επίσης σημαντική εμπορική επιτυχία πωλώντας περισσότερα από 26.000 αντίτυπα. Ο Καπότε περιέγραψε το έργο του, ως μία προσπάθεια να εξορκίσει δαίμονες. Ακολούθησε μία συλλογή διηγημάτων A Tree of Night and Other Stories και η νουβέλα The grass harp (1951), μία φανταστική ιστορία βασισμένη στην περίοδο της ζωής του στην Αλαμπάμα. Την δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, τη δημοσιογραφία, καθώς και με τον κινηματογράφο, ολοκληρώνοντας το σενάριο της ταινίας Συμβόλαιο με το Διάβολο (1953), του Τζον Χιούστον.

To Νοέμβριο του 1959, η είδηση για τέσσερις ανεξήγητους φόνους των μελών μίας οικογένειας στο Κάνσας, προκάλεσε το ενδιαφέρον του Καπότε, ο οποίος ξεκίνησε μία παρατεταμένη έρευνα του γεγονότος, που θα του παρείχε τη βάση για το επόμενο μυθιστόρημά του, με τίτλο Εν ψυχρώ. Σημαντική βοήθεια κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της έρευνας, πρόσφερε η συγγραφέας και παιδική φίλη του, Χάρπερ Λι, η οποία ταξίδεψε μαζί του στον τόπο του εγκλήματος και καλλιέργησε σχέσεις με την τοπική κοινωνία προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις. Το Εν Ψυχρώ ολοκληρώθησε το 1966 και αποτέλεσε κατά πολλούς το πλέον πετυχημένο έργο του, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά. Ο ίδιος ο Καπότε, επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα νέο είδος λογοτεχνίας, το οποίο θα συνδύαζε τις καθιερωμένες λογοτεχνικές μεθόδους με την δημοσιογραφικού τύπου εξιστόρηση ενός πραγματικού γεγονότος.

Η έκδοση του Εν Ψυχρώ συνοδεύτηκε από ένα πολυδιαφημισμένο πάρτυ που διοργάνωσε ο Καπότε στις 28 Νοεμβρίου του 1966, το οποίο αναγνωρίζεται ως ένα ιδιαίτερο γεγονός της δεκαετίας του '60. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, ο Καπότε είχε καλλιεργήσει σχέσεις με άλλους συγγραφείς και καλλιτέχνες, προσωπικότητες της υψηλής κοινωνίας, αλλά και διεθνείς διασημότητες, προκαλώντας συχνά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για την ταραχώδη κοινωνική του ζωή, καθώς και την δηλωμένη ομοφυλοφιλία του.

Επόμενο λογοτεχνικό έργο του Καπότε αποτέλεσε το - ημιτελές τελικά - μυθιστόρημα Όταν οι προσευχές εισακούονται (Answered Prayers), όπου επιχείρησε να περιγράψει την ζωή των πλούσιων και διάσημων φίλων του. Απόσπασμα του έργου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Esquire το 1975, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών φίλων του Καπότε, γιατί αποκάλυπτε προσωπικά στοιχεία.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του απομονώθηκε, πιθανά εξαιτίας της απόρριψης πολλών φίλων του και υιοθέτησε μία άκρως εκκεντρική συμπεριφορά στις δημόσιες εμφανίσεις του, ενδεχομένως απόρροια του αλκοολισμού και της κατάχρησης άλλων ναρκωτικών ουσιών. Το τελευταίο λογοτεχνικό έργο του, που δημοσιεύτηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή, ήταν η συλλογή διηγημάτων Μουσική για Χαμαιλέοντες (Music for Chameleons), το 1980.

Πέθανε στις 25 Αυγούστου 1984, ύστερα από υπερβολική δόση χαπιών, σε ηλικία 59 ετών. Ο θάνατός του συνέβη στην οικία της Τζοάν Κάρσον, πρώην συζύγου του Τζόνυ Κάρσον, στις τηλεοπτικές εκπομπές του οποίου ήταν συχνά καλεσμένος ο Καπότε.
Κινηματογράφος

Έργα του Καπότε μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Αρχικά το μυθιστόρημα Πρόγευμα στο Τίφφανυς [1], το 1961, σε σκηνοθεσία του Μπλέηκ Έντουαρντς και με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέπμπορν. Θεωρείται πως ο Καπότε δεν ενέκρινε τις αλλαγές του σεναρίου της ταινίας σε σχέση με το βιβλίο. Το μυθιστόρημα Εν Ψυχρώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1967, σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Μπρουκς [2], ενώ σκηνοθετήθηκε το 1996 και από τον Τζόναθαν Κάπλαν ως τηλεοπτική σειρά [3]. Το 2005 προβλήθηκε η βιογραφική ταινία Capote [4] σε σκηνοθεσία του Μπένετ Μίλερ, με θέμα την περίοδο έρευνας και συγγραφής για το Εν Ψυχρώ.

Ο Καπότε συμμετείχε ακόμα στη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας Πιο Δυνατός απ`τον Διάβολο (Beat the Devil, 1953) ενώ εμφανίστηκε ως ηθοποιός στις ταινίες Πρόσκληση Σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (1976), σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Μουρ και σενάριο του Νηλ Σάιμον και Ο Νευρικός Εραστής (1977) του Γούντι Άλεν, όπου υποδύεται τον σωσία του εαυτού του, σε έναν μικρό ρόλο.
Εργογραφία

(1945) Miriam (Μύριαμ) - Διήγημα δημοσιευμένο στο περιοδικό Mademoiselle
(1948) Other Voices, Other Rooms (Άλλες Φωνές Άλλοι Τόποι) ― ελλην. μετάφρ. Φώντας Κονδύλης, "ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ"
(1949) A Tree of Night and Other Stories - Συλλογή διηγημάτων
(1951) The Grass Harp - Μυθιστόρημα, διασκευασμένο και σε θεατρικό έργο (1952)
(1958) Breakfast at Tiffany's (Πρόγευμα στο Τίφφανυς) - Νουβέλα ― ελλην. μετάφρ. Γ. & Μ. Βάρσου, "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"
(1966) In Cold Blood (Εν Ψυχρώ) - Μυθιστόρημα
(1968) The Thanksgiving Visitor (Ο Καλεσμένος) - Νουβέλα
(1980) Music for Chameleons - Συλλογή διηγημάτων
(1986) Answered Prayers (Όταν οι προσευχές εισακούονται) - Ημιτελές μυθιστόρημα, δημοσιευμένο μετά θάνατον
(2005) Summer Crossing - Το χαμένο πρώτο μυθιστόρημα του Καπότε (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The New Yorker στις 24-10-2005)

http://el.wikipedia.org/wiki/Τρούμαν_Καπότε


Δημοφιλείς αναρτήσεις