Αρτοποιεια & Συνταγες.
(Bessy)
Kαλησπέρα σας! Σήμερα κατάφερα να βάλω τη Φανουροπιτά μου! Την έχω σε κομμάτια! Δε ξέρω να θέλετε τη συνατγή,είναι σαν κέικ νηστησιμο! Πείτε μου αν θέλετε να τη βάλω να την έχετε! Οποιος τη θέλει.
Υλικά
2 ποτήρια του νερού λάδι(1 ποτ.ελαιόλαδο+1 ποτ. σπορέλαιο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα(απλά μου αρέσει και τη <τσιμπάω> λίγο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κρασοπότηρο κονιάκ ή μαυροδάφνη
150γρ σταφίδες,όποιες θέλετε(μαύρη ή σουλτανίνα ή και τις 2) μουλιασμένες 3-4 ώρες στο ποτο που θα βάλετε,τώρα αν θέλετε βάλτε λιγότερες ή περισσότερες
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν γεματη
2 πακέτα φαρίνα των 500 γρ ( όσο σηκώσει)
άχνη για το πσπάλισμα
Εκτέλεση
Πολύ άπλη! Χτυπήστε είτε με μίξερ είτε με ένα αυγογδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη!
Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες! Αλευρώστε τα και προσθέστε τα στο τέλος! Λαδώστε ένα ταψί 34εκ και χύστε το μείγμα! Ψήστε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 170 για περίπου 40-45! Τρυπήστε με ένα ξυλάκι σπο σουβλάκι για να δείτε εάν είναι έτοιμο,αλλιώς ψήστε λίγο ακόμα!
Αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με άχνη!
Καλή επιτυχία!
Kαλησπέρα σας! Σήμερα κατάφερα να βάλω τη Φανουροπιτά μου! Την έχω σε κομμάτια! Δε ξέρω να θέλετε τη συνατγή,είναι σαν κέικ νηστησιμο! Πείτε μου αν θέλετε να τη βάλω να την έχετε! Οποιος τη θέλει.
Υλικά
2 ποτήρια του νερού λάδι(1 ποτ.ελαιόλαδο+1 ποτ. σπορέλαιο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα(απλά μου αρέσει και τη <τσιμπάω> λίγο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κρασοπότηρο κονιάκ ή μαυροδάφνη
150γρ σταφίδες,όποιες θέλετε(μαύρη ή σουλτανίνα ή και τις 2) μουλιασμένες 3-4 ώρες στο ποτο που θα βάλετε,τώρα αν θέλετε βάλτε λιγότερες ή περισσότερες
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν γεματη
2 πακέτα φαρίνα των 500 γρ ( όσο σηκώσει)
άχνη για το πσπάλισμα
Εκτέλεση
Πολύ άπλη! Χτυπήστε είτε με μίξερ είτε με ένα αυγογδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη!
Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες! Αλευρώστε τα και προσθέστε τα στο τέλος! Λαδώστε ένα ταψί 34εκ και χύστε το μείγμα! Ψήστε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 170 για περίπου 40-45! Τρυπήστε με ένα ξυλάκι σπο σουβλάκι για να δείτε εάν είναι έτοιμο,αλλιώς ψήστε λίγο ακόμα!
Αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με άχνη!
Καλή επιτυχία!