Tρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατά περισσότερο από 50%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Clinical Gastroenterology and Hepatology».
Επίσης στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος (HCC), του πιο κοινού τύπου καρκίνου του ήπατος, κατά περίπου 40%.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Carlo La Vecchia από το Ινστιτούτο Έρευνας Φαρμακολογίας «Mario Negri» της Ιταλίας, «η έρευνα επιβεβαιώνει παλιούς ισχυρισμούς ότι ο καφές κάνει καλό στην υγεία και ειδικά στο συκώτι».
«Η ευνοϊκή επίδραση του καφέ κατά του καρκίνου του ήπατος μπορεί να οφείλεται στην αποδεδειγμένη θετική του επίδραση στην πρόληψη του διαβήτη, που αποτελεί παράγοντα κίνδυνου για τον καρκίνο στο ήπαρ, ή στις ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στα ηπατικά ένζυμα» δήλωσε ο Carlo La Vecchia.